На море в Турция - тема 86

• 60 376
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Е тя Турция НЕ Е това, което са събрали в ол инклузив комплексите... дори няма нищо общо Simple Smile

Комплексите са направени за да се харесат на европейците...

От тук и опасението, че типично турското може "хептен" да не ви хареса Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 496
  • Велико Търново
Оооо, типично турското ‘ептен няма да е моето. За него и мм няма да ме склони Simple Smile

# 497
Мараба от Делфин Империал!

Турската кухня не е моята, което не пречи да съм 10+ пъти тук и да се прибирам отслабнала и крояща планове за следващата година.

Както писах, повтаряме тази година и уау факторът от миналата липсва, но дъщеря ми почна да ме врънка да сме се върнели пак другото лято. Обмислям само заради завишения брой рускоговорящи. Противни на проракуванията тук миналата година, българите в комплекса сме колкото или по-малко от миналата, повече има в Нео Палас, като на 2 пъти чух бълграска реч в луна парка.

Тази година детската анимация ми се струва по-слаба, но детето не се оплаква, а какичките са толкова сърдечни, че няма повече на къде.

Събирам предложения за хотел в Лара съотвестващ ценово, като обслужване и детски забавления на Делфините

Да добавя - трансферите тази година са 4 часа преди полет, от Пенисула ака Тез Тур искат 50 евро за частен трансфер, в хотела е 25-30 евро

# 498
Абсолютно!!!  Те пък ако си кацнал на Анталийското л-ще и оттам - в хотела
Ама има, Navy, нещо общо - и това е скъпотията.
Е тя Турция НЕ Е това, което са събрали в ол инклузив комплексите... дори няма нищо общо Simple Smile

Rainbow страхотно, приятна почивка желая, само не знам как така ти отслабваш, аз напълнявам от турски почивки.  Даже миналата и по-миналата година дето ходих често - сякаш още не мога да се върна на кг-мите си.   То ако е така, тоя хотел Imperial значи е нещо като "дебелариум"  - ходиш и без мъка слабееш.   
Ако знаеш колго групи има в социалните мрежи - всякакви посветени на отслабване - ако искаш пиши там - ще предизвикаш фурор, да знаеш.
Турската кухня не е моята, което не пречи да съм 10+ пъти тук и да се прибирам отслабнала и крояща планове за следващата година.

# 499
Абсолютно!!!  Те пък ако си кацнал на Анталийското л-ще и оттам - в хотела
Ама има, Navy, нещо общо - и това е скъпотията.

Rainbow страхотно, приятна почивка желая, само не знам как така ти отслабваш, аз напълнявам от турски почивки.  Даже миналата и по-миналата година дето ходих често - сякаш още не мога да се върна на кг-мите си.   То ако е така, тоя хотел Imperial значи е нещо като "дебелариум"  - ходиш и без мъка слабееш.   
Ако знаеш колго групи има в социалните мрежи - всякакви посветени на отслабване - ако искаш пиши там - ще предизвикаш фурор, да знаеш.

Хахаха, Принкс, разсмя ме. Иначе много просто -не ям телешко, овнешко, говеждои тн, много малко риби, не си падам по десертите им, та си карам една седмица на салати и плодове и техния таратор с мента, ааа и сладолед. Отделно правим по 14-15К крачки и не излизам от водата.

Аз почивам на ол инклузив не заради храната, а въпреки нея. Заради малката търся забавления и деца, с които да играе, близост до плажа, а заради мен -хигиена, малко българи и руснаци

# 500
Rainbow,   подправката, дето плува на повърхността на таратора, всъщност е сушена мента ли? 
Приятна почивка желая.
и техния таратор с мента, ааа и сладолед.

# 501
Здравейте и ... помагайте. Не е съвсем по темата , но не знам къде другаде да питам. Та отдавна не сме били в Турция.  Последно -лятото преди ковида. Аз и ММ сме от пишман почиващите- т.е да поседим 2 макс 3 дни и ни хваща "съклета" и хукваме да видим нещо, логично е,  от Бургас сме и плажа не ни е приоритет. Поради тази причина последното ни отиване в Турция бе самостоятелно организирана  обиколка: Тръгнахме през Истанбул,  Кападокия,  Памук кале , Мармарис (като  отскочихме и за 2 дни до Родос) Кушадасъ и Акчай.  Не знам дали обърнахте внимание - ама където ходим,  все нещо има да се види -подземните градове в Кападокия , Памук кале, Родос, Кушадасъ,  Бергама и т.н .Та  преди 2-3 дни се върнахме от обиколка изТоскана Италия , но лятото сега започва и не знам от къде на ММ му  хрумна  да идем и до Турция - ама там където не сме ходили Фетие  (казали му  за Latoonia -  че бил страхотен хотел ), Сиде, Анталия ...Идеята е да отседнем някъде , но да им какво да видим като исторически или природни забележителности наблизо . Затова моля за предложения  за някой хотел в този район, както и предложения какво да се види в рамките на 50-100км. И да със собствен транспорт сме, като вероятен период около 15-30 семпември

# 502
  • Берлин
Tky, прочети мои постове и на Розова маслинка в стари теми - писали сме много по темата къде и какво да се види /прави/ в района на Фетие. Не разполагам с време да търся постовете, но мисля, че ще ти е полезно. Една от най-хубавите ми почивки беше такава - хотел със закуска и вечеря, личен транспорт и много за преживяване.

# 503
PAPURCHE MEHURCHE,  о почти невъзможно е : 85 теми  по 50 страници по минимум  5 мнения (  а те са сигурно по 7-8-10 мнения на страница  )  това са над 20 000 мнения - нямам го това време ....затова помолих някой скоро ако е бил в района да сподели - може и на лични
ПП може и да има някакъв  друг начин за търсене, който не го знам , но със стандартната търсачка общо взето до никъде не стигнах

# 504

tky  Вижте   Navy  той миналата година имаше подобно пътуване, в началото има негов пост има и негови постове по темата, може да се обърнете към него и на лични.

# 505
  • Пловдив
Горе в ляво има лупичка.Потърсете там.

# 506
  • София
Здравейте, досега не сме почивали семейно в Турция поради ред причини. Но сега децата са луднали по аквапаркове и май ще се поддадем. Много ли е горещо в началото на юли в района на Мармарис?

# 507
Здравейте, досега не сме почивали семейно в Турция поради ред причини. Но сега децата са луднали по аквапаркове и май ще се поддадем. Много ли е горещо в началото на юли в района на Мармарис?

с една дума -да! аз без деца обожавах Турция юли и август, с дете юни и след средата на септември. Но моята не стои на сянка. Вече и юни ми е гранично, тази седмица биваше, повече от 36С не е качвало, но миналата година на 15.06. цялата седмица беше около и над 40 С

Година с година не си приличат, а и има хора, на които жегите им понасят

# 508
Вече и юни ми е гранично, тази седмица биваше, повече от 36С не е качвало, но миналата година на 15.06. цялата седмица беше около и над 40 С

Тази година температурата на водата в Алания е с 1.3 градуса по ниска спрямо миналата година.
https://seatemperature.info/june/alanya-water-temperature.html

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 10:17 от Joniboy

# 509
Вече и юни ми е гранично, тази седмица биваше, повече от 36С не е качвало, но миналата година на 15.06. цялата седмица беше около и над 40 С

Тази година температурата на водата в Алания е с 1.3 градуса по ниска спрямо миналата година.
https://seatemperature.info/june/side-water-temperature.html

Аз сравнявам Лара от 15 юни миналата година с Лара от 8 юни тази. Личен опит, миналата година наистина беше екстремно топло.

Общи условия

Активация на акаунт