На море в Турция - тема 86

• 60 142
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Ех като прочета колко естествено и лесно звучи "правя резервация през сайта и после искам потвърждение от хотела", все повече се ядосвам на избора си на хотел Von Resort Golden Coast....Измежду тези, които бях изброила тук, в крайна сметка се колебаех между Вон и Палома Грида и ето на, да бях избрала Палома. Та моята драма с отказа на хотела да ми даде информация дали имам резервация при тях направена през Стейфорлонг продължават. Днес пак им писах (за 3-ти път, водим кореспонденция) и ето отговора отново
"First of all, we would like to send greetings from VONRESORT Hotels.
Guests' personal information is protected in accordance with the Personal Data Protection and Privacy Policy (Turkish privacy law), therefore, the reservation confirmation or booking information only be obtained through the tour operator.
For assistance with this question, please contact the support center on the reservation website."

Днес им поисках координати на управителя на хотела - мейл, телефон, да видим какво ще ми отговорят. Друго, което ми остава е ако има някой от вас предстояща почивка там (в другите Вон-ве или в близост до тях) преди 15 юни, моля да ми пише ако не му представлява проблем да се опита да провери резервацията ми на място. За други опции вече не се сещам, а не ми е ОК да тръгна на сляпо без сигурност.
  Винаги искайте потвърждение , тази година не си писах с хотела и проблем на рецепцията от 3 резервации едната е нямаше а имаме ваучер, добре че бяха объркали резервацията с друг хотел от тяхната верига!

# 61
  • Варна
Нелка*, посоката визирах Истанбул, а не влизане в града. Точно и Явуз Султан Селим е третия мост. За един и същ бърз и удобен маршрут говорим.

lea, пътували сме го през деня и през нощта… не бих казала, че има осезаема разлика.
Визираният маршрут е с почти 50% магистрала, най-скъпият мост, а преди него 4-5 лентов път.
Истанбул е град, в който и около денонощно има трафик, но и инфраструктура.

На отиване пътуваме нощем, а на връщане през деня. Като време все е съвсем близко.

# 62
А автобусите за Кушадасъ от къде минават? Дали минават през новия мост Чанаккале?

# 63
  • Пловдив
Sue61,all inclusive не е нашата почивка,но минавайки покрай хотелите на първа линия в Саръмсаклъ не съм виждала да са със собствен плаж,двор,аква парк и др.,но щом ТА така казва,не споря.

# 64
  • Варна
Ние правим кръгово пътуване - едната посока Чанаккале - другата  Истанбул . Под Айвалък повечето разбират плажа Саръмсаклъ . От 2 септември бяхме - достатъчно топли вода и въздух , само  ВВ в мъничко 3* хотелче срещу хотел Калиф , на смешни пари наето на място , плажа е хубав и голям , всякакви заведения , чорби , скара , сии фууд , баничарници , аквапарк няма , има пазар , детски парк с виенско колело.....

# 65
5 октомври в Кушадасъ беше много топло до горещо... зависи какво се разбира под горещо, защото като гледам колко хора обичат да ходят в Анталия юни-юли месец на 45 градуса и почвам да си мисля не съм ли морж, при все, че не обичам студа Simple Smile
Във Фетие плажувахме 6-9 октомври и единственото така по-хладничко беше на връх Бабадаг Simple Smile Но вечер не беше влажно и бяхме в открити заведения до след полунощ. На обяд на открито, на палубата на корабчета се изгаряше определено...
Също така в Алания след 10-ти октомври към обяд не се търпеше на плажа и се прибирахме до 16 часа, разходка, шопинг, нещо леко екстремно... и след 16 отново на плаж. Стояхме минимум по 5 часа всеки ден по плажовете... градските и дивите, разбира се... още съм черен откъм загар Simple Smile

Та понеже се спомена "кръгово" пътуване, такова беше и нашето, такова ще е и следващото. Но понеже егейското крайбрежие е безумно красиво, то от Варна тръгваме късно вечерта, за да можем да пътуваме по красивите места от изгрев нататък. Да, това е единственият тормоз, в който вечер не се спи на матрак, но все пак тръгваме отпочинали и заредени и това не ни се отразява толкова тежко.
След това първа междинна почивка/спане Кушадасъ... и последна междинна почивка/спане Ескишехир Simple Smile
Това е нашето "кръгче" Simple Smile

# 66
Здравейте мислим да пътуваме с малко дете до Турция -Кушадасъ но към 1ви юли дали е много горещо тогава не сме ходили до сега там ?

# 67
  • София
А автобусите за Кушадасъ от къде минават? Дали минават през новия мост Чанаккале?
Да

Цитат
Здравейте мислим да пътуваме с малко дете до Турция -Кушадасъ но към 1ви юли дали е много горещо тогава не сме ходили до сега там ?

2024 е било 35 гр. и е бил един от най-хладните дни през месеца. На 9 и 10 юли е било 40

# 68
  • Варна
през Истанбул , ако се избягнат пиковите часове : 07-10 00 и 16 00 - 20 00 най удобен е втория мост и да по новия трети мост никога няма тапи и трафик , но е и най скъп

# 69
Да

Цитат

2024 е било 35 гр. и е бил един от най-хладните дни през месеца. На 9 и 10 юли е било 40

Леле леле май ще се откажа ..

# 70
и да по новия трети мост никога няма тапи и трафик , но е и най скъп

Тапи не, но трафик си има предостатъчно. Дори в 12 през нощта.

# 71
Здравейте!Мнение за Ефталия Оушън,Лонисера в Алания или Арканус Трендилайд в Сиде? Може и друг бюджетен хотел с пързалки да ми препоръчате?

# 72
Ефталия - хубави широки стаи , лъскаво-евтин интериор, посредствена храна-няма разнообразие ,  турски алкохол (вносният се заплаща) коктейли от типа на 6-8-10 евро.
Има аквапарк пред самият хотел,който се ползва само от гостите на Оушън и вече на плажа е за всички хотели от веригата. Супер забавление,много пързалки,ресторанти тип бързо хранене+ плодове+малко салати. Има някакви пици, пиле тип KFC,гофрети,сладолед...няколко бара. Плажа е буквално до басейните (много удобно и винаги има места).....анимация по-скоро скучна ,една и съща през годините. Това е с няколко изречения.

# 73
  • Sofia
Здравейте!Мнение за Ефталия Оушън,Лонисера в Алания или Арканус Трендилайд в Сиде? Може и друг бюджетен хотел с пързалки да ми препоръчате?
Определено Арканус Трендлайн! Новото си е ново, чист и приятен, компактен хотел. Малко му липсва заленина, другото е добре.

# 74
  • София
Ако са ви важни пързалките, в смисъл да не е просто да има, а да са всякакви и много, Лонисера и Ефталия.
В лонисера сме били преди години, има пързалки за малки деца, за по-големи деца и за възрастни. Буквално всяка възраст е покрита.
Ефталия ги проучвах тази година, но в крайна сметка не резервирах, собствения аквапарк на Аква е топ, 1:1 с един, който посещавахме миналата година и за синът ми е "най-якия в който съм бил". На Оушън също много ми хареса собствения аквапарк, а там има и Острова за разнообразие. Ако бяхме букнали там, щях да взема стая в оушън или блу и да преговарям поне веднъж да ни пуснат на аква на пързалките.

Общи условия

Активация на акаунт