На море в Турция - тема 86

• 60 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Този септември бяхме до Белек с чартър наЕмералд, полет от Пловдив- организацията им беше супер- след като взехме багажа от агенцията на всеки казаха кой номер микробус да търси на паркинга, качихме се в черните мерцедеси като ванове, не знам как се водят и след 15 мин тръгнахме ние за Белек, другите за другите курорти.
Аз бях много доволна - 4 семейства в 4 различни хотела ни разтовариха и всичко беше точно.
Точно така беше и при нас

# 106
  • София
Много си заслужава индивидуалния трансфер, най-вече ако сте с деца.
Посрещащите агенции си редят маршрутите както им е удобно, трансферирали са ни и 2 двойки с лек автомобил, и с голям 50тина местен автобус. В общия случай поне посоката е една, но може и много да се удължи пътуването със спирки тук-там по хотелите. На мен не ми пречи като цяло, дори ми е много интересно да зяпам хотели, но с уморени от път деца не е забавно.
И най-големия трън в з#ка за мен е "почивката". Супер се изнервям, особено на последната ни почивка през 2024 беше кошмар.  Закъснение на полета естествено, 35 градуса, ние група с 15 броя под 8 години. Тъкмо се натоварихме, 20-30 минути път и хайде почивка. На едно прашно поле с почти никаква сянка, 10 работещи автобуса да добавят към жегата и магазини със сладолед по 7 евро. Та, 40 мин поне почивка, така хубаво да се доизнервим и после още 20-30 минути път и бяхме в хотела. Хубавото беше, че не обикаляхме хотели, но това беше след преговори с Тез тур, не късмет или съобразителност.
Връщането, 5:45 сутринта натоварихме същите 15 деца криво-ляво и познайте. 20-ина минути път и почивка. Тъкмо бяха изпозаспали, рецепта за киселяци на летището. Та, много съм разочарована от персонала на Тез тур на място, плащаме им веднъж за почивки, и втори път с такива алъш-вериши няма нужда. Много бях доволна от тях, преди да имам досег с турската им част (по-скоро от бившия СССР бяха хората).
2023 се трансферирахме индивидуално, супер шармантно бусче, не от най-луксозните. Докато му разгледаме златните орнаменти, дантелки и тн, не усетихме пътя, супер беше. Около 70 евро платихме тогава за летище - Белек двупосочно, но сега сигурно е повече.

# 107
  • Пловдив
В самолетите обикновенно пътуват хора от Емералд,Онекс,Тез Тур и други агенции.Когато се пристигне там стоят представители на агенциите с табели и всеки си отива до него.От там се разпределят в автобуси и всеки тръгва към хотела.Може да се случи  в самолета за един и същи хотел да има хора но от различни агенции и всеки да пристигне по различно време .Това се определя на място .

# 108
  • Sofia
Валерко, хайде да прекратим безсмисления спор, който водим! Нали не се опитваш да ми кажеш, че след четири почивки в Сиде, две от които през миналата година трябва да повярвам на думите на  нечия дъщеря, а не на собствените си изживявания? Излишно спамим темата, който трябваше разбра. 😂

# 109
Здравейте!Какъв е срокът за връщане на заплатено капаро и отказ от почивката до 3 дни от сключване на договора?Къде мога да прочета и какъв е варианта,ако не го получа?Уж е наредено връщане от миналата седмица и още си чакам.

# 110
Здравейте!Какъв е срокът за връщане на заплатено капаро и отказ от почивката до 3 дни от сключване на договора?Къде мога да прочета и какъв е варианта,ако не го получа?Уж е наредено връщане от миналата седмица и още си чакам.
В договора трябва да пише какви са условията за връщане.

# 111
  • Варна
Ако сте през голяма агенция то може да е наредено от агента занимал се с Вашата резервация/отказ като те вече са приключени  и от там да трябва да мине и през счетоводен отдел. Щом не сте имали проблеми с отказа и е по договор, получили сте потвърждение, няма как да не ви възстановят парите. Не забравяйте и че все още има преводи с обработване до 3дни и далеч не всеки ползва блинк система например с моментен превод.

# 112
Здравейте ,някой да е ползвал туристическа агенция MEGALO TRAVEL?

# 113
  • София
Ако разликата с "големите" ти е стотици левове може би си струва да се гърчиш в тесен рейс, кофти организация и недъгав хотел, но ако става въпрос за 30-40-50 лв, категорично бих избрал от по-известните ТА.

# 114
Ако разликата с "големите" ти е стотици левове може би си струва да се гърчиш в тесен рейс, кофти организация и недъгав хотел, но ако става въпрос за 30-40-50 лв, категорично бих избрал от по-известните ТА.
Не това е целта ми.Първо няма да пътувам с автобус а със самолет.Второ само тази агенция предлага избраният от мен хотел в датите които искам затова питам ако някой е ползвал услугите на тази агенция да сподели.Благодаря !

# 115
  • София
Цитат
Здрасти
Ако някой прояви интерес за Spice Hotel Belek ся има супер намаление! Важи до утре 17:30 турско време.
Например за 2 възрастни и едно дете на 15 години (в този хотел за деца е до 11 години) , цената е 2150 евро за 7 нощувки. За периода 15-22 юни.
Тоест това е цена за трима възрастни.

Един приятел ми го пусна това нещо вчера, валидно е до днес, ако някой се назлъндисва още да влезе в сайта на хотела, аз не съм влизал, той казва, че е евтино, аз не мога да преценя.

ЕДИТ: Даааа, сега видях над 1300 лв излиза по тънко. Тамън самолета.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 08:55 от valerko

# 116
Здравейте!
За първи път планираме морето в Турция. Акватур ме изкушават с Arabella world hotel, TEZ с Hedef spa and resort.. Ако някой ми помогне с чуденката, ще съм благодарна! Simple Smile

# 117
Здравейте!
За първи път планираме морето в Турция. Акватур ме изкушават с Arabella world hotel, TEZ с Hedef spa and resort.. Ако някой ми помогне с чуденката, ще съм благодарна! Simple Smile

Аз не бих се спряла на нито един от двата. Вижда ми се много нисък рейтинга. Да не се разочаровате още от първия път от почивка в Турция. Не знам какви са ви приоритетите, но бих предложила Utopia beach hotel, някой от Eftalia, Labranda Alantur, Lonicera world. Има и още от този клас хотели в Алания на не много висока цена, но по-качествени.
Аз все още оглеждам за началото на октомври и не мога да си избера.
Какво ще кажете за новият хотел в Белек SY Horels? Притеснява ме, че е далеч от плажа. Иначе много екстри, много нещо. Заглеждам си пак и зеления рай Кемер, както и добрите цени на хотелите в Алания. Чакам си с нетърпение и в края на май почивката в Кушадасъ (Omer prime - цената беше невероятна на ранни).

# 118
Здравейте. Бих искала да помоля за мнение и отзив за Анталия през април. Не съм била по това време и го разглеждам като вариант по Великден. Предполагам, че за плаж няма да става. Двама възрастни сме и целта ни е по-скоро почивка. Затова ще съм благодарна за мнение/препоръка за хотел (евентуално с отопляем вътрешен басейн и спа).
Четох, че има и какво да се види из града, като вариант и разходка.
Благодаря много на включилите се!

# 119
  • Варна
. Бих искала да помоля за мнение и отзив за Анталия през април. Не съм била по това време и го разглеждам като вариант по Великден. Предполагам, че за плаж няма да става. Двама възрастни сме и целта ни е по-скоро почивка. Затова ще съм благодарна за мнение/препоръка за хотел (евентуално с отопляем вътрешен басейн и спа).
Четох, че има и какво да се види из града, като вариант и разходка.

За плаж почти сигурно ще стига до 30 градуса , за къпане само отопляем вътрешен/външен басейн

Общи условия

Активация на акаунт