Живот преди и след смяната на тазобедрените стави

• 752
  • 6
  •   1
Отговори
Аз съм минал през всички етапи на болестта, стигайки до пълна инвалидизация, и разбирам колко тежко може да бъде. Животът преди смяната на тазобедрената става може да бъде изпълнен с болка и ограничения, но след операцията нещата започват да се променят. Ако някой преминава през същото или има нужда от съвети, мога да помогна с това, което съм преживял. Ще се радвам да споделя информация и опит, който може да бъде полезен.

# 1
Здравейте и благодаря за темата!  Кой лекар Ви оперира и доволен ли сте?

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 12:55 от bgladybg

# 2
Извършвам абсолютно всичко без ограничения – реставрирам и ремонтирам къща, като в същото време се занимавам със земеделска дейност. Работя усилено и съм доволен от това, че постигам всичко сам. Екипът ,който извърши операцията , д-р Манчев, д-р Велков и екип!

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 18:37 от ivo0419

# 3
Пожелавам ви от сърце все така добре да се чувствате.
Майка ми има проблеми с тазобедрените стави и по-нататък като мине лекар сигурно ще имам въпроси.

# 4
На 39 години съм и вече 5 години живеех със заболяване, което промени живота ми. Претърпях изключително сложна операция, която изискваше сериозен опит и професионализъм от страна на лекарите. Процесът на възстановяване не беше лесен, но съм благодарен за шанса, който получих, и за усилията на специалистите, които направиха това възможно.

# 5
Колко време и по какъв начин протече възстановяването?

# 6
Възстановяването при мен протече на няколко етапа. Влязох в изключително тежко състояние – лявата ми става беше се почти "стопила" напълно. Първоначално, в първите 2-4 седмици, имаше болки(,но не съм пил болкоуспокояващи ) и ограничена подвижност, но беше важно да почивам и да следвам указанията на лекаря. След това, в период от 2 до 6 месеца, започнах рехабилитация, като основно се фокусирах върху физиотерапия и упражнения за укрепване на мускулите. Пълното възстановяване ми отне около 11 месеца когато вече мога да се върна към нормални ежедневни дейности.
Тук ще отворя една голяма скоба, ( но се върнах много по-рано 🫣към работните дейности)😁
 За всеки е различно, според мозъчния стимул🧠🦵

Общи условия

Активация на акаунт