Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 813
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ти! Предполагам, че е тази:

Скрит текст:

# 706
Да, същата.

# 707
Ние използваме термалната вода на Uriage и сме доволни, почиствам лицето с нея.

Слънцезащита слагам пак на Uriage, но нямам мнение за момента, освен че не мирише много хубаво 🤣

Вашите бебоци смучат ли си долната джука? От 2 дни голямо смукане..

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 21:56 от KaterinaE.

# 708
Без да ви се меша, но специално за слънцезащитата на Uriage bebe гледах,че е бъкана с вредни и ненужни съставки. Има приложения и може да погледнете състава. Аз бих я сменила задължително.

# 709
Аз не и мия лицето освен когато я къпем два пъти седмично.

# 710
Ние къпем малкия почти всяка вечер, почиствам му очичките с физиологичен разтвор и му капвам в нослето по 1-2 капки също. През деня ако се наложи и аз ползвам кърпички с 99% вода, обикновено на Бебо, а от скоро почнах да взимам едни големи пакети на Event baby care, много съм доволна от тях. Слънцезащита ние не ползваме, има много разностранни мнения относно полза/вреда особено за толкова малки бебета, с кака му ползвам слънцезащита единствено лятото на плажа.

Между другото ако някой има проблем със запушено слъзно каналче, ние се оправихме за един ден с физ. разтвор, сребърна вода и масажче. Сетих се сега и споделям Grinning

# 711
  • София
Ние мием лице вечер в банята, понякога минавам с тампонче мицеларна на Биодерма. Много обича да го мием в банята, все опитва да лапне някоя капка вода.
Още не слагам слънцезащитна,но той не търпи да го пече и сам се крие Grinning
Не съм писала няколко дни, че смених телефона и разбира се паролата тук ми отне време да я уцеля.
Вече на 4 м тежи 7.500 кг, тежиииии.

# 712
И моята орева парка оня ден, че я пекна слънце за няколко секунди. Голям проблем 😂

# 713
Почиствам лицето с термална вода на Uriage или Avene. Относно слънцезащита та, консултирала съм се с дерматолог и за тази възраст препоръча минералната на Heliocare Pediatrics. Тя може да се ползва от 4 месеца. Като цяло, важно е да е минерална, с педиатричен контрол и да се ползва съответно от 4 м, или 6м, зависи на колко е бебето.
За себе си ползвам на Isdin за лицето и съм много доволна, видях, че имат и за бебета, така че предполагам, че и тя е подходяща опция.

# 714
  • София
Между другото ако някой има проблем със запушено слъзно каналче, ние се оправихме за един ден с физ. разтвор, сребърна вода и масажче. Сетих се сега и споделям Grinning

Ние имаме, ама нещо не успявам да го отпуша (по една време се бях притеснила, да не е нещо от котката, някой косъм да е влязъл, но симптомите са като на запушено каналче). Пробвах да премия с физиологичен разтвор и да правя масажчета, ама още си сълзи. Може ли да споделиш точно какви масажчета правиш? А физиологичния разтвор как го прилагаш? Сребърната вода за какво е?

# 715

Ние имаме, ама нещо не успявам да го отпуша (по една време се бях притеснила, да не е нещо от котката, някой косъм да е влязъл, но симптомите са като на запушено каналче). Пробвах да премия с физиологичен разтвор и да правя масажчета, ама още си сълзи. Може ли да споделиш точно какви масажчета правиш? А физиологичния разтвор как го прилагаш? Сребърната вода за какво е?

Ние също имахме запушен канал в началото правих масаж и за 2 дни се оправи.
Действах по следния начин: Изрязваш си добре ноктите и поставяш показалеца си в/у нослето в основата му, а върхът на пръста се пада някъде под вътрешния ъгъл на окото. Натискаш леко с възглавничката на пръста като че ли се стремиш да изцедиш задържания секрет в слъзната торбичка. Преди масажа и след неги почиствах с физиологичен разтвор. Правех го сутрин и вечер. Бях решила, че ако не успея за седмица, ще го заведа на детски офталмолог.
Надявам се да съм обясняла разбираемо.

Сребърната вода има противомикробно, антисептично и противовъзпалително свойство.

# 716

Със сребърната вода промивам, тоест напоявам една стерилна марличка и минавам оченцето от външната страна към нослето, от вън навътре и така 2-3 пъти дневно. Има и видеа в нета за масажчето, целта е да се отпуши каналчето. На моя приятелка детенцето беше стигнало до антибиотични капки заради запушен канал, аз абсолютно не исках това да се случва, добре, че така се повлия от тази сребърна вода и масаж.

# 717
Мием лицето всяка сутрин на мивката с вода, денят почва с чисто дупе и чисто лице. И после с крем на лицето, масаж, чисти дрешки 😅
Бяхме на ваксина сега, много е нервен. Вече не знам от зъбите ли е, снощи не спа добре, яде 2 пъти - все едно е новороден, буди се на всеки 2 часа някъде, от ваксината ли е...  Казват,че тази 4 месечната била най-тежка за децата, вие имате ли вече опит? Знам, че е индивидуално, всяко детенце различно понася.

Личната сега ми каза,как съм го била ушишкала... Той е 6,5 кг 20 седмица, 66см. Е как ще е дебел?! Имал бил бузки. Е ще има, бебе е.... Много странно ми стана, да видим педито какво ще каже след 2 седмици.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 15:10 от slanchogledka^

# 718
Slanchogledka, вие сте направо фини в сравнение с нас 😅. Нашия Филип на консултацията за 4 месеца беше 7,400, 65 см. Супер си ви е човека, не я слушайте личната. Иначе и при нас спането е много тегаво, вечер спи, но това будене всяка сутрин в 5ч. ме побърква. През деня не се знае какво става, един път спи по 2 ч през целия ден, понякога си спи по 4ч. Интервалите и те са различни веднъж спи по 30 мин, веднъж по 2ч. Много искам да изградим някакъв режим и през деня обаче въобще не ни се получава. Надявам се да е заради тази регресия и с времето да се урегулираме малко. 😅

# 719
Ох, тази ваксина на 4-я месец наистина май е най-гадната, детето се сдра от рев и после беше много поспалива и ужасно кисела. И мястото на убождане беше подуто и червеничко няколко дни, ама докторът каза "ако кракът ѝ не е двоен, нищо ѝ няма" (цитирам дословно).😃Синфлорикс би трябвало да е, втори прием. На втория месец сякаш не беше толкова зле, колкото на 4-я.

Алекс не е дебел, какви са тези глупости. Моето дете е по-малко на ръст и съвсем малко по-леко от твоето, въобще не виждам да е шишкава.

При нас яденето на ръце премина в ядене на крака. На млякото се сърди, но виж краката са друга история. Страшна вкусотия 😂

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 11:50 от Onirique

Общи условия

Активация на акаунт