На море в Турция - тема 86

• 60 289
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Щом големи туроператори се оплакват ,че не могат да напълнят самолетите и ще се наложи да се анулират полети е ясно на къде вървят нещата.

Освен ценовия удар за който има и обективни причини спада на рускоезичи туристи е в пъти  Друга причина е падането на Шенген и пренасочване към Гърция , а Египет и Червено море е много по атрактивно за шнорхелинг

# 286
  • София
А кои са тези туроператори, които говорят за анулиране и прочие? Да си редуцират печалбите и ще им се възстановят резервациите. 😏
Ние тази година запазихме през румънския сайт, който беше коментиран в темите тук, защото за хотела ни имаха по-добра цена и беше валидна за бг граждани. Всяка една агенция в друга държава е по-добра от цените на нашите туроператори.
Исках да запазя през холидейчек.де, но в падащото меню там при резервация БГ е буквално единствената страна, която не фигурира и накрая се отказах.
Досега запазвахме много години през бг агенции ама не виждам основателна причина вече да си даваме парите на тях. Кофти часове и полети, лоша комуникация, никакви предимства за редовни клиенти и т.н
Запазваш си полетите сам с чартърите на Пегасус и СънЕкспрес или си хващаш колата и това е.
Възрастните хора ползват автобусите, защото нямат избор.
Египет не ми е никаква алтернатива на мен лично, но всяка дестинация си има фенове.

# 287
Кои са критериите, поради които Египет не е алтернатива, И.И., ако е удобно да споделиш? Само събирам впечатления, тъй като не съм бил в Египет никога Simple Smile Не горя и да го посетя, но ми стана любопитно...

# 288
  • София
Египет не ми е никаква алтернатива на мен лично, но всяка дестинация си има фенове.
И.И. със сигурност ако човек може да резервира любимите си хотели в Анталия и си обича Турската Ревиера Египет не е алтернатива. Ако не се лъжа ти беше резервирала някоя от Глориите за това лято. Дори да не е Глория Серенети е пак  от високия глас хотели. Затова и напълно те разбирам, че Египет не ти е алтернатива.
Но ако не може да си позволиш цената и да не правиш компромис с нивото на хотела Египет е алтернатива и то отлична. Ние примерно искаме да бъдем в Етно Белек не сега, а през лятото в края на юни, но цената от 900-1000 евро на ден не ни е по джоба, защото лятната ни почивка е от 13-14 дни.
Затова и търся алтернативен вариант, който да може да ни вмести в границите на 300-400 евро на ден.
В Турция това няма как да се случи и затова резервирах хотел в Хургада.
В Египет сме били, обиколили сме всички исторически забележителности и ще сме само на почивка 14 дни. Хотела, който резервирах по нищо не отстъпва на високия клас хотели в Анталия, а стаята, която сме резервирали- Golf Pool Suite, with private pool - Голф суит на последния етаж със собствен басейн, в никакъв случай дори не бих и помислил, че мога да си я позволя в такъв клас хотел в Турция..
Защото за съжаление такъв хотел с такъв вид стая за същия период на годината в Турция ще ни струва 3 пъти по-скъпо и не бих могъл да си го позволя. Да не говоря и че в резервацията хотелът ни включиха и безплатен двупосочен трансфер от и до летището.
Та ако комшиите продължават със същото темпо да увеличават не само инфлацията си, а и цените на абсолютно всичко /тук не говоря само за хотели, а и за храна, напитки, дрехи/ може да се окаже, че пътуването ни до Белек след няколко дни ще е последното за дълъг период напред...
Добре поне, че в Истанбул любимите ни апартаменти от АирБнб, в които редовно отсядаме не са си вдигнали цените и поне там си ходим редовно и за по дълго.

# 289
  • Варна

Ние тази година запазихме през румънския сайт, който беше коментиран в темите тук, защото за хотела ни имаха по-добра цена и беше валидна за бг граждани.
А кой е този сайт?
Търсим си по приемлив вариант за почивка в началото на октомври. До сега почивахме в Кушадасъ, тъй като пътуваме с кола и Анталия ни идва доста далеч. А тази година цените в бг агенциите са ми малко солени.

# 290
  • София
Роже, аз съм напълно съгласна с теб. Аз имам предвид че Египет не ни е алтернатива към момента по семейни причини- ние сме с малко дете и на този етап с него пътуваме за по-дълго по проверени дестинации.

Antonia- directbooking.ro използвахме, конректно за нашите набелязани хотели цените бяха по-добри, дали е за всички не знам. Досега не сме ги ползвали за резервация.

# 291
Та ако комшиите продължават със същото темпо да увеличават не само инфлацията си, а и цените на абсолютно всичко /тук не говоря само за хотели, а и за храна, напитки, дрехи/ може да се окаже, че пътуването ни до Белек след няколко дни ще е последното за дълъг период напред...
Добре поне, че в Истанбул любимите ни апартаменти от АирБнб, в които редовно отсядаме не са си вдигнали цените и поне там си ходим редовно и за по дълго.
Падането на Шенген насочи много туристи  към Гърция - в момента там се пука по шевовете по за 50 - 70Е за студио за 4ма  Алтирнатива на Турция освен Египит стават и Тунис , Мароко , Албания

# 292
  • Пловдив
Христос Воскресе!!!
С навлизането на нов оператор на пазара който предлага Аламей мисля ,че много хора ще се насочат и на там.Близо е до България.На Средиземно море е.Чета ,че доста пари се наливали там и се очертава да е втори Дубай.

# 293
Ние също ходихме в Египет. Аз голяма разлика в хотела в Египет и тези в Турция не видях. Извън комплекса иначе е много различно. И морето-ние бяхме на червено море и почти е невъзможно да се натопиш. Има голями отливи и морето в част от деня го няма. Колкото и навътре да влизаш все ти е до колената. Аз мъжа ми почти не го виждах вече, а той беше само до кръста във водата. Не може да се влиза в морето без аква обувки, заради рибата камък. Има и акули, но повечето хотели имат мрежи. Морето е много солено и като излизах от водата кожата ми ставаше цялата бяла. Но иначе хотела, храната, анимацията, басейните, градините всичко беше но ниво Турция. Този курорт който споменавате гледам, че е на Средиземно море, така че сигурно би могъл да е алтернатива на Турция.

# 294
На мен ще ми е много интересно как ще се развива туризма по Анталия и Егейска Турция този и следващите сезони. Аз бях вече в Хургада и за парите си получих почти същото качество на услугата, което миналата година получих в Корнелия Диаманд за 1000 лв повече на човек. Така че аз специално на този етап отписвам Анталия като дестинация, защото не искам да слизам на по-ниско ниво хотели, в които съм била ( а аз съм била в среден клас хотели). Освен на есен, ако има някакви last minute оферти, които да ме изкушат и да се възползвам.
Всичко написано е така с едно уточнение, всяко нещо се заплаща, може и да не е на момента... Имах предвид Хургада. Много е хубаво, само че може и да не се върнеш никога. Сигурността там е под всякакво ниво. Цивилизованите европейци се блазнят от ниските цени, но това е нож с две острието. Постоянно излиза информация за проблеми и то не са за хранителни неразположения. Почивката в северна Африка е като руска рулетка - играта е интересна, но с неизвестен край Wink Аз не бих отишла. Но всеки сам преценява какво иска и на каква цена.

Роже, и само допълнение, поради горното паднаха много цените на почивките в Египет и по-конкретно в Хургада. Поинтересувайте се как се развива обществената нагласа там и какви проблеми е имало в курортите им миналага година.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 11:08 от NatyNatyDaymi

# 295
  • Burgas, Bulgaria
Миналото лято бяхме в Letooniq Фетие , а предното в Gural premier tekirova, 3 години във VOGUE Бодрум.
Буквално от кон на магаре .Абсолютно нищо общо с базите в които сме били.
Сега ще сме в Royal alhambra  , надявам се на нещо средно.

# 296
Миналото лято бяхме в Letooniq Фетие , а предното в Gural premier tekirova, 3 години във VOGUE Бодрум.
Буквално от кон на магаре .Абсолютно нищо общо с базите в които сме били.
Сега ще сме в Royal alhambra  , надявам се на нещо средно.

Тоест не сте доволни от хотела във Фетие? 
По кои показатели?
Храна? Стаи? Обслужване? Условия на инклузива? Море? Плаж? Друго?
Интересно ми е, т.к като природа и гледки май е по хубаво там?

За мен, лично, приоритет е хигиената, храната/ да е разнообразна и вкусна, не изобилна/, плаж и море, все пак отивам на море Simple Smile /да е пясък и плавен преход в морето/

# 297
Мадам Тиква, какво наистина не е наред във Фетие?  Описват го като много живописно.  Там наемат апартаменти, но БГ агенциите предлагат ли да ти организират наем на апартамент +трансфер+ полет?  Всички много доволни от Фетие - ама все някой от Турция ги уредил.  Имало страхотни ресторанти/заведения.   

Другото, за Мармарис кои са хубавите хотели?  Мармарис - ол инклусив дестинация ли е - или има ол инкл. хотели, но по-добре да не?  Къде е силното място на Мармарис?

Мадам Тиква, за хотела, който питате - вижте, в букинг е с оценка 6,4.   Преди години ходихме с агенция и в бусчето имаше хора почивали в Алхамбра.  Бяха много много доволни от масажите, дано харесвате СПА.  Ол инклусива не бил най инклусивния, турското кафе и фрешовете се плащали допълнително. Храната била толкова хубава, че посетителите мъкнели пълни чинии из хотелската част и персоналът не можел да се справи  да разчиства коридорите.  Същите неща разказваха и за Хане (без масажите).   
Според мен, да идете в някоя агенция и да им кажете, в кои хотели сте били и  нека те да предложат нещо, така че да не бъдете разочарована.       
E, mymomgot, вие сте за Малдивите. 
да е пясък и плавен преход в морето/

# 298
  • Burgas, Bulgaria
Фетие е Рай .
Невероятно място.  Нощно време старият град е нещо феноменално ,все едно съм в света на Шехеразада ...

Хотела не ми хареса ,почупени шезлонги ,малки стаи ,основно хора над 60г .
Всъщност аз се разболях от чревен вирус и 3 денонощия бях в тоалетната и леглото, мъжът  ми и той от мен хвана и си прекара РД в кревата със системите .
После и другите ...
Та нормално да съм с горчив привкус от хотела.
Но факт ,природата е НЯМА ТАКАВА !

Алхамбра е проверен ,но не през Букинг ,там и GURAL premier  беше с не особено добра оценка .
Вече имаме резервация 5 стаи сме .

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 18:27 от мадам тиква

# 299
Моля за актуално мнение за Aquaworld Belek!🍀Трансфер след Белек(към Сиде и Алания)мен лично доста ме натоварва!Лятото се задава..пожелавам на всички щастливи и прекрасни почивки!!❤

Общи условия

Активация на акаунт