Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 105
  • 918
  •   1
Отговори
# 645
  • На изток от Ада
Ягодке, била съм в Надежда.
И при Станулов веднъж. Най -добре е да почувстваш док. В Надежда ще ти направят изследвания, при мен откриха хроничен ендометрит и адемиоза... Имам кариотип там , няколко биопсии хистероскопия ЦС
Станулов пък не е по изследванията.

Ако трябва да съм честна предпочитам Станулов, обърна внимание на едно зацапване , което док е надежда не обърна....

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 19:49 от nasito8988

# 646
mamabear, за съжаление са ти високи андрогените, факт. За КЗ и инсулин, на мен лично повече не ми харесва високата ти захар. Инсулин до 10 да кажем, че е ок, но КЗ над 5.1 на гладно не е много ок. Хубаво е, че си направила веднага консултация. Аз съм със СПКЯ и ИР, но изненадващо за всички нямам отклонения в изследванията в момента, но като ме диагностицираха преди 5+ години тестостерона ми си беше над горна граница. Така че режим (хранителен и двигателен), ако трябва и някакви добавки. МЦ как ти е като дължина и редовен ли е?
Но щом са ти казали, повтори ги, пък дано въпреки финансовата загуба излязат нормални стойности!

strawberry,  не знам какво ти да ти кажа. Както писах вчера Надежда наистина имат мултидисциплинарен екип. Обаче някои хора не са ок с количеството изследвания, които се назначават. Аз лично нямам проблем с това, даже сама си искам, но определено излиза скъпо (само днес оставих грубо 1200лв). Някой да ме поправи ако има други наблюдения, но Станулов не ми се струва насочен към откриване на причини за повтарящи се загуби. По-насочен си е в инвитрото като че ли.

По повод имунологичните биопсии - мисля, че и Калчев има такава, не я правят само в Надежда. Предполагам Тутракан също, те май пращат пробите в Надежда обаче.

# 647
Благодаря ти, Наси 😊 В момента съм при рди които не е много по изследванията и реално всичко си изследвам на моя глава и сега ми се иска някой който да иска да търси проблема, да изследва и да търси причина.
Не държа 100% на Надежда просто до колкот разбрах там могат да се пускат всякакви изследвания и има добри специалисти, но не съм от града и за това питам за препоръки.

# 648
  • На изток от Ада
2402 то в Надежда на нас предложиха пид или донорство.
И изследвания за 4600 .
Това го казвам за Ягодка. С няколко спонтанни съм. Само че в недежда ходих много време, само на генетик три пъти . И понеже не сме от София снаха 7 8 м. Док трябваше да ми обясни че ще трябва инвитро, а не е края .

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:08 от nasito8988

# 649
2402, редовен цикъл , не съм имала пропуснат месец. За кръвната захар... винаги ми е била в горната граница и колкото пъти съм го показвала на разни доктори - никой не се е впечатлявал. Добавки - вече месец пия. Редовен абонат съм вече на iHerb. А, как успя да свалиш тестостерона? Т.е. ясно, че хранене и спорт ще трябва, но нещо друго приемала ли си? Или като оправи хранене и спорт, тестостеронът влезе в норма?

# 650
nasi, с теб доста сме си писали по въпроса. Аз мога да изкажа мнение само от моята камбанария. Сигурна съм, че ако бях останала в Щерев още щях да се влача с истмоцелето, но вече щяхме да сме изгърмели всичките ни ембриони и директно щяха да ме метнат на нова стимулация. Ако не бъркам, golden мина през Станулов, нищо не ѝ каза за истмоцелето той. В Надежда при мен първия път сами ми предложиха корекция, съгласиха се и на втора. Откриха ми ендометрита, при имунолог сама отидох заради проблемите ми с имунитета несвързани с репродукцията, но така и така бях там, струваше си да проверим и каквото можем друго. 1г и 7м вече ходя там, но наистина няма нещо, което да смятам, че е било излишно. При мен баването идва от това, че постоянно има разни проблеми. Моя приятелка имаше първо посещение ноември, вече е в чакане след трансфер. Като няма спънки си вървят нещата. Като са засукани, отнема време. Но пък живота на мен добре ми показа, че с бързане не става. Не агитирам никой за Надежда или където и да е, просто споделям, че за моя случай конкретно смятам, че са добър избор.

mamabear, не знам как успя да падне честно казано, предполагам е доста комплексно. Свалих около 10-12кг, пих около 9м метформин като още ми понасяше преди 5 години, пооправих режима на хранене (но не мога да кажа, че съм изключила напълно вредните въглехидрати ), дълго време пих инофолик, поне 2-3 години с прекъсване като кърмих, сега съм го заменила с инозитол на прах. Ама при мен пък въпреки оптималните хормони, цикъла ми е супер хаотичен и често липсващ. Та не мога да кажа, че свалянето на тестостерона ми помогна на мен за забременяването, но все е добре да си е в норми. А ти DHEA не пиеш допълнително, нали?

# 651
  • Замък сред облаците
Мен ми излязоха изследванията, които пуснах сутринта. Ами, не ми харесват 😅
Хомата ноември беше 3.07, а инсулина 13.1. Но откровено не съм на режим декември и януари и се олях с ВХ (бях свалила 5кг, върнах си ги).

# 652
2402, доколкото знам не приемам. Уж пия чисти добавки. Килограми за сваляне уж нямам - 60кг съм, реално мога да сваля 5, но само за да изглеждам една идея по-добре. Отпусната до безобразие съм, но не е на лице затлъстяване. Със сигурност обаче е на лице заседнал начин на живот. И много стрес напоследък. Искам не искам, както казва candy, ще вадя гирите. Пази Боже, да взема и да протичам. В краен случай - гората освен да хващам.

# 653
Когато човек е направил всички възможни изследвания за неговия конкретен случай, посетил е повечето от възможните специалисти за неговия конкретен случай и не е октрит проблем?
Много е кофти като няма открит проблем, защото даже не знаеш с какво се бориш. Аз също съм така вече 5 години.
И от време на време също повтарям, че сме изследвали всичко, пък то се оказва, че не било всичко и все се намира нещо ново да проверим. Например последно правихме имплантационен прозорец, биопсия, прп.

Фертилити тест съм пускала няколко пъти, но последният път излезе бактерия изневиделица, която лекувахме. Докторката каза, че може и тя да е причина за всичко и да е възпалявала ендометриума и прецаквала имунният отговор. Нямам търпение да проверя, но сега пък задържани и избързали фоликули 🤷‍♀️

Та, исках да кажа, че дори когато мислим, че всичко сме изследвали, пак не е всичко и не ни остава нищо друго, освен да изпълзим от дъното и да продължим напред. И така пак и пак, докато успеем Heart

От изследванията в последните коментари нищо не разбирам, момичета, но ако проблемът се решава с режим и спорт, дано бързичко влезете в норми 🤞

# 654
АА, надявах се предния ти завишен HOMA index да е инцидентен, но знаеш какво трябва да направиш и вярвам, че бързо ще вкараш нещата в норма.

mama, то нали знаеш - важни са килограмите спрямо ръста. Аз съм под 160см и като бях 62-63 определено ми бяха много. В последните три годни не съм минавала 55, като от 7-8 месеца успявам да държа 52-53кг, което вече ме вкарва в златната среда на добрия BMI. Ако си по-висока и 60кг не са драма.

# 655
Утре съм се наредила и аз да пускам за проверка баш тия ужасии като вас, другарки Grin
Не знам какво ще стиснете за късмет ама го стиснете здраво Expressionless

# 656
Здравейте! Не знам дали е подходящата моята тема тук,но имам въпрос.
Имам редовен цикъл всеки месец ,но по незнайна причина този месец не ми едва вече 6,7ден. Отидох не лекар казаха че лигавицата ми е тънка,сякаш този месец ми е дошло. Имам менструални болки но цикъл няма. При някой случвало ли се е ?

# 657
Mamabear, хващай яко щангата, там му е разковничето : И храната, разбира се, но изключването на гадните въглехидрати на мен не ми е толкова трудно. Иначе тренировките ще те накарат да се чувстваш в пъти по-добре, ще помогнат и за емоционалните дупки. Аз съм сигурна, че мен това ме държи над водата.
АА, много тъпо за резултатите, аз също мислех, че миналия път може да е било инцидентно. Ти знаеш какво да правиш, но ако имаш нужда от някой да те сръчква отвреме навреме - тук сме 😄 Вярвам, че бързо ще вкараш нещата в ред.
Относно болниците - аз съм ходила в две репродуктивни - Неовитро и Надежда. За мен лично беше важно да е болница с всички възможни звена - лаборатория, добра ембриология и всичките видове изследвания, различни специалисти и най-вече - денонощна помощ, ако не дай Боже се наложи.
Кенди, стиснати палци за инсулин под 5.00!

# 658
Здравейте! Не знам дали е подходящата моята тема тук,но имам въпрос.
Имам редовен цикъл всеки месец ,но по незнайна причина този месец не ми едва вече 6,7ден. Отидох не лекар казаха че лигавицата ми е тънка,сякаш този месец ми е дошло. Имам менструални болки но цикъл няма. При някой случвало ли се е ?

А жълто тяло нямаше, така ли? Каза ли лекаря дали е имало овулация този цикъл? Ако тестовете за бременност са отрицателни, може да са се разбутали хормоните. Овулация с лентички засичала ли си този месец?

На мен последните години един единствен път ми е закъснявало седмица, считано от най-дългия ми цикъл (тогава 29 дена), отидох на лекар на 7ми ден закъснение, каза, че е имало овулация, лигавица тъничка, да чакаме да видим. Аз бях много притеснена, в крайна сметка ми дойде същата вечер.

# 659

Ба маа му, за пръв път чувам че може да има такива фоликули тръгнали от края на преден цикъл. Много интересно, ще поровя по въпроса.

Случва се особено при стимулации, но и без тях се случва, иначе развитието на фоликулите нормално си е над месец, нещо 3 месеца беше нали? Просто тия са над определена големина.

АА, според мен, не ти е чак страшен инсулина, с отслабването ще се оправи.

Дими, страхотни мартенички! Стискам палци за добри резултати от биопсиите!

За мъжете и изобщо хората:
Скрит текст:
Наскоро попаднах на това нещо с Love Languages, за двойки - ето тук примерно https://5lovelanguages.com/start/romantic/
Има няколко теста, аз съм правила този за език на любовта и за език на извиненяита и при мен излиза, че любовта я изразявам и очаквам да получа като Quality Time (качествено време прекарано заедно) и за извиненията, че се поема отговорност (това и без тест щях да го кажа), същевременно се опитвам да направя същото, пък отсреща какво се иска не е баш ясно.
Та заради моето Quality Time започнахме да излизаме двамата само отвреме навреме, викаме една кака да гледа малкия и разговаряме по-добре така, абе някакви изостанали разговори с месеци проведохме. После и той направи теста и излезе, че и при него е Quality Time Simple Smile Simple Smile ами много хубу, ама явно ни се губи нещо напоследък.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 22:49 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт