На море в Турция - тема 86

• 60 268
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, хора .

В Белек срещу Легендите ще отвори нов хоте. https://emerald.bg/bg/hotel/5917/sy-hotels-belek/?

Доста ТА го предлагат . Виждам ,че ще е от средно съм високо ниво 5* ,но това лято цените ,като стартови  ще са на половина( или така си мисля, нямам претенции, че разбирам)

Чудя се дали да не заведа бандата там .
Не можем да си позволим цени над 3000лв за двама за седмица, собствен транспорт.
 Това изглежда добре, от 27.09 ,7 дни 2800лв., не сме били в Белек .

Ти си от Бургас предполагам последна грижа ти е плажа, щото е горе-долу от Меден рудник до Крайморие....е не чак толкова, 4 км пише че е и е пясъчно чакълест, на Крайморие е идеален

# 226
  • В.Търново
И аз за дървениците се втрещих. Grinning
Все едно е нормално и често срещано явление за хотелите в Турция. Grinning

# 227
Аз малко се втрещих от уточнението за дървениците 😅
Имали ли сте подобни преживявания в хотел в Турция?

Ние запазихме в Глория в Белек за юни, не ни тревожи повторението на хотели.
2023 година бяхме за две нощувки в Истанбул, напът за Бодрум 🤭🤭 и тогава ме нахапаха дървеници. Наложи се да използваме застраховките при пристигането си в Бодрум...беше много неприятно и болезнено. Накрая се оправихме със системи в клиника.

И да оказа се,че е често срещано и то не само в Турция. Сравнително често ходя в Истанбул и винаги ползвам определени хотели ,но тогава нямаше места за нашите дати.
В Норвегия вече има услуга за дълбоко замразяване на багажа,защото умират гадините под определен градус под нулата😁

# 228
  • София
Ужас, дано не ни се случва 😫
В Париж беше наболял проблем, но честно казано за Турция не бях чувала, а пътуваме от 15 години там.

# 229
  • Берлин
Аз не съм чувала за случай на дървеници по морските курорти, но знае ли човек.

# 230
  • В.Търново
В Одрин дали го има проблема?

# 231
Ами не съм чувала за Одрин, там минавам за един ден-без нощувка 😃
Никога не ми беше минавало през ума,че нещо подобно може да ни се случи. Но ето ,че се случи. Добре,че бяхме със здравни застраховки защото системата ,която ни  сложиха и на двамата с детето се оказа с цена 700 евро за едната😬. Та това се оказаха най-добре похарчените 35лв за 2023 година,спестих си разликата до 2800 лв😆😆
По тази причина винаги оставям отзив за даден хотел/място. Там където ме нахапаха дървениците са предупредени,че ако изтрият отзива ще сезирам техните контролни органи и ще докажа с документи ,какво е наложило да бъдем на системи.

# 232
  • В.Търново
А дали не трябваше наистина да сезирате техните органи. Grinning Дали са взели мерки наистина?

# 233
  • София
В Одрин дали го има проблема?

Не ни се е случвало, нощуваме в популярните хотели там- hilly, margi, alan.

# 234
Здравейте отново момичета!След дълго лутане,тъй като не съм ходила в Турция,се спрях на Алания и Сиде. Ще пътувам с двете си деца на 17г и на 8г.
Моля за препоръки на хотели с аквапарк,добър UAI,и по възможност първа линия.Като период първата седмица на септември или поне до 13.09г .Бюджетът ми е около 4500-5000 лв. за 7 нощувки.Благодаря!
Търся и мнение за този хотел SELECTUM FAMILY COMFORT SIDE 5*

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 09:27 от banga

# 235
Някой резервирал през Ориент 99 с полет от Варна, може ли да каже каква информация има за часовете на полетите? На сайта нямат нищо. Чудя се дали да рискувам с тях и каквито часове се случат....или да резервирам през Емералд? Техните са обявени вече - 12ч на отиване и 14ч на връщане.
Говорих с Ориент. Часовете на полетите още не са им известни. Имали случаи, когато ги обявяват седмица преди излитане. В този случай, може би и часовете в сайтовете на Емералд и Турс клуб няма да са актуални. И сега се чудя през кой оператор да резервираме, явно ще е въпрос на късмет с полетите... Те общ чартър ли споделят или всеки ТО ангажира отделен полет? За Варна става въпрос. Помня, че миналото лято имаше недоволни, които излитаха от БГ към 18ч, а обратния им полет беше към 8ч сутринта, което е ужасен вариант:((

# 236
  • Варна
Където и каквито часове да гледате сега не са релевантни. Всички полети подлежат на препотвърждаване.
Миналата година Турс само ползваха за септември редовните линии и там нямаше такива проблеми с часовете и най-вече закъснения.
Тази година обаче това го няма както и полетите от Варна са по-малко. Скоро не съм гледала, но сравнете авиокомпанията, деня и часа, защото е много вероятно полета да е само един или поне със сигурност са по-малко от 24та. По това ще се ориентирате кои фирми продават пакети с транспорт една и съща машина. Тогава, с която и агенция да резервирате няма никакво значение. Гледайте да имате връзка с тях, че от закъснения и отменяния никога няма гаранция.
Миналото лято имаше агенти, които си информираха клиентите и стояха до посред нощите както и такива, които не си вдигаха телефоните, а хората висяха по 20 часа по летищата без информация.
Единият път и ние щяхме да сме от тези хора та се запознах със ситуацията от близо.

# 237
Здравейте! Ако някой е почивал на Сиде в периода 26.06-03.07,моля да сподели как е времето

# 238
  • Варна
Здравейте! Ако някой е почивал на Сиде в периода 26.06-03.07,моля да сподели как е времето
за много хора - идеалното

# 239
Здравейте , мнение за хотел Utopia Beach club ако някой го е посещавал? Може и мнение за друг хотел в който сте били с хубав ултра ол , в района на Анталия / Алания,сиде,белек/

Общи условия

Активация на акаунт