На море в Турция - тема 86

• 63 001
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
През август може би в Чешме ще е поносима горещината защото има вятър,понякога по-силен - имахме един ден през 09.2023г на Altınkum plajı(плаж Златен пясък) за по-малко от час не се виждаха плажните ни хавлии,бяха под златния пясък.Вечер обаче е много приятен този вятър,разбрах от местните хора,че през цялата година има вятър.На п-в Ердек също е възможно да не е адска жега,но и на двете места няма all inclusive.

# 196
След дълго лутане и разглеждане, сведохме избора си до тези два хотела в Белек, които отговарят на бюджета ни и поне на снимки изглеждат добре Wink
ASTERIA FAMILY RESORT BELEK
AYDINBEY FAMOUS HOTEL
Не намирам мнения на първа страница. Може би не са много популярни.
Моля за мнения от първа ръка, ако някой ги е посещавал.

С търсачката в You Tube  пишете  името на хотела и гледате клиповете от 2024г. Така ще добиете най пълна представа за хотелите и ще прецените според вашите критерии,  руснаците са много подробни.
Напоследък след ковид има много нави хотели предлагани от агенциите и не са много популярни.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 18:17 от Joniboy

# 197
  • Пловдив
Няма много нови хотели.Просто стари си сменят собствениците и от там и имената.

# 198
  • Sofia
След дълго лутане и разглеждане, сведохме избора си до тези два хотела в Белек, които отговарят на бюджета ни и поне на снимки изглеждат добре Wink
ASTERIA FAMILY RESORT BELEK
AYDINBEY FAMOUS HOTEL
Не намирам мнения на първа страница. Може би не са много популярни.
Моля за мнения от първа ръка, ако някой ги е посещавал.
ASTERIA FAMILY RESORT е бившия AQUAWORLD, потърсете за отзиви със старото му име. Колкото до втория AYDINBEY FAMOUS HOTEL, не съм била в него, но няколко пъти почивахме в непосредствена близост и съм горе-долу запозната. Хотел с малка територия почти в края на Белек,  плажът му не е лош, има малко камъчета на влизане, в морето е пясък. Направи ми впечатление, че винаги имаше свободни шезлонги на плажа.

# 199
  • В.Търново
Плажа на Роял Бийч Гардън на Конаклъ как е? Пише, че има малки камъчета, сигурно трябват аква обувки. Бърдо ли става дълбоко? Ог клипове в Ютуб не се разбира много. Май не е сниман много от близо плажа.

# 200
Плажа на Роял Бийч Гардън на Конаклъ как е? Пише, че има малки камъчета, сигурно трябват аква обувки. Бърдо ли става дълбоко? Ог клипове в Ютуб не се разбира много. Май не е сниман много от близо плажа.

Плажа на Роял Гардън Бийч  е с едър пясък като речен - насипван е, подхода към морето е с много дребни камъчета от вълните се образува като праг и краката ти потъват на дълбоко и трудно се изваждат, дъното е каменисто а навътре е скала (застинала разлята лава) аква обувките са задължителни.

# 201
Mътен при вълнение, каменист, твърд и става дълбоко след няколко метра... което за мен е хубаво, но за други може да не е.
Този хотел ни беше първия ол инклузив, на плаж сме ходили веднъж, на втория се отказахме и продължихме варианта "долмуш" и на някой друг плаж Simple Smile
Конаклъ има хубав голям пазар, но най-хубавото е една голяма съвременна дискотека Simple Smile От която вечер не може да се спи, ако сте в анекс сградата. Ако сте в основната... сигурно ще е по-добре.
За мен "плажуването" в тези комплекси, особено в този район между Алания и Сиде си струва само и единствено край басейните.
Да, крайно е, ама и компромисите не са малки Simple Smile

# 202
  • В.Търново
Благодаря за коментарите!
Плажа охраняван ли е, има ли спасители?
Изискването на Пегасус за ръчен багаж е 20х44х55. Имаме една раница, чието дъно е твърдо и е 24см, а не 20. Дали някой мери ръчния багаж или може да минем с тези размери?

# 203
Mътен при вълнение, каменист, твърд и става дълбоко след няколко метра... което за мен е хубаво, но за други може да не е.
Този хотел ни беше първия ол инклузив, на плаж сме ходили веднъж, на втория се отказахме и продължихме варианта "долмуш" и на някой друг плаж Simple Smile
Конаклъ има хубав голям пазар, но най-хубавото е една голяма съвременна дискотека Simple Smile От която вечер не може да се спи, ако сте в анекс сградата. Ако сте в основната... сигурно ще е по-добре.
За мен "плажуването" в тези комплекси, особено в този район между Алания и Сиде си струва само и единствено край басейните.
Да, крайно е, ама и компромисите не са малки Simple Smile

Пак сте се изказали като последна инстанция.Доколкото ви чета,нямате и кой знае колко опит.
Това просто не е вярно.На плажа на Granada Luxury Okurcalar  били ли сте?А на така коментираното тук
Mylome?

# 204
Здравейте, някои има ли впечатления от този хотел SENZA GARDEN HOLIDAY CLUB  5* Алания

# 205
Здравейте!
 За първи път се каним да ходим на море в Турция това лято, но се чудим къде. Бяха ми препоръчани Сиде, Анталия, Кушадасъ и Бодрум. Харесала съм си по един хотел в Бодрум и Сиде, но им се чудя. Бюджета ни е около 1к за двама човека за около 5 нощувки, ще сме с кола, но пътя не ни бърка.
 Предложете ми места/хотели. Ще ходим началото на юни и до колкото знам, ако искаме топла вода трябва да гледаме да сме по на юг. Също така искам да попитам каква е разликата между All Inclusive и Ultra All Inclusive?

# 206
Здравейте!
 За първи път се каним да ходим на море в Турция това лято, но се чудим къде. Бяха ми препоръчани Сиде, Анталия, Кушадасъ и Бодрум. Харесала съм си по един хотел в Бодрум и Сиде, но им се чудя. Бюджета ни е около 1к за двама човека за около 5 нощувки, ще сме с кола, но пътя не ни бърка.
 Предложете ми места/хотели. Ще ходим началото на юни и до колкото знам, ако искаме топла вода трябва да гледаме да сме по на юг. Също така искам да попитам каква е разликата между All Inclusive и Ultra All Inclusive?

Началото на юни е прекрасно, където и да отидете. Определено в район Анталия ще е по-топла водата, както в морето, така и в басейните.
Разликата в инклузива е, какво включва в своята концепция самият хотел. Дали има безплатен вносен алкохол, дали сладоледа е пакетиран, дали бирата е само в чаша или бутилка (кенчета), асортимента на минибара, дали има бар 24 часа или е до 00 часа и др.
На повечето сайтове на големите туроператори към всеки хотел прикачват файл с концепцията на хотела. Хубаво е преди да резервирате да разгледате тази концепция.
Предложения за хотел аз не бих дала, защото всяка година имам различни предпочитания. Лично аз гледам много клипове, които детайлно описват хотелите. Естествено и да са ми в бюджета. Трябва нещо да ми е интересно и да ми допадне, според моите изисквания.

# 207
Привет! За първи път ще сме в Турция и моля да препоръчате курорт с хубави плажове и хубаво море. Идеята ни е да не седим много в басейни, а в морето Grinning

# 208
Здравейте!

Началото на юни е прекрасно, където и да отидете. Определено в район Анталия ще е по-топла водата, както в морето, така и в басейните.
Разликата в инклузива е, какво включва в своята концепция самият хотел. Дали има безплатен вносен алкохол, дали сладоледа е пакетиран, дали бирата е само в чаша или бутилка (кенчета), асортимента на минибара, дали има бар 24 часа или е до 00 часа и др.
На повечето сайтове на големите туроператори към всеки хотел прикачват файл с концепцията на хотела. Хубаво е преди да резервирате да разгледате тази концепция.
Предложения за хотел аз не бих дала, защото всяка година имам различни предпочитания. Лично аз гледам много клипове, които детайлно описват хотелите. Естествено и да са ми в бюджета. Трябва нещо да ми е интересно и да ми допадне, според моите изисквания.

Ние сами ще си резервираме всичко и през booking. Гледах ги там и пише, че са включени храна и определени напитки. Някои хотели обаче като нямат сайтове, откъде да разбера те какво включват в All Inclusive-a?

# 209
За бюджет "около 1к за двама човека за около 5 нощувки" не очаквайте никакви чудеса в олинклусива. Всъщност 1к какво? Лева или Кипърска лира(лв х 3,43)?

Общи условия

Активация на акаунт