Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 29 618
  • 918
  •   1
Отговори
# 735
  • София
V_sS, пуснха го, ама не е готоФ

# 736
Сиси, ние си финансирахме импулсивно 1 опит (иначе действаме с фонда) - излезе ни около 7к. Но при този опит стимулацията ми беше много лека (3 пъти по-лека от предишната по фонда). А това има значение, когато 1 инжекция е 500/600лв. Но пък имам и процедури като прп и асистирано излюпване, които не са евтини, а едва ли са валидни за всеки. Та с 2 думи - според мен зависи и от клиниката, но около 7-8к.

Шанталче, никак не изглеждат зле по мое скромно мнение. Аз също съм с намаляващ АМХ и се въртя покрай тези стойности. Дано и АМХ е над 0.5 🤞

# 737
Аз от позицията на човек с два аборта и две БХ искам да заявя на всички момичета, дето се опитват да се подготвят психически за лоши новини, че колкото и да искате да се предпазите, като разигравате лоши сценарии, накрая ви е еднакво гадно. Така че имайте едно наум, следете положението изкъсо, пускайте каквито изследвания трябва, ама точно в този момент сте бременни, така че слагайте розовите очила и се настройте, че всичко ще е наред. Аз пак казвам, че ние правим каквото зависи от нас, но има неща, които не можем да повлияем.
Сиси, и при мен уж всички изследвания бяха топ и проблем нямаше, ама сега като задълбахме надълбоко и започнаха да излизат някакви неща. Наистина има значение какво сте правили до момента като изследвания. Инвитрото за жалост не е панацея, колкото и на мен да ми се иска да е така.
Иначе продължавам да стискам яко палци на всички бобчета и проекто-бобчета. ❤

# 738
theDoodle Heart

Правим каквото можем, пък да става каквото ще. Това е девизът ми в последно време.

# 739
Голдън, Green Heart

Sisi, доста двойки с неизяснен проблем успяват с АРТ процедури. Има надежда със сигурност да станат нещата. Simple Smile

Когато ние отидохме при д-р Станулов есента на 2023 бяхме със заявка за инвитро, но той ни отказа да го правим и препоръча първо да се пробва с инсеминация. Така че дори и ти да се навиеш, трябва и лекаря ти да е съгласен.

При нас след две инсеминации и една неуспешна Б, доктора вече се съгласи за инвитро, което ни излезе около 7000 лв. с икси оплождане. Ако бяхме успели с това инвитор, щях да съм супер доволна от опита, но  сега го броим за опознавателно и следващото вече ще е по фонд. Та имай предвид, че понякога са нужни повече от една процедури и от тази гледна точка е по-добре да не си ги плащаш ти.

# 740
Колко време - в общия случай се препоръчва година опити. После горе-долу още година докато се направят всички изследвания на света, за да се докаже неизяснен. За цената - можеш да видиш грубо по сайтовете на клиниките, но да, около 5-6-7к, зависи от много неща. Някои мацки си смятат и процедурите, изследванията и операциите преди това и го докарват до 17-20к, което не ми се струва редно, но всеки с разбирането си.

Покрай нас много с неизяснен стерилитет правят инсеминации, за да могат да минат по фонд за инвитро. Макар, че много зависи от инсеминациите, ако се включват някакви хормони пак не е шега работа. А и хич да не е - надежда си е. Ние имахме една и честно казано хем знаех шансовете, хем пак бях много нещастна. За добро или зло проблемите ни ни осигуриха заповед и нямаше нужда да правим още 3 инсета.

Сега бяхме пропуснали факта, че след успешен свеж можем да кандидатстваме и за замразен та си платихме трансфера. За щастие беше обозрима сума. Лекарствата тук са по-евтини от стимулацията, но са много повече и като гледам до края на първия триместър ще го докарам х2 на парите за трансфер Simple Smile
А който има наглостта да каже "то инвитрото е лесна работа" - поздрави от 60 инжекции за 20 дни Simple Smile
Скрит текст:

# 741
  • София
аз нали ви казах, че е време да се откажа .... амх 0,15 Sad

# 742
shantall, гуш!

inferiya, няма как да се кандидатва само за трансфер. Полага се един ЗЕТ, но в рамките на заповедта, т.е. до година след издаването ѝ. След това като има ембриони, създадени със заповедта си се плащат трансферите докато не свършат ембрионите (освен ако няма промяна в правилника на ЦАР).  За инжекциите съчувствам, защото точно преди година имах 60 за 15 дни. Не е хич приятно, но в твоя случай знаеш, че си струва.

Ние не сме с неизяснен стерилитет, но отне година докато открием проблема, още почти година докато пробваме с разни добавки и лекарства, да кандидатсваме, да ни одобрят, и в крайна сметка трансфера ми навремето беше 2г и 1м след началото на опитите ни, но имахме успех от първия трансфер. С неизяснен стерилитет според мен наистина няма загуба да се пробва с инсеминациите. И те пари струват, но пак 4те вероятно ще излязат по-малко от едно инвитро.

# 743
Не знам, Станулов каза, че е можело. Не съм чела.
Да, търпя си стоически ролята на иглениче Joy Хич не се оплаквам Simple Smile 2404, дано не се налага повече Heart

Шантал... Heart

# 744
  • На изток от Ада
Шантал Heart

На мен О ми беше в събота. Имахме опит в събота и в четвъртък! Не се надявам много

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:25 от nasito8988

# 745
  • София
макар да очаквах кофти резултат си признавам, че съм съкрушена, дет се вика 0,49 да беше нямаше да се срина толкова, ама 0,15....

# 746
  • Замък сред облаците
Ех, Шантал… а вит Д как ти е все пак?

# 747
Шантал, прегръдки ❤

Като изследвания съм правила тромбофилия, щитовидна жлеза - там поддържам тсх около 5, т4 леко ниско, но съм на хормон и след седмица трябва да пускам контрола. Цветна снимка - ОК, спермограма - ОК, имунология на матката - ОК, някакви цитокини, които може да са свързани с имунологията на матката, но ти бяха Ок, микробиом - ОК. Имам отклонения в имунологията, имам терапия вече почти 3месеца. Не знам какво още да пусна, Калчев каза, че за момента нямам нужда от нищо допълнително. Имам редовна менструация с редовна овулация (доказана с фоликулметрия), като пак Калчев каза да спра да ходя, защото е редовна и нямало смисъл да си давам там парите.

Сега ще правим втора спермограма, за всеки случай, мисля даже в Надежда да я пуснем да видим дали нещо не се е влошило, но ММ няма промяна в начина на живот - спортува, храним се и двамата здравословно, той дори спря захарта, не пие повече от чаша вино на 2-3 месеца, та не очаквам там проблем като цяло.

Ако имате някакви препоръки какво да изследвам очаквам препоръки

# 748
  • София
Ех, Шантал… а вит Д как ти е все пак?

отдавна не съм го тествала, сега съм на 2000Е и уговорката е да го тествам юни

# 749
  • Замък сред облаците
Може би е добре да го видиш преди да затваряш кепенците.

Общи условия

Активация на акаунт