На море в Турция - тема 86

• 60 837
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • Някъде в Европа...
Дубайският шоколад на Ulker в Бим беше 72 лири 🤣..и аз взех 10 броя 🤣

За лекарствата е важно да се търси турския аналог, а не марките/имената , които тук си ползваме. Тяхното производство е по-евтино, а другото е внос и цената е висока.
И да не съм извън темата, резервирахме за октомври в Гранд Блу Скай Кушадасъ. Ще пиша отзиви като имам впечатления.
О, да , отдавна проверяваме по активна съставка в сайта ilaç....за турския аналог...

Лекарства, които купихме от Турция, основно поддържащи, омега3 и подобни, както и малко обезболяващи, на добри цени 2024, сега не знам как е...
Обаче знам, че качеството им е топ Simple Smile Добри са...
Понеже бях в същия хотел от миналата година, съответно същите сптеки, специслно Омега-та 3-6-9 бе на същата цена като минслогодишната - 10 евро за 200 капсули...

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 21:31 от AIR

# 556
  • Пловдив
Точно този дубайски шоколад на Ülker купихме от BIM в Tekirdağ(преди Великден отидохме за лекарства) и никак не ми хареса,100% имитация!

# 557
Артемида, какви лекарства пазарувате там?  За Ülker преди години имаше нелоши шоколади,  дали са влошили качеството на тая марка?   
Точно този дубайски шоколад на Ülker купихме от BIM в Tekirdağ(преди Великден отидохме за лекарства) и никак не ми хареса,100% имитация!

# 558
  • Пловдив
Prinx,купуваме Pletal 5mg(силостазол) за съпруга ми,само това е изгодно-двойно по-евтино от БГ.За да не е спам включването ми,и тази година няма да ходим на море в Турция-дълго чакане на границата,храната не ми харесва...има и още недостатъци,но се въздържам от коментар.

# 559
Ако имаме възможност, говоря за време, защото имаме малко бебенце, което тогава ще стане на 4 месеца и нашата помощ може да не е толкова наложителна, тя жена ми е учила за детските грижи и помага на дъщерята....
Определено ни се ходи, заради чистите води, заради спокойствието на плажа, вчера ми остана малко свободно време и извадих банския и хавлията от багажника и изпънах стройно тяло на плажа в Балчик... мръсно, мръсно, много мръсно, навсякъде и е пълно с гадини, които те кацат. Някои щипят, други гъделичкат, рядко жилят, но не можеш да се отпуснеш...
И храната се спомена, уникална е турската автентична кухня, но не говоря за Ол инклузив комплексите, защото само в тези с висока оценка нещата са вкусни и най-вече безопасни. Едно чревно неразположение ти продухва цялата почивка... не съм попадал, но много край мен прихващат. Обичат да си угаждат и не са на моя режим и ... край Simple Smile
Турция е огромна страна със своята култура и природа, много, много красива, като България, но по-различна...
За да си доволен от почивка там, трябва да имаш опит и да си падаш по приключенското самоорганизиране... или да имаш повечко пари и да се оставиш в ръцете на добрите комплекси.
Средното положение в повечето случаи върви с разочарование...

# 560
  • В.Търново
Малко турците се пооливат. Безбожни цени са си измислили в Алания и околията. Не може един кг. локум да ми струва 37 евро или пък от техните чайове на прах от 20 и няколко до към 40 евро на килограм. Разходка с голям кораб за няколко часа 65 евро на човек с включен обяд, който беше за замазване на очите, нищо особено, вода и кафе. Да, разходката беше хубава, но цената не отговаряше на предлаганата услуга.

Не навсякъде е скъпо. В Мигрос цените са добри и може да се понапазарува : краве масло ,сирене,маслини ,бонбони  и др.В аптеките също доста лекарства са по евтини от БГ - Волтарен емулгел например 3 бр. за 10 евро / в БГ една тубичка 19 лв./. Това са цени в Сиде.
В аптекине ва Конаклъ беше скъпо. Такива ниски цени нямаше.

# 561
  • Някъде в Европа...
Prinx,купуваме Pletal 5mg(силостазол) за съпруга ми,само това е изгодно-двойно по-евтино от БГ.За да не е спам включването ми,и тази година няма да ходим на море в Турция-дълго чакане на границата,храната не ми харесва...има и още недостатъци,но се въздържам от коментар.
За лекарствата не сте права - едно Тантум верде спрей дори и един Ериус са по-евтини. .
За шоколада - сравняваме цени тук и там на един и същ продукт и не говорим за качество..Е, точно този е наистина 3 пъти по-евтин там от тук...Да, в истинска турска сладкарница ще ядеш 100 процента истински, приготвен на място, но и цената не е 70 л. за 90 гр

# 562
Малко турците се пооливат. Безбожни цени са си измислили в Алания и околията. Не може един кг. локум да ми струва 37 евро или пък от техните чайове на прах от 20 и няколко до към 40 евро на килограм. Разходка с голям кораб за няколко часа 65 евро на човек с включен обяд, който беше за замазване на очите, нищо особено, вода и кафе. Да, разходката беше хубава, но цената не отговаряше на предлаганата услуга.

Не навсякъде е скъпо. В Мигрос цените са добри и може да се понапазарува : краве масло ,сирене,маслини ,бонбони  и др.В аптеките също доста лекарства са по евтини от БГ - Волтарен емулгел например 3 бр. за 10 евро / в БГ една тубичка 19 лв./. Това са цени в Сиде.
В аптекине ва Конаклъ беше скъпо. Такива ниски цени нямаше.
Аз също бях в Конаклъ.Две аптеки посетих.Всичко което купих си беше на нормални цени.И никъде не се опитаха да ме излъжат.Предварително бях си извадил цените на лекарствата.Както беше казано те са на една цена в цяла Турция.Държавата ги регулира.И да-няма обявени цени с етикети.Ама досега никъде не съм виждал такива в Турция.И не само по морето.И в Ескишехир е така,и в Афионкарахисар.

# 563
  • София
Здравейте! Преди известно време четох, че не е много изгодно да се плаща с карта по магазини, ресторанти, бензиностанции, имало допълнителни такси и курса бил лош. Картата ми е на Пощенска банка, дали е вярно това?

# 564
  • София
Здравейте!Някой скоро ходил ли е до Кушадасъ,интересува ме пътните такси до там колко са?По магистрали и мостове.

# 565
  • Варна
Здравейте! Преди известно време четох, че не е много изгодно да се плаща с карта по магазини, ресторанти, бензиностанции, имало допълнителни такси и курса бил лош. Картата ми е на Пощенска банка, дали е вярно това?
Свържете се с банката, там ще Ви дадат най точна информация.

# 566
Търся хотел в Лара или Белек, който да има:

Пясъчен плаж;
Добър Аква парк, но не детски, за тинейджъри;
Хубава анимация.

Моля за предложения!

# 567
  • Резерват "Северозапад"
Някой от Делфините - от тази година имат страхотен нов аквапарк между Империал и Палас.

# 568
Някой от Делфините - от тази година имат страхотен нов аквапарк между Империал и Палас.
И от двата хотела ли може да се ползва този Аквапарк?

# 569
  • Резерват "Северозапад"
Мисля, че да.
Миналата година бяхме в Палас, преди реновацията и пак страхотно ни хареса.
За Делфините е коментирано много, почти всичко им е перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт