Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 098
  • 918
  •   1
Отговори
# 660
  • На изток от Ада
Разбира се 2402 , не съм против надежда !
Ние сме особено казус, не искаме инвитро...
Тогава не знаехме , че това ще ни предложат.
Отидохме за адемиозата уж док да я оправи. Пък то излезе и хроничен ендометрит и ме остави без контролна биопсия...

# 661
АА, значи ноември е бил по-висок НОМА, след това си му отпуснала края откъм хранене и все пак сега е малко по-нисък от тогава. Това би трябвало да значи, че със съвсем малко ограничения, ще влязат нещата в норма, аз така мисля.

2402 палци за добри резултати от биопсиите!🍀

За повтарящи се загуби, според мен, е най-трудно да се намери репродуктивен специалист. И ми ясно защо! Защото репродуктивните се занимават предимно с процедури за забременяване, от това печелят дето се вика. От там насетне, все едно вече не е тяхна грижа. За станулов не мога да кажа нещо конкретно по темата, но за Тутракан имам 2 познати с точно такъв проблем и никакво внимание и абсолютно неадекватен подход към проблемът им. Но пък откъм успеваемост инвитро са на първо място 😉 Надежда може би е най-добрият вариант откъм предлагани услуги и набор от различни специалисти, но там пък има риск точно, защото предлагат много неща, да пускат по пързалката и да изследваш щяло и нещяло. Не казвам, че няма смисъл в изследванията, просто няма как да се изследва ВСИЧКО, при все, че има изследвания по няколко хиляди (генетични напр.). Вече съм толкова недоверчива и скептична, факт. Примерно съм забелязала по това, което чета най-вече във форума, че в Надежда пид се предлага много по-усилено, отколкото на други места, буквално на всеки, а знаем, че те го правят там, докато повечето други клиники нямат такава техника и пращат проби на други места. Просто сега за този пример се сетих.

Мамабеър в коя лаборатория са пускани, че се водят недостоверни? Иначе не мога да помогна с конкретен съвет, но поне ЩЖ изглежда супер!

# 662
Strawberry, съжалявам за лошия развой, но ти желая това да е последния такъв случай. От тук нататък сила и следващата бременност да е до финал.
По повод клиниките, колкото хора, толкова и мнения. Аз съм била в Щерев и Надежда. В Щерев правих инсеминации, доволна съм от лекарите и от целия персонал, тъй като ми се наложи и два пъти да остана в болница, но не са ме изследвали за нищо странично, което отчитам като минус. Вероятно щях да продължа там и с инвитро, но взех решение да стартирам с него в града, в който живея и го отчитам като грешка. От скоро реших да продължа в Надежда, защото там имат много дорби специалисти и ембриолози, което за мен е важно. За момента съм била на два предгледа, но базата е коренно различна, от всичко, което съм виждала. Лекарката още на първия преглед ме посъветва какво трябва да направя, за да избегна втори неуспех. Обяснява доста бързо, с термини и не обича да повтаря, което не ми допадна много, но отчитам за нормално, предвид многото пациенти. Положително също е, че си водят електронни досиета и като влезеш в кабинета не се налага да обясняваш всеки път за какво си там, а тя вече знае и преминава директно към същината. В деня на прегледа, можеш да си следиш колко номера има преди теб. В манипулационната са изключително отзивчиви и търпеливи.
Знам, че избора няма да е лесен, но моя съвет е да слушаш сърцето си.

Golden, честито и от мен! Пожелавам ти този път всичко да е наред до финала.

# 663
V_sS, в Лина. Ама, както каза 2402 - дано само с финансовото неудобство да се размина.... 🤦 Не знам дали има смисъл да се надявам на чудо този месец. Май и този месец ще го отпиша. Междувременно ММ най-накрая пусна СГ, така че ще видим и от там дали няма да изскочи някоя изненада.

# 664
Инферия, имаш ли въпросните текстове? Единствено намерих че по всяко време между 5 и 21ден има 10% шанс от зачеване.
Буквално пишеш в Гугъл "може ли да се забременее от секс по време на менструация". Навсякъде пише, че шансовете са много малки, но никога 0. Вече причините не се излагат като аргументи, освен, че ако е към края на М може да оцелеят до ранна О. Такива отклонения като "заблуден" фоликул не се споменават на първо четене, но излизат интересни дискусии, включително от форума преди 20тина години, когато напишеш "възможно ли е да има две овулации в един цикъл". Намирам и тази статия https://www.today.com/parents/moms/superfetation-twins-conceived … k-apart-rcna35506

# 665
  • Замък сред облаците
Мерси, момичета. Ще се постарая пък да видим. Наскоро научих, че хашито и ИР си вървели ръка за ръка в годините, та не е изненадващо.

Инферия, имах предвид от достоверни източници. 😁 Щото на прима виста излизат такива статии във всякакви сайтове ама търся медицинските анализи примерно, защото ме интересува точният механизъм и процеси обяснени 😅

# 666
Одри, това с езиците на любовта и ние с ММ го правихме преди доста години вече - моят също е времето, прекарано заедно; неговият е act of service (което ми е трудно да го преведа точно, но обича да изразява и получава любов, изразена в помощ, грижа за околните и никога не отказва услуга на приятел или роднина). За езиците на извинение не бях чувала досега, но вероятно и това е добре да го направим, че усещам, че и там се разминаваме, че и двамата не се разбираме като сме разсърдени.

# 667
Това за две овулация в един цикъл аз съм го чела в медицински проучвания, макар сега да не мога да ви дам на прима виста линк. Пишеше, че е рядко, но възможно, както от два яйчника, така и от един и същ, но овулациите са с 2-3 дена разлика, когато се случва. Попадна ми случайно като проучвах LH surge patterns. Със сигурност обаче е по-скоро изключение отколкото правило, за това не ни трябват някакви проучвания кой знае какви да си го представим, все пак повечето дами в тази тема, както и аз, са били безброй пъти на лекар и са проследявали овулация…

# 668
Това с езиците на любов и извинение и ние трябва да вземем да го направим. Благодаря за идеята, Одри.

За две овулации - имам приятелка, която ми е казвала, че има месеци с по 2 овулации и ѝ идва долу-горе през 2 седмици понякога (т.е докато е в цикъл, другия яйчник овулира). Не знам дали е възможно, ама пък детето ѝ, което стана без целенасочени опити, вече е на 5г.

По повод вчерашната дискусия, случайно ми попадна това преди малко:
Скрит текст:

Оказа се, че имат и доста публикации (грубо 200) в research gate, ако на някой му е интересно за какво са говорили казаха, че скоро ще качат там и абстракти на представените теми, но и сега имат доста материали насочени към ролята на имунологията при бременност.

# 669
Аз ще пусна и имунологични изследвания, чудя се дали не е там разковничето за липсата на забременяване толкова време при нас. Но съвсем честно да ви кажа, толкова научни трудове четох и за огромна част от тези неща не можах да намеря решаващи доказателства, че изобщо имат ефект. Изобщо за огромна част от предлаганите (доста скъпи) изследвания около асистираната репродукция такива няма… Sad

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 11:06 от Firebird26

# 670
Аз преди 2 години въобще не смятах, че имунологията е фактор. Обаче въпреки, че няма категорични данни, има и проучвания, които доказват ползи от някои терапии. А като почнах да членувам в разни международни групи видях колко жени са успели точно след включване на имунотерапия. Днес намерих една група специално за Reproductive Immunology, чакам да ми одобрят заявката за членство и почвам да чета споделен опит там.
Но все още съм на мнение, че имунологията има повече роля при износването, макар понякога да е от значение и за забременяването.

# 671
По повод на лечебните заведения - досега никога не съм се впечатлявала от база и т.н. Родих в Шейново заради д-ра, за ужас на ММ, който не иска повече да стъпи там. А миналата година пък беше А в местния МБАЛ. Абе, с две думи - следвам си лекарите. Обаче, откакто се наложи да видя отблизо календара с пожарникарите, да видя как като бял човек се регистрираш, всичките ти изследвания стоят на едно място, всичко е бързо, електронно и прегледно. Плюс сума добри отзиви за болницата и докторите там - няма как да не се впечатля от Надежда и съвсем реално започвам да се замислям при потенциално забременяване да се преселя за 9м в София. Sweat Smile По този повод - силно съм впечатлена от резултатите от СГ - излязоха за отрицателно време. Слагам ги в скрит текст. По мое скромно мнение /доколкото съм чела/ всичко изглежда наред. Заключението също е нормозооспермия, но все пак двойките с повече опит нека кажат - има ли някой индекс дето не е както трябва? Някой процент дето е по-висок отколкото трябва да е? Питам, за да знам дали да юркам ММ за добавки разни. Grinning
Скрит текст:

# 672
Морфологията е гранична, но при тази бройка според мен не е проблем. Супер ми се вижда спермограмата.

Не мисля, че има нужда да го юркаш за добавки, ама пък ще му стане ли нещо ако ги взима независимо от това… мъжете и тяхната крехка психика… 🫣

# 673
Много подобна на тази на ММ, онзи ден като я показах на Калчев, той каза, че е перфектна.

# 674
Аз също ще се включа,виждам,че се засягат теми свързани с проблемите,които аз имах и които се оказаха разковничето,така че,ако мога да бъда полезна дори и на едно семейство ще бъда много щастлива.
Така...на 36 години съм,мъжа ми на 43год,заедно сме от 7 години и половина,първите две години и половина стягахме жилище,аз гонех кариера/голяма грешка/,раждайте рано.Когато дойде време за детето и проблемите започнаха,за 4 години качих 30 кг,достигнах на ръст 162...87кг,диети,ограничения,отслабвах и после още повече качвах.Тръгна се по лекари,всички вдигат ръце,проблем няма.Същевременно детето не се получава.Изпаднах в дупки,психолози,семейството ми беше плътно зад мен,но новината за всяка забременяла приятелка ме режеше с нож.Редовните въпроси на всички,какво става време ви е за дете ги знаете всички.Минахме по изследвания,резонанси,причиня нямаше.Близо 5 години продължи това.Мъжът ми записа час за инвитро клиника в Плевен и отидохме,моите изследвания бяха добри,макар че,на всеки въпрос,как са ми тръбите,хората ми казваха,ми то няма значение, за инвитро не са ни толкова нужни,как бяха решили,че сме за инвитро не знам.Изследванията на мъжа ми катастрофа,нормална морфология под 2%,шок и ужас.Без да губим време заминахме на преглед в Турция и изненада 44%процента нормална морфология,хората се изсмяха и ни казаха,че сме си изцяло за нормално забременяване и са ни написани тези резултати, за да ни принудят на инвитро за пари и че те ни изпращат да си правим опити нормално,защото не искат просто да го правят за пари,прегледа беше безплатен и продължи час и половина. Аз настоявах да останем и там след изследвания лесна проблема,тежка инсулинова резистентност 10,3..кръвна захар почти 6..мнението им беше,че няма как да забременея с тези стоиности и да бях,много проблеми щях да имам.От там започна борбата,намерих ендокринолог от Пловдив/аз съм от морето/ изписа ми Глюкофаж хр,много строг хранителен режим и движение. Всичко спазвах и всеки ден студ,сняг, аз бях на стадиона с 10км бързо ходене без да спирам,за 6 месеца свалих 28 кг и НОМЕ го докарах до 1,7.Тъй като имам и друг тип проблеми,не ми се губеше още време в нормални опити,а и мъжа ми ще прави 44 год,директно заминахме на инвитро в Турция.Процесът мина нормално  и на 11 ден след трансфер,два дни преди датата за цикъл...кръвния тест..ЧХГ...1982...след 48 часа 4215..нашето детенце беше на път.
Днес навършвам 19та седмица и момиченцето ми рита вътре,докато ви пиша.С цялото си сърце,пожелавам на всяка една от вас нейното си чудо и ако някой има нужда от помощ, информация, подкрепа,винаги може да ми пише!

Общи условия

Активация на акаунт