На море в Турция - тема 86

• 60 830
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Нео Палас и Империал ползват новия аквапарк и луна парка. Нео Палас си изнася на сцената там и вечерните шоута, вечерната програма на Империал си е на старото място, като някои вечери шоутата са за гостите и на двата хотела. За мен Делфините са супер като цена-качество на ранни. Не цените от сега не бих ги посетила, още повече, че в момента цената е над 120% повече от платеното от мен октомври 2024

# 571
  • Варна
Здравейте!Някой скоро ходил ли е до Кушадасъ,интересува ме пътните такси до там колко са?По магистрали и мостове.

Варират спрямо пътя, който ще изберете. Най-скъпият, с почти изцяло само магистрали (трети мост, магистралата Бурса-Измир) е 2764 на посока…. за сега! Последните години по няколко пъти вдигат цените и тази цена е от януари.

Мисля, че най-евтиният път в момента е с такса 1167лири на посока.

# 572
  • Варна
Ние установихме, че най-много ни пасва да минаваме през моста на Чанаккале, от там до Бандърма, после на магистралата Балъкесир-Измир, Селчук и Кушадасъ. Последно пътувахме преди година и цената около 100лв в двете посоки не е актуална.

# 573
  • Варна
И ние 23та минахме маршрута по спомен около 1500лири двете посоки, а тази година ще е 5500.
Миналогодишния до Сиде двупосочно-930, тази година-1900. 23та е бил 440.

Скокът е повече от потресаващ. Не ми се смята в %

# 574
  • Пловдив
Навсякъде плащаме с карта Револют.Имаме я вече около 10 г.Където и да сме пътували няма никакъв проблем.Курса е много хубав независимо от валутата.В момента сме в Тунис и тук навсякъде в магазините с нея.

# 575
Нео Палас и Империал ползват новия аквапарк и луна парка. Нео Палас си изнася на сцената там и вечерните шоута, вечерната програма на Империал си е на старото място, като някои вечери шоутата са за гостите и на двата хотела. За мен Делфините са супер като цена-качество на ранни. Не цените от сега не бих ги посетила, още повече, че в момента цената е над 120% повече от платеното от мен октомври 2024
rainbow, как е новия Аквапарк, става ли за тинейджъри, какви съоръжения има?

# 576
Навсякъде плащаме с карта Револют.Имаме я вече около 10 г.Където и да сме пътували няма никакъв проблем.Курса е много хубав независимо от валутата.В момента сме в Тунис и тук навсякъде в магазините с нея.

Как е там в сравнение с Турция?

# 577
  • Пловдив
Не може да се каже къде е по-хубаво дали в Турция или Тунис.Аз съм много приятно изненадана от услугата,храната и най-вече от хубавият пясък и топло море в Тунис.Ние сме в 5* хотел в Ясмин Хамамет.Няма пързалки ..Качестен алкохол няма.Анимацията вечер е аматьорска.На нас това не ние от значение.Но за сметка на това има всеки ден скариди няколко вида риби на скара .Ти си избираш какво да ти изпечат.Безплатни фреш сокове постоянно от портокал,червено цвекло,моркови и краставица.Много добро обслужване.Басейни чисти и топли ,плажа широк с много шезлонги и хубави чадъри от слама. .Сладките неща не отстъпват на турските.Но като цена в сравнение с Турция е супер.Догодина живи и здрави пак обмислям тук ако не се качат цените.

# 578
Monii, лейзи ривър и пързалки за 12+

# 579
Здравейте,

Някой може ли да препоръча AI хотел с плаж-платформа на скали? Искаме да избягаме от традиционно търсените пясъчни плажове с плавен преход към морето.

Населеното място няма особено значение. Ако в хотела има приличен детски кът и предлагат добра храна AI, ще е чудесно. Алкохол не консумираме.

Може и хотел със скалист плаж/плаж с камъчета, но такъв съм търсила минали години и сякаш не съм попадала на нито един.

# 580
Славейче, мерси. 
Скрит текст:
Кой е хотела?
Не може да се каже къде е по-хубаво дали в Турция или Тунис.Аз съм много приятно изненадана от услугата,храната и най-вече от хубавият пясък и топло море в Тунис.Ние сме в 5* хотел в Ясмин Хамамет.Няма пързалки ..Качестен алкохол няма.Анимацията вечер е аматьорска.На нас това не ние от значение.Но за сметка на това има всеки ден скариди няколко вида риби на скара .Ти си избираш какво да ти изпечат.Безплатни фреш сокове постоянно от портокал,червено цвекло,моркови и краставица.Много добро обслужване.Басейни чисти и топли ,плажа широк с много шезлонги и хубави чадъри от слама. .Сладките неща не отстъпват на турските.Но като цена в сравнение с Турция е супер.Догодина живи и здрави пак обмислям тук ако не се качат цените.

# 581
  • Берлин
Макарон,

# 582
  • Някъде в Европа...
Макарон, Делфин Платинум в Алания е с плаж с камъчета/ камъни с пирс, хубаво обслужване и ОИ, чудесен детски кът и забавления...

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 11:06 от AIR

# 583
  • София
Търся хотел в Лара или Белек, който да има:

Пясъчен плаж;
Добър Аква парк, но не детски, за тинейджъри;
Хубава анимация.

Моля за предложения!

Gural Premiere, Белек

# 584
Здравейте,
Приключи първата ни почивка за тази година, в хотел LUSSO SORGUN.
По традиция накрая на поста ще има сравнение между хотели, в които сме почивали. Ще има и малко ненужни отклонения относно строителството, но сме в сферата и някои неща направиха доста впечатление.
Всички в скрит текст
Скрит текст:
ПЪТ – резервацията беше през Ориент 99 с престой от 14-23.06 (автобус 9 нощувки). Тръгване в 9:15 от София с автобусите на Ориент. Спрямо миналата година, като че ли направихме допълнителна 1 междинна почивка (не спряхме на тиквите, а на две бензиностанции). Почиващи за Лара и Белек нямаше, като преди нашия хотел оставихме почиващи в 4 други хотела в Сиде. Самото пристигане в хотела беше около 7:00ч. (сравнително по-бавно пътуване отколкото миналата година, когато пътувахме и с Турс Клуб и с Ориент, но пък много леко и спокойно шофиране). Максимални температури по официални данни 32-38 градуса по Целзий. Вечерните нормални, за да се диша, и като че ли влагата не беше много зле.

ХОТЕЛ – хотела е чисто нов, отворил на 31.03. Много се чудихме за резервацията, защото буквално до декември нямаше официална дата за откриването. Доста приятно ни изненадаха с ранна дата 31.03 и откриване НАВРЕМЕ.
Относно самия хотел – доста луксозни общи части (не, че стаите не са), но навсякъде имаше доста камък и дърво, всичко беше лъснато, изчистено, страхотни детайли като осветление, кресла и други (предполагам, че са реплики на доста известни италиански марки, защото ако не са, то този хотел излиза златен). Няма скупчване на маси и други. Тук е момента да спомена, че по презентация има 300 стаи на 90дка площ, което е доста добро съотношение за спокойно пребиваване в общите зони като плаж, ресторанти, барове. Оставихме данни за watts up и се насочихме към закуска. Хотела няма уелкъм дринк, но буквално до рецепцията има бар, който мисля, че е 24/7. Закусихме, взехме душ до съблекалните на СПА центъра и останахме на плажа. Към 11ч. стаите бяха готови. Имахме 1 лека драма с настаняването – стандартните стаи са доста големи 46кв.м. със спалня и единично легло. Може да се настанят 2 деца, като има достатъчно място и за още 1 разтегателно легло. Сестра ми взе всички ключове като и обясниха, че най-ниския клас стая не е налична, затова ни настаняват в апартамент, но ще заключат допълнителната стая, защото не сме били платили за нея. Оказа се, че спалнята в апартамента е сигурно наполовина от стандартната стая и освен спалня, едвам се събира разтегателно легло (тук обръщам внимание, че предложения ап. го няма в сайта им като опция, доста по-малък е от другите им апартамент и няма врата между двете стаи, а фоайе пред тях). Поговорихме с бих казала нормален топ на рецепцията, защото ни убеждаваха, че това е супериор стая, нищо, че липсва едното легло и е поне наполовина като големина. След като отново обяснихме притеснението си, че не това е посочено в сайта им, се намеси мениджъра и ни предложиха на другия ден да ни преместят в стаята, за която сме платили, като ни дадат стая с изглед море, заради неудобството. Речено сторено, дори освен стая с гледка, бяха осигурили стая, която е крайна за етажа, с по-голяма площ и отделна гардеробна (стая, която също не е посочена като различна в сайта им). Хотела е интересно проектиран, като повечето стаи са или страничен изглед море или морски изглед. В общите части е климатизирано, но коридорите към жилищните етажи не (поне не усетихме)
БАНЯ – банята не е отделена от стаята – мивката е на гърба на една стена, а душа и тоалетната са в кабинки със стъклена врата. Козметиката турска маркова на диспенсъри (Atelier Rebul). Балсам за коса и лосион за тяло в мини опаковки по 50мл. Има оставени кит за зъби, кит за бръснене, тампони за грим, пиличка, гребен и др. За децата има детски халати, чехли и детски козметика с гъбка мечо. Има личен асистент, който може да тормозиш по watts up. Те помагаха с изгубени от децата неща, за резервации или въпроси относно хотела. Имаше персонал от различни места, но добри ги обучават, ако случайно някой не говори език, идва колега и помага.

МИНИБАР – стандартния за класа хотел – бира, вода, безалкохолни, сокчета за децата, сникърс, солети и мини чипс. Може би оставяха по 1 бройка по-малко от някой безалкохолни, но така или иначе повече време бяхме навън, та не ни е пречило.

ТЕРИТОРИЯ, ПЛАЖ, БАСЕЙНИ – Хотела е в правоъгълен имот с площ около 90дка. Към улицата са разположени алеята към входа на комплекса и самия хотел. От хотела към морето има една централна алея като в началото от двете и страни са двата басейна, след това аквапарк и детски кът и накрая на плажа част от алакартите. Барове има на всеки басейн и на плажа. Хапване – в основния ресторант, в хотела с бистрото 24/7, на плажа и срещу аквапарка дават плодове и правят гьозлеми.
Като за нов хотел имаше доста озеленяване, което след 3 години ще създаде доста уют. В свободната зелена площ бяха засадени около 100 маслини, а докато бяхме там още поне 40-50 дръвчета (може би ще ги местят по комплекса или ще правят някакви кътове, времето ще покаже).
По централната алея в зелените площи имаше оставени колонки, които пускаха доста зен музика и беше доста приятно ходенето около тях.
Басейните и аквапарка бяха много топли, с изключение на бебешкия басейн единия ден (явно е имало инцидент и са сменяли водата). Морето достатъчно добро за влизане, но доста по-хладно от басейна, където водата беше сигурно около 30 градуса. Самите басейни са направени с облицовка от камък (включително решетките за отводняване) и определено не са толкова хлъзгави като другите хотели, в които сме били.
Кърпите се взимат свободно без карти, през половината дни ние си взимахме кърпи (имаше много зони), а през другите дни имаше и навити на шезлонгите. Шезлонгите са пластмаса, и би било добре да ги ъпгрейднат, като се има предвид каква услуга промотират (в СПА центъра са чудесни и мекички).
Водата в морето беше по-чистя и бистра отколкото в Белек и Лара, където сме почивали за сега. Пясъка беше за моите разбирания ситен, без да е прах, плавен преход, след което около 1-2 метра по-едър пясък и пак пясък. Става дълбоко, но не прекалено бързо.
АКВАПАРК – 1 детски с 3 малки и средни пързалки и 1 голям с 6, като пускаха и по-ниски цена да се пързалят с придружител и на гума. Малките бяха доволни (на 7 и 9), малката, която е на 3 предпочиташе да е шамандура в басейна.
ПИТИЕТА И ХРАНЕНЕ – поръчките на плажа са scan to order – всеки чадър има QR код, сканираш го отваря меню, като след като избереш има бутон да дойде келнер На басейна минават сервитьори и поръчваш директно на тях или от бара (нямаше скупчване на хора). Ядки – бадем, лешник и шам фъстък, доритос и рафълс чипс. Алкохола вносен, няма заместители (турски). По-отлежали алкохоли се плащат, но е видно от меню или ти казват на бара. Безалкохолни в стъклени бутилки, като ако се пие на басейна дават многократни пластмасови, масивни чаши, ако е на плажа в стъкло. Често обикалят келнери и обслужващ персонал, за да отворят чадър, да махнат оставени хавлии за запазване или да предложат вода или напр. ягоди за освежаване. Два дни разнасяха и ледени коктейли (с много натрошен лед), за разхлаждане. Менютата на хотела са достъпни през go my menu, както и на много други хотели и могат да се намерят през гугъл.
ХРАНАТА по лично мнение още я нагласят. Вкусна е, много разнообразие от плодове, сушени плодове, ядки и разядки, има щанд с мезета и сирена и за трите основни хранения, фрешове 4 вида за закуска, през останалото време имаше нон стоп портокал. Може би основните ястия не бяха толкова разнообразни, но пък за тези 9 дни имаше доста различни предложения и 2-3 готвачи минаваха постоянно и наблюдаваха какво се търси. Проби от храната се взимаха постоянно (това само в Papillon Zeugma съм го виждала). Хубавата част – за вечеря има порционирани отделни няколко ястия – севиче, ньоки, телешко уелингтън (на вкус го докара като това в ресторанта на Андре Токев), гаспачо и т.н. в зависимост от тематичната кухня, но поне 5-6 различни вида. Дори храната в купите е порционирана и всичко е изложено в малки съдове и се сменя постоянно. Мезетата се режат напр. 20 броя и като намалеят, излиза 1 кака и почва да реже пресни, няма заседяване (всеки ден бяха различни, дори 1 ден някакъв младеж попита за нещо конкретно, отвори хладилника и му наряза каквото иска). Скарата беше вкусна – остават 2-3 неща в купа на плота и като някой иска да си вземе му дават топло изпечено. Баклавата, от онази най-хубавата и сочна зелена сарма имаше към края на престоя (явно нагласят доставчиците). Кофти частта – няма баница за закуска, чак не мога да го осмисля. Писахме на геста дали предлагат и се появи баница с точени кори, но го няма онзи мазен бюрек и онази къпана баница. Храната на плажа също има да я оправят, защото и дюнерчетата и бургерите не бяха кой знае какво, но последните два дни имаше промяна там (явно взимат навременно мерки). Чистотата като цяло във всички места за хранене беше чудесна. В хотела има шоколатерия и кафене със страхотни продукти, насипен сладолед Move’n pick. Последните дни се появиха и френски макарони (явно някой си е поискал и ги допълниха към асортимента). В основния ресторант домашна дондурма.
Имахме право на 1 безплатен алакарт  избрахме италиански. Обсипаха масата с над 10 предястия, за да пробваме само – храната чудесна, наистина чудесна. Едвам си поръчахме предястия и основно. Заслужава си.
Няколко пъти ми се случи да ми дръпнат стол в ресторант да седна, сервитьор ми носи питието, да не ми пречило (от бара до шезлонга). Определено се стараят.
СПА – от самата зона нямаме наблюдения, но вътрешния басейн и съблекалните бяха добре оборудвани. Дори там бяха оставили от хубавата козметика.
От 2021г. до сега сме били в IC Green Palace, Nirvana Cosmopolitan, Megasaray Club Belek, Titanic Deluxe Belek, Papillon Zeugma.
Ако трябва да съм обективна в сравнението между хотелите бих изключила като опции за повторна почивка IC и Мегасарай. И първият път не ни впечатлиха, надали втори път биха могли (макар, че зеленината в IC е рай). Нивото на Титаник и тази година пада (от това, което виждам по клипове) – бихме се върнали след реновация или вдигане на нивото (макар, че през 2023г. изкарахме най-добрата си почивка до онзи момент там, през 2024 останахме разочаровани).
Лично на мен обслужването в Нирвана много ми хареса, имаха големи стаи (макар и стари), шоколатерия и джелатерия, но бих предпочела LUSSO пред тях. От всички изброени най-добро обслужване и чистота получихме в Папилон, както и сега в Луссо. Имайки предвид горе долу еднаквите цени за ранни записвания на всички хотели бихме се върнали пак в Луссо.
Прави ми впечатление, че новите хотели навлизат много ударно на пазара и като че ли старите хотели не могат да смогнат на това. Дори Вояж (като много висок клас хотел) не може да впечатли с толкова големи и удобни стандартни стаи, за цените, които обявява.
Ако все пак трябва да направя сравнение:
Като показатели:
Територия – Papillon Zeugma и IC Green Palace (заради озеленяването). Lusso е добре структуриран и след време ще е много красиво, като порасне малко зеленкото.
Обслужване – Papillon Zeugma, Lusso (с идеята, че мина много време от почивката ни в Нирвана)
Аквапарк и комфорт на шезлонги – Титаник (заради голямата територия и хубавите шазлонги), Аквапарка на нирвана също е много добър, в Lusso е по-еднообразен парка, но пък имаха сложени пътеки, за да не се хлъзгат децата, което прави добро впечатление.
Храна – Титаник имаха страхотна храна на плажа, останалото като храна в ресторант и главно вкус, а не 100 казаха манджи - Papillon Zeugma, Lusso (тук храната на плажа не ни беше по вкуса).
За цената, която платихме на ранни записвания бихме се върнали веднага, но за цените, които сега са обявени – просто разликата е почти двойна.
Ако някой има въпроси, съм на линия за коментари
Чакахме Роже да се появи, ама явно съм се объркала, че ще почива там. Други Българи не видяхме, чухме родна реч, но от изселници, които говореха главно на турски.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 22:02 от petia_parkova

Общи условия

Активация на акаунт