Отговори
Възможно ли е да следваш, в същото време да отглеждаш и малки деца? Не винаги, когато човек е млад взима правилното решение с какво иска да се занимава. А когато вече си зрял и имаш начален опит, можеш да избереш правилната професия. Какво мислите?

# 1
Задочно е напълно възможно, но трябва да има кой да помага. Също така сънят ще е много малко. Ще бъде тежко, но не е невъзможно.

# 2
Задочно е напълно възможно, но трябва да има кой да помага. Също така сънят ще е много малко. Ще бъде тежко, но не е невъзможно.

Става въпрос за дистанционно обучение

# 3

Става въпрос за дистанционно обучение
Аз също уча дистанционно и задочно, но съм с едно малко човече. Ако има кой да помага докато си на лекции не виждам проблем.

# 4
  • София
Въпросът ти е некоректно зададен.
Отговорът е - при точната мотивация - няма невъзможни неща.

Обаче, за да получиш по-точна информация е редно да кажеш: имаш ли помощ, как смяташ да следваш висше образование (редовно, задочно, дистанционно), съпругът ти подкрепря ли те или смята, че се занимаваш с глупости, специалността тежка ли е, държиш ли на безсъние, каква е възрастта на породените деца и посещават ли детско учебно заведение и т.н.

# 5
Въпросът ти е некоректно зададен.
Отговорът е - при точната мотивация - няма невъзможни неща.

Обаче, за да получиш по-точна информация е редно да кажеш: имаш ли помощ, как смяташ да следваш висше образование (редовно, задочно, дистанционно), съпругът ти подкрепря ли те или смята, че се занимаваш с глупости, специалността тежка ли е, държиш ли на безсъние, каква е възрастта на породените деца и посещават ли детско учебно заведение и т.н.

Едното от децата ходи на детска градина, а другото ще е новородено в този период . Подкрепата я имам . Безсънието не е като да не ми влияе.

# 6
  • София
Аз една година учих редовно и бебе гледах, но лекциите бяха следобед и през уикенда.
Мъжът ми се прибираше по-рано вечер, за да мога да тръгна аз. Избутаме го и без никаква друга помощ.
Така че особено, ако има кой да помага-опитай.

# 7
Погледни специалности дистанционно обучение. Все ще успееш да отделиш по час-два да чуеш нещо в консултацията, някои имат и записи. Има ли желание, има и начин. Успех!

# 8
  • София
Ако има кой да помага за децата - да, иначе абсурд, докато са малки.
Когато имат някаква относителна самостоятелност и посещават яслени и градински групи става.

Искам да кажа, че живота е особено разтеглив и има време за всичко. Спокойно има време и за учене и за работа, просто понякога не е сега и веднага.

# 9
Зависи какво искаш да учиш, това е от най-голямо значение. И аз съм за дистанционно, но там опции те са ограничени, както е и при задочното, не за всяка специалност е възможно, та трябват повече подробности.

# 10
Познавам две такива жени, но признавам, че не е за мен. Едната беше изключително млада, мога да кажа хиперактивна, с помощ от много страни. Втората в доста по-зряла възраст, с помощ само от съпруга. Тя пък по-скоро затворен човек, който много пренебрегва и лишава себе си. Действително зависи от мотивацията, от това дали могат да ти помагат, на най-вече от теб и то как ти си представяш майчинството и как компромисите, които ще нравиш ще ти се отразяват. Успех!

# 11
Аз мога да кажа, че въпреки това, че уча не правя много компромиси.  Майчинството ми е като на всяка майка. Имам време за себе си и за бебето и за всичко. Единствената разлика е в това, че всеки ден по 2-3 часа докато бебето спинка или вечер уча или си правя курсовите. Искам да отбележа, че все пак аз съм магистър ако има значение, но и аз уча специалност малко по различна от баклавата. Вече само с магистър можеш да си смениш професията. Те са по 1-2 години. Дори и да не смогнеш да завършиш в срок, то можеш да си дадеш още една допълнителна година и няма да ти е толкова тежко.

# 12
  • София
С новородено... да, то спи, но другото дете си иска своето. Няма да е лесно.
Ако си силно мотивирана и съпругът ти помага - ще се справиш.  Simple Smile Така де, който има желание - търси начин.

Желая успех!

# 13
  • София/Севлиево
Задочно да, редовно-не знам... Най-добрата ми приятелка роди голямата си дъщеря в края на първи курс,в-края на 4-ти се роди синът ѝ,а докато учеше втората си магистратура се роди и малката ѝ дъщеря.Но тя учеше задочно и баба ѝ (не майка ѝ,а баба ѝ) и мъжът ѝ много помагаха...

# 14
  • Поморие
Възможно ли е да следваш, в същото време да отглеждаш и малки деца? Не винаги, когато човек е млад взима правилното решение с какво иска да се занимава. А когато вече си зрял и имаш начален опит, можеш да избереш правилната професия. Какво мислите?
Аз не мога дори да отида до банята, а ако трябваше и висшето да карам докато отглеждам породените ми "хулиганчета", щях да полудея буквално. 🫣😄
По темата, чудесно е, че имате мотивация, но трябва да помислите дали кой да помага с децата, когато сте ангажирана. Помислете и за задочна форма на специалността. Също дололкото знам, ако имате деца, имате право да посещавате само половината от лекциите, ако пожелаете, но може и нещо да се е изменило, а и зависи от правилата на самия университет.

Общи условия

Активация на акаунт