Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 807
  • 743
  •   1
Отговори
# 735
Нашият сега е в периода със звуците, много е забавно. По цял ден говори и се кара на играчките.
Нашата не го прави. Не говори на играчките. Може би не са подходящи, дано да не е някакъв проблем в развитието. Може ли да споделиш повече подробности с какви играчки играете и как, за да им се "кара"? И на колко месеца е?

Разбира се , че няма да е проблем. Всички деца се развиват различно във времето. При нас имаше един период много гукаше, сега вече спря, започна да крещи и да се смее с глас. На моменти се ядосва на играчките, когато не успее да ги хване или наблъска в устата( ядосването се изразява в симулиране на рев).
На 5 мес+ е , например много от децата се обръщат още от 4 мес. , но той не искаше, от както навърши 5 мес. Постоянно се обръща на спалнята, на дивана и тн.
Въпреки че обръщането е едно, говореното на играчки друго, но пак е ново умение, за което се изисква време. Не се притеснявай!

# 736
Не мисля, че е някакъв проблем. Играчките са съвсем стандартни, от тези, които с кукичка се закачат на активната гимнастика. Най-много му харесва едно мече тип тези като одеяло, което сме закачили и една видра от Лидл с различни дрънкалки и шумолещи предмети, закачени за нея. Ако те ориентира, звуците, които издава са нещо от сорта на - ау, ууу, а а а и това последните два дни го прави нон стоп. Случи се даже и докато се кърмеше. Карането на играчките се изразява в същите звуци, но много по-силно и някакси по-изнервено, абе точно все едно им се кара. На 4 месеца и 1 седмица е.
 Аз пък имам друго притеснение и това е,че все още не се обръща. Натискам го с ръка по памперса до средата и след това сам си изправя главата и се дозавъртява до позиция по корем. Пак е нещо,но като че ли не може да се сети сам да тръгне да се завърта. Педито каза,че мускулният му тонус е перфектен, ама явно мързела му е в повече. 😃 Има ли и други мързеланковци?
Пс. Извинявам се за дългият пост!

# 737
Моята бебка е преносена и пак имаше проблем с въртенето на главата(лек тортиколис). Нямахме сплескване на главата, но не искаше да я върти на ляво. Ходихме при ортопед и той ни каза какви масажи да правим на вратлето и да я мъчим да спи И на лявата страна. Повече да бъде по корем, защото мускулите заякват и да я караме с някаква играчка да върти главата. Вече няма проблем с главата и я върти във всички посоки(ляво и дясно). Слагаме я преди всяко ядене по корем, правим още масажи, сменям позата на главата при спане.
Здравейте,
Предполагам ще стане дълго обяснение.
Не знам и как да започна, ще опитам накратко.
Бебето ми е родено в 33 седмица и беше в кувьоз 22 дни. След като си го взехме вкъщи той предпочиташе да спи и да стои винаги на дясно. Тогава никой не ми обясни че може да стане сплескване на главичката. И аз не го и карах да стои на ляво. И така в един момент видимо беше сплескана главичката от дясно, чак си личеше на челцето. Тогава Педи ни изпрати на Невролог и направихме един курс рехабилитация, Войта терапия и Ерго терапия защото според нея има схващане на мускулче на врата и по тази причина не желае да стои и да спи на ляво. Също и може да си изкриви гръбначния стълб занапред. Обаче рехабилитацията е доста ужасна и бебето доста плаче. Сега пак ще повторим рехабилитацията. Но казват, че колкото по рано се прави толкова по добре за бебето, защото после става по-трудно. Чудя се понеже и тук най-вероятно има недоносени бебета на вас някой казвал ли ви е такова нещо?  Някоя водила ли си е бебето на Невролог?  Правили ли сте курс по рехабилитация?  Вашите бебета спят ли само на дясно и стоят ли повечето време гледайки само на една страна?

И ние сме на Нук, такава му бяха дали в болницата, то и аз му бях купила същите. И една на Бейбилов (може би) за в количката, но нея я давам само ако почне да си яде дрехите. Шишета не отказва никакви.
Но и сега ръцете са в устата и ги вадя. Бибата вече си я вади сам и е смешен като се мъчи да си я набута обратно. Но заспива основно с нея.
Май влизаме в регресията на съня, 3 нощи поред се буди към 2-3 и видимо не е гладен, давам биба и заспива до 5. Но засега не е драма.
На нас ние рано за захранване, че още няма 4 месеца, но с интерес ви чета.
Подариха ми една лъжичка като с пълнител, изгрежда интересно.

# 738
Не мисля, че е някакъв проблем. Играчките са съвсем стандартни, от тези, които с кукичка се закачат на активната гимнастика. Най-много му харесва едно мече тип тези като одеяло, което сме закачили и една видра от Лидл с различни дрънкалки и шумолещи предмети, закачени за нея. Ако те ориентира, звуците, които издава са нещо от сорта на - ау, ууу, а а а и това последните два дни го прави нон стоп. Случи се даже и докато се кърмеше. Карането на играчките се изразява в същите звуци, но много по-силно и някакси по-изнервено, абе точно все едно им се кара. На 4 месеца и 1 седмица е.
 Аз пък имам друго притеснение и това е,че все още не се обръща. Натискам го с ръка по памперса до средата и след това сам си изправя главата и се дозавъртява до позиция по корем. Пак е нещо,но като че ли не може да се сети сам да тръгне да се завърта. Педито каза,че мускулният му тонус е перфектен, ама явно мързела му е в повече. 😃 Има ли и други мързеланковци?

Както казах в предният отговор, при нас беше по същият начин. Бях много притеснена какво се случва, защо не го прави и тн.? Правихме постоянно упражнения, но на него му харесваше да си е по гръб 😃 Но ето реши, че сега му е времето.

# 739
После като се обърнат ще видите, че няма да можете да ги спрете 😃 и моето някъде след навършен 4 месец се обърна, може би на 4 месеца и седмица беше. Всяко бебче е различно, както сме и ние големите. Щом с помощ се завърта, скоро би трябвало и само да се обърне детето. Поне при нас беше така. Не се притеснявай.
Моето някой път си "говори" с играчките, някой път гласа не можеш да ѝ чуеш. Зависи. Може би около втория месец откри пищенето, е тогава ми беше ад и честно казано се радвам, че този период отмина. Това дете не се изморяваше да пищи, нито гласът ѝ пресипваше - нищо. Не плачеше, просто пищеше. Сега само си гука, но не постоянно.

# 740
До 7 месеца имат време да почнат да се обръщат, моето още не се обръща, но не се притеснявам

# 741
  • София
Преди малко четох нещо интересно за развитието, освен че всяко бебче е с негово темпо. Перефразирано звучи така, че когато по-рано научи нещо ново/развие умение и докато го затвърдява може да се забави в друго. Затова не е добре да се сравняват бебчета с толкова малки разлики.
Нашият много "се кара" на играчки, по скоро след 10 Мин опити да вкара някоя в устата, почва да й се нерви, ръмжи и гледа лошо. Ето той "говори", пищи, няколко пъти бих казала се "захлупи" по корем, но пък грам не иска по коремче, 2 Мин и почва рев и тръшкане.

# 742
Моята госпожица започна да се обръща на 3,5 месеца, но само надясно за сега. Наляво все още има нужда от малко помощ, но не го имам като проблем на този етап. Обръща се навсякъде, на кошарката, активната гимнастика, дивана, един път едвам беше отворила очи от сън и се обърна, вчера се вирна на повивалника по голо дупе след баня Joy

За справка на една позната бебето и започна да се обръща чак в 6 месец, така че не се притеснявайте.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 07:33 от _Miss_

# 743

Общи условия

Активация на акаунт