Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 846
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
На какви столчета за хранене сте се спряли или имате вече?

# 721
Едно столче стотна употреба без никакви нормални модерни функции. Даже няма легнало положение, а някакво наклонено. Нямаме и борда към него, така че сигурно някога ще купим ново.
Върши чудесна работа и не ме е яд, като го изцапаме Grinning Първо мислех да го хвърлям, но взе да ми харесва за цапане.
Не знам каква марка е. Има част от етикет на гръцки. Значи е от Джъмбо Sweat Smile

# 722

Ето го нашия:
Скрит текст:

# 723
  • София
Gerimal, LuisaMar, благодаря за подробните обяснения, ще пробвам! Heart

# 724
Hauck Beta plus, с приставката за новородено, кутиите, таблата и всички допълнителни неща. Честно казано е може би е най-добрата ни покупка. Откакто се е родил я ползваме, и е много удобно като го храня с шишето. Също му помага да се изака, и не сме купували друг шезлонг. Слагам го тука докато се храним, докато оправям нещо в кухнята да ме гледа, играе си понякога там.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 21:11 от slanchogledka^

# 725
Слънчогледка на 4мес и 5 дни беше 6490 и 66см, педиатърката каза, че е съвсем в нормата. Ваксината не я понесе добре, беше много кисел, ревлив, сънен, крачето явно го болеше, защото не даваше да му го пипна няколко дни. Педи ми беше казала 6часа след ваксината да му дам Панадол профилактично.

# 726
Дааа.... и тук положението е кисело бебе и нервна мама... Явно тази ваксина е тежка за мъниците - реално голямата, ротавирус и пневмококи. Тежка доза за такова малко човеченце....

# 727
Ох и ние в четвъртък сме на ваксина, до сега нямахме проблеми, но сега ще съм нащрек, не знаех, че е по-тежка Confused

Не се впрягайте като ви кажат, че бебета били дебели. И моята е обявена за такава точно защото има бузки, а всъщностси върви накъде по средата. Grinning Предполагам сега на консултацията ще бъде около 6 кг и малко.

# 728
  • София
Притеснихте ме с ваксините, ние сме във вторник. На 4 м го мерихме 7.500, за дължина педито го премери 66 см (6.800 кг) на 3 месеца, има бузки и баджачки, но аз мисля просто че е едър.
BTW, как сте със звуците, ние живеем в Джурасик парк. Май си откри гласа и си го харесва. Иначе най-много се усмихва и радва на собствения си образ в огледалото.

# 729
Venyan, съчувствам ти! Това с гласа премина при нас, но не ми беше любим период - крещеше ми в ухото най-редовно, гърголеше се на баща си, на играчките. Мина за около 10 дни, през които редовно ме болеше глава. Забавна история - детската му дели стена със спалнята на съседа (студент по медицина). Като почна периода с гласа, момчето се махна от апартамента. Наскоро го засякохме да се връща, каза, че не можел да учи и отишъл при техните....  Sweat Smile.

# 730
И при нас сега е във фаза на пищене. Много обича да ни говори и постоянно ни имитира доколкото може Grinning

# 731
  • София
Те звуците са много сладки, но чак ме е страх, че ще прегракне понякога.

# 732
Нашият сега е в периода със звуците, много е забавно. По цял ден говори и се кара на играчките.
Нашето столче също е на hauck, но alpha plus. Засега сме много доволни,  ползваме шезлонга към него. Слагаме го там да ни гледа как хапваме, да си играе, докато оправяме нещо, много полезно.

# 733
Нашият сега е в периода със звуците, много е забавно. По цял ден говори и се кара на играчките.
Нашата не го прави. Не говори на играчките. Може би не са подходящи, дано да не е някакъв проблем в развитието. Може ли да споделиш повече подробности с какви играчки играете и как, за да им се "кара"? И на колко месеца е?

# 734
Моето е почти на пет месеца, но също не се кара на играчки, а на нас.

Момичета, имайте предвид, че столчето за хранене се води "контейнер" и не е хубаво бебето да прекарва много време в него. Други контейнери са столче за кола, количка (с изключение на кошница за новородено), люлки, шезлонги. Та е добре възможно най-малко време бебето да е в тези неща и да е или на пода, или на ръце/в раница.

https://www.choosept.com/guide/physical-therapy-guide-container-baby-syndrome

https://publications.aap.org/journal-blogs/blog/4236/Out-of-the- … ncheck=redirected

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 21:26 от Zimk02

Общи условия

Активация на акаунт