(3) Фенчета на Шербета / Kızılcık Şerbeti

• 31 904
  • 753
  •   1
Отговори
Добре дошли! 🙋‍♀️🌸🎬

Започваме третата си темичка, за да разплетем "сложния" свят на Пембяна и "невинния като момина сълза" Апо... Разбира се, няма да подминем и герои като Къвълджъм, Нурсема и други! 😉

Стари теми:
(1)   https://www.bg-mamma.com/?topic=1529290;nomobile=1
(2)   https://www.bg-mamma.com/?topic=1627807

Списък на местата, на които може да гледате преведен сериала!!! Отворете скрития текст...
Скрит текст:
1. Групи за превод на сериали на руски:
https://turkru.tv/turk-79
https://turkplay.tv/newserals
https://1plus1tv.ru/

2. Ето как може да гледате сериали с автоматичен, но разбираем превод:
А/ Отивате на страницата на сериала в Youtube-
https://www.youtube.com/@kizilcikserbetidizi
Избирате съответната серия. Отивате на "Настройки". Там ще видите, че пише "Субтитри".  И оттам си излиза превод от турски на български направо. Или избирате "Автоматичен превод" и оттам- избирате езика. Но първо вижте вляво от иконката за "Настройки" да си включите иконката за субтитрите- трябва да светне червено. Скрин на един от епизодите в Youtubе. На първата картинка- с жълто е ограден  един правоъгълник, там трябва да се кликне и да светне в червено. После в настройките- в скрина оградени с дебело жълто. Там като се кликне се появяват. Ако не се покаже  "турски-български", избирате от езиците "български". Но много е важно да си погледнете настройките!

Б/ Търсене в Гугъл на български субтитри.
Ако не стане в Youtube, пишете в Гугъл на български името на който сериал искате да гледате - и излиза в сайтове. Но там има много реклами и внимавайте да не си докарате някое вирусче.

Ето например в Рlaytube може и да е добре, много сериали има в него.
https://playtube.tv/search?keyword=%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B … D1%80%D0%BE%D0%BF

Други сайтове
- https://bgtvis.com/
- https://bgseriali.com/
- https://www.evropabgonline.com/
Има и други, търсете ги с Гугъл.

3. Търсене по хаштага във VK.
БГ групите за блокирани или затворени, но може и да започнат да пускат преводи. руски там също могат да се намерят.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 09:07 от ThankYou

# 1
Благодаря за темата.
Дано има хубави епизоди занапред. Трябва драми да има, за да държат интереса.

# 2
Цоп и запис.

Благодаря за новия двор.

# 3
Благодаря!

# 4
  • София
Благодаря за новата тема!
Ценна информация е "скрита"...

# 5
Аз сега чак наваксвам с последния епизод, другото сте го изкоментирали вече, затова няма да се повтарям, но не мога да се сдържа да не кажа това - не ви ли дразни физиономията на МЕРИ? Говоря за онази полу-разплакана, овча физиономия, която напоследък постоянно прави, докато пристъпва бавно-бавно към някой от другите герои и го пита "Добре ли си...?" с придихание, за драматизъм. Не, че е лоша, ама някак прекалено ми идва това нейно невинно изражение на светица, дразни ме.
Кажете ми, че не съм само аз?

# 6
Велико обезличиха героинята и но то не е станало нещо хубаво че да не ги пита 🤣🤣🤣

Красотичка❣

# 7
  • Пловдив
Пембе е една нещастна жена, прекарала целия си живот с децата и съпруг, който не я обича. Семейството е нейният свят и нейната крепост. Тя няма нищо друго на този свят. Затова се е вкопчила със зъби и нокти. Тя е комплексирана, обсебваща, вменяваща чувство за вина, силно стресирана и уплашена, че ако загуби контрол, ще рухне целият и живот. Старото и изпитано средство да котролираш живота на близките си, вменявайки чувство за вина, да ги малтретираш с агресия и заплахи. Познавам такава жена в реалния живот. Такива хора разрушават себе си без да го осъзнават и съсипват и останалите. Няма как да не коментирам и Абдлах. Значи, ако е светска и уверена в себе си жена, може да се вижда с мъж като него насаме, че и дете да роди. Но ако е покрита, макар умна и интелигентна жена, не може. Двойните стандарти са тещо, което много ме вбесява и в реалният живот. Имамът ще се жертва за свободата на Нурсема, така го виждам аз. Мерито ми е странна кръпка. Туртаха я там, вероятно с друга идея, ама нещо не сработи и я канонизираха да раздава вселенска благост и мъдрост. Неприятна ми е.

# 8
Даже имаше спорове в Twitter че Пембе е по-добрата майка от Къвлъджъм което е абсурдно. Киво може да е всякаква , но за децата си правеше всичко възможно те да са добре. Това че Доа е глупава и не се вслушваше в думите на майка си е друг въпрос.

# 9
По принцип и двете героини не са толкова добри майки това е лично мнение ,но Пемба определено е провал и само като я чуя ама аз отгледах три деца много хубаво и го каза Нурсема ,че и стават деца само когато трябва да се скара. Искам да кажа ,че сцените на Гьоркем бяха топ понеже съм малко назад наистина образа и беше изпипан в началото не допуснах ,че е толкова луда.

# 10
Трудно има топ майка, нали и те са хора и се учат в действие, но Пембяна няма никакво развитие! Това вече е проблем! Къвълджъм, наистина не разбирам какво не и харесват като майка, искаше да обучи децата си и след това да ги пусне в живота. Това, че те си мислят, че всяко продаващо се нещо се яде, е техен проблем. И сега какво... Доа ни показва, че Къвълджъм е била права. Върви след Фатих като поредната *****, а той си играе с нея!

Мери и мен ме дразни, особено не мога да си обясня какво дири в афиша? Нито прави нещо смислено, нито създава толкова суматоха... Не знам, поредния безличен характер.

# 11
Мери от нов образ се превърна в карикатура на тези рубрики "Лична драма", който има проблем, звъни на нея и тя търчи да ги изслушва и утешава, без да има някакво лично развитие на образа, освен като бавачка на малката Алев. Тя веднага прави насълзената загрижена физиономия, екранът се дави от емпатия и сцената свършва.

Харесва ми развитието на образа на Нилай - постепенно, не рязко избелено, както в много други сериали, защото пак си има трески за дялане, но определено има голям прогрес. Има усещане на принадлежност, проявява съчувствие към другите, по нейния си начин се опитва да помогне, макар и не винаги да води до очаквания резултат.

Пембето, както вече сте споменали, няма никакво, ама никакво развитие. И образът ѝ е ТОЛКОВА плашещо реалистичен, защото такива хора има, дори и аз познавам в реалния живот. Завършен егоист, най-важното е да се поддържа илюзията за "подобаващо" семейство за пример пред обществото, самото семейство не са отделни личности, а пионки, които тя очаква да изпълняват определени роли, за да осмислят "жертвата", която тя е направила за тях. Отговорност никога не се поема, винаги другите са виновни, тя е онеправдана. Имаше преди малки моменти в ежедневието, в които си казвах, че все пак има нещо добро в нея, но не. Тя и като човек е изключително затворена, осъждаща, гледа с пренебрежение и направо омраза към всичко, което е различно от нейните представи, снизходителна, токсичен човек.
За децата ѝ единствения изход е просто да се отделят, не разбирам защо продължават да ѝ позволяват тези театри и някак примирено само да ѝ клатят глава, докато стават свидетели как руши всичко около себе си.

Не остана човек, към който да не е погледнала с пренебрежение и лошотия - ни животни, ни хора обича, никой.
В разговора със Севтаб отново се прояви като пълен сухар, с тези лицемерни молитви и Аллах, а всъщност поведението ѝ директно противоречи на много от постулатите във вярата ѝ.
Даже момичето заяде като я видя в хотела - аууу, какъв ужас, че не е забулена и РАБОТИ! Вместо да остави да я омъжат насила, ама ха.

Фираз ми е любимият образ, този човек ми се иска в реалния живот да го познавах, толкова е забавен, интересен, с прекрасно чувство за хумор, не се приема твърде насериозно, умее да се шегува със себе си, но всъщнот не е за подценяване - умен, интуитивен и т.н.
Много ми хареса развитието му дотук.
За сметка на това, Асуде както започна силно и феновете я наричаха кралица Асуде, сега стана поредната злобарка и тя - развалиха образа.
Така и не ми стана ясно защо се промени, или може би разкри истинската си същност? Нали и тя осъзнаваше, че Гьоркем беше психично болна и заради нея се случи всичко, а сега изведнъж Юналови ѝ станаха врагове?
И изобщо - и тя като Пембето съди хората, единствено че оценява успели жени, даже за сина си иска такава, но това просто е другата страна на монетата.

Краят на епизода ме подразни много, знаех си, че нещо ще стане, за да ги завари в максимално провокативен момент. Писна ми от това лицемерие, гади ми се вече - КАКВО ПРАВИШ САМА С ТОЗИ МЪЖ????
40 годишна жена с два развода, защо по дяволите трябва изобщо да се отчита, аман бе?

И онази ужасно противна дърта вещица - сестра незнамсикаква, дето под прикритието на религията си разиграва коня и раздава присъди и тя - толкова е гнусна, че само като ѝ видя физиономията и искам да я цапардосам с нещо.
Веднага да налее масло в огъня за Нурсема, кой знае какво станало!

Къвълджъм също е малко прекалено крайна на моменти, но определено няма съмнение, че тя е за предпочитане - все пак майката трябва да иска най-доброто за детето си като отделна, самостоятелна личност, която да има необходимите предпоставки да съществува самостоятелно в обществото след време, а не като Пембата - детето до живот да седи до полата ѝ и да се подчинява на прищевките ѝ.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 10:08 от 👑𝐵𝑒𝒶 𝒮𝓃𝑜𝓌👑

# 12

Гледам сериала с нестихващ интерес, най-вече ми е интересно ще се върне ли Доа при Пембето,
заради Фатих

# 13
Мисля, че Доа ще се върне там - тя поначало е доста неориентирана, няма житейски опит, някак си наивна в преценката си. Не знам защо така са изградили образа й. Вярно, млада е, но учи в университет, макар и не за дълго време, е имала своя среда, майка й е съвременна жена, животът в тяхното семейство е различен от Уналови, взаимоотношения, отношение към по-общи проблеми на обществото. Кой не се е влюбвал на 19 г., възможно е да срешиш в преценката си, но след това да направиш отново същата? Тя като че ли живее в някакъв вакуум, остава си същото наивно момиче като в началото, никакво развитие в преценката й и отношението й към заобикалящия я свят и хора.

Апо и той - миналото му с Алев "изчезна", може би да покажат на обикновените религиозни турци, че ти можеш да правиш всичко, но традициите трябва да се спазват, а те пък едни традиции - закостенелост и живот в 'нам кои векове.

# 14
Доа дори да се премести при Фатих ще бъде същия кошмар както беше в сезон 1. Той никога няма да се промени. Дори с раждането на Джемре, никаква промяна у него. Дори да се оженят пак ще е същото. Пак ще има тази вманиаченост от него към Доа , дори пак ще я накара да се окаже от университета. Просто в тая къща е някакъв ад да се живее. Жал ми е за Нурсема най-много там.

Общи условия

Активация на акаунт