На море в Турция - тема 86

• 29 744
  • 386
  •   2
Отговори
# 45
А имате ли номер на резервацията? Аз бих написала на англ.
Dear Guest relations, /или там с когото се свързвате/
Please confirm my reservation N:/date.
Thanks in advance and best regards,
Ivanka Ivanova /името на бенефициента/.

Колкото по-кратко и ясно, по-добре. А защо се съмнявате в направената резервация? Какво ви тревожи?

Ако искате, ще напиша текста и на турски.

Да, имам номер на резервация дадена от Стейфорлонг. Описах им на английски всичко-номер на резервация,имена,период, колко човека (ще цитирам мейла си по-долу). Притеснявам се, защото за първи път ползвам Стейфорлонг и не съм сигурна в тях. Искам да ги проверя дали реално имам резервация. Добре го е написал Navy "Много е "стресиращо" да стегнеш багажа, да се качиш на колата и след хиляда километра да се окажеш без резервация..." Като проучвах Стейфорлонг срещнах и отрицателни отзиви, като например отпаднала резервация в последният момент. Все пак реших да резервирам чрез тях имайки в предвид добрите условия-символично капаро, ниски цени, доволни потребители тук в темата и в други форуми, и така казах си резервирам, пиша на хотела за потвърждение, че всичко е наред да съм спокойна, но... задънена улица. Мисля да звъня и на телефона посочен в сайта им, но трябва да намеря някой говорещ турски. Не знам с английския дали са ОК, да се разберем, а и сигурно и по телефон ще ми кажат същото като в мейла. Вчера ми отговориха следното след като поисках координати на управителя
" Dear Guest,
We’re happy to assist you, but we cannot confirm or reconfirm your booking due to data protection laws.
According to Law No. 6698 on the Personal Data Protection, personal data means any information relating to an identified or identifiable natural person. Processing of personal data means any operation which is performed on personal data such as collection, recording, storage, protection, alteration, adaptation, disclosure, transfer, retrieval, making available for collection, categorization or preventing the use of personal data.
All hotel guests receive confirmation through the tour operator or agency."
Скрит текст:
Hello,

I have a reservation with reference number  ******* in VONRESORT Golden Coast - Colakli Mevkii,Manavgat

Check-in: 15 June 2025
Checkout: 21 June  2025
Guest: Gergina Gencheva
three adults, ONE CHILDREN AGES: 12 years

6 nights, 1 room

(1x) 2 family rooms double bed or single beds for 3 adults and 1 child

Pension: All Inclusive

We are Bulgarian (EU) travelers, could you please confirm that accept my reservation without any concerns because the site from which we made the reservation is not based in Bulgaria?

I am copying the confirmation email from the website for you to see.

Your reservation ******** from Stayforlong
Stayforlong
Thank you, Gergina Gencheva! Your reservation is confirmed.
Enjoy your stay at
VONRESORT Golden Coast - All Inclusive
Colakli Mevkii, , Manavgat

Reservation number:
Security code
YOUR RESERVATION
6 nights, 1 room
ARRIVAL
June 15, 2025
CHECK-OUT
June 21, 2025

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 11:44 от jijin

# 46
  • София
... Искам да ги проверя дали реално имам резервация...
Според мен Вие имате резервация валидна. Въпросът, който стои е, дали ще Ви чарджнат допълнително на место, в случай, че цената на хотела, която сте платили е за граждани на "ХХХХ" държава и за Вас трябва доплащане.

# 47
... Искам да ги проверя дали реално имам резервация...
Според мен Вие имате резервация валидна. Въпросът, който стои е, дали ще Ви чарджнат допълнително на место, в случай, че цената на хотела, която сте платили е за граждани на "ХХХХ" държава и за Вас трябва доплащане.

Точно затова съм написала в мейла към тях, че сме от България и ако имат претенции за доплащане да ме уведомят навреме, но като гледам са много пестеливи на информация Sad

# 48
  • София
Точно затова съм написала в мейла към тях, че сме от България и ако имат претенции за доплащане да ме уведомят навреме, но като гледам са много пестеливи на информация Sad
Мейла Ви не казва точно това. Смятам, че може да държите отговорни агенцията, чрез която сте резервирали, а не хотела. Вие ползвате посредник (м/у Вас и хотела) и ги помолете те да потвърдят чрез контакт с хотела, че сумата, която сте платили е окончателна. Те да се свържат с хотела, да разгледат Вашия казус и да Ви потвърдят. Ако обаче е имало условие в момента на резервиране, че офертата е за граждани на "ХХХ" страна, не следва да приемате, че резервацията Ви е безпроблемна.

# 49
Здравейте!
За първи път ще почиваме с детето ( 8 год.) в Турция. Голямо четене падна, но горе-долу вече се ориентирах. Имам нужда от малко помощ, обаче, и ще съм благодарна, ако споделите опит.
Спрях се на хотел Grand Temizel в Айвалък. Доколкото разбрах, там плажът е по-пясъчен, отколкото каменист, а и ще пътуваме с автобус, затова избрах Айвалък. Имам 3 варианта засега:
Албена Холидейс, Лукс Травел и Емералд. Коя агенция бихте ми препоръчали? Четох много добри отзиви за Албена Холидейс, но не намирам за Лукс Травел. Също, кога е по-добре да се почива в Айвалък - юли или септември? Тъй като имам възможност да почивам и през двата месеца. И последно - ако някой скоро е почивал в Гранд Темизел, ще се радвам да сподели актуално впечатление. Много благодаря предварително Heart

# 50
3,5 оценка в TripAdvisor и кофти отзиви в Гугъл за хотела( Grand Temizel).

# 51
  • Берлин
За резервацията /да не цитирам чаршафи/ - аз мисля,че трябва да си изискате потвърждение от Стей фор лонг. Поне от страна на хотела не виждам нищо нередно в отговора им. Та , както Мравче ви е посъветвала.

# 52
  • Пловдив
Мале,какво става тази година?Масово може би заради високите цени народа се опитва да прескочи бъл.агенции.Аз лично не бих рискувала да запазя за някъде и да нямам черно на бяло потвърждение.За първи път от толкова години никой не се хвали с резервации. .Чета ,че много хотели затваряли в Анталия за това ,че не отговарят на условия.

# 53
  • София
Здравейте!
За първи път ще почиваме с детето ( 8 год.) в Турция. Голямо четене падна, но горе-долу вече се ориентирах. Имам нужда от малко помощ, обаче, и ще съм благодарна, ако споделите опит.
Спрях се на хотел Grand Temizel в Айвалък. Доколкото разбрах, там плажът е по-пясъчен, отколкото каменист, а и ще пътуваме с автобус, затова избрах Айвалък. Имам 3 варианта засега:
Албена Холидейс, Лукс Травел и Емералд. Коя агенция бихте ми препоръчали? Четох много добри отзиви за Албена Холидейс, но не намирам за Лукс Травел. Също, кога е по-добре да се почива в Айвалък - юли или септември? Тъй като имам възможност да почивам и през двата месеца. И последно - ако някой скоро е почивал в Гранд Темизел, ще се радвам да сподели актуално впечатление. Много благодаря предварително Heart
Не е достатъчно четенето. Точно па в Айвалък с дете. Май тука бях писал, пак ще го напиша. Най-добрия курорт кеф ти аквапарк, кеф ти пясъчни плажове, кеф ти разходки, кеф ти пазар, кеф ти алкохол и храна е Кушадасъ. Има 1-2 изключения в Йоздере, Сунис, но той не е с добър плаж. Ако пък държиш на Айвалък, поне Мушо хотел виж, септември не е добре там, имай предвид, че водата ще е по-студена поне 2 градуса за когато и да избереш. Търси в Кушадасъ Корумар Ефесус, Атлантик, Флора Гардън, Палм Уинкс Ефесус с лееек компромис за плажа. Атлантик е с Аквапарк и малкия ще се размаже от кеф. Не го гледай, че е 3 звезди, друга му е историята с тях.

# 54
  • Пловдив
Sue61,в Айвалък няма плаж!,на Джунда(Cunda) има един малък обществен плаж,на Али бей адасъ(Аli bey adası) има пясъчни плажове(ако могат да се нарекат плажове),но дотам се стига само с кола по черен път,т.е. неасфалтиран.В Саръмсаклъ(Sarımsaklı) има хубави плажове и хотели(не all inclusive),но е на 14км от Айвалък.Бяхме в Айвалък 2023г в средата на юни и водата в морето беше топла-за мен,която под 25-26С не влизам.Също беше писано и за Чешме/Алачатъ,че водата в морето е студена,но 2023г в средата на септември водата в морето беше топла като чай,също има топъл извор в Ълъджа(Ilıca)-от морето извира гореща вода,мястото е Yıldızburnu sular sıcak.

# 55
Почеши го докрай, като кажеш кой е хотела и коя точно е платформата Simple Smile

Е,няма как.След като съм започнал с хвалбите.
SERENITY QUEEN HOTEL. През Директ Букинг.ро

# 56
Благодаря за отговорите, valerko и artemida Heart Eyes
Artemida, хотелите Grand Temizel и Musho се водят в Айвалък, но всъщност са в Саръмсаклъ. И двата - All inclusive.
Ще погледна и местата, които ми препоръча valerko. Просто ми се иска да пътуваме по-малко, но пък и да не е за сметка на качеството после Cold Sweat

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 21:31 от Sue61

# 57
  • Варна
Пътуването до Кушадасъ за мен е най-лесно и безобидно. За там имаш възможност да караш само по магистрали. Истанбул-Третият мост-Гебзе-Измир… и си там. Да, магистралната такса е по-солена, но пътуваш удобно и бързо.
Да, километрите примерно до Анталийските курорти не са много повече, но пътя няма нищо общо като пътуване, така че не гледайте разстоянията само в цифри на километрите, а и като време и условия на пътуване.

# 58
  • София
Пътуването до Кушадасъ за мен е най-лесно и безобидно. За там имаш възможност да караш само по магистрали. Истанбул-Третият мост-Гебзе-Измир… и си там. Да, магистралната такса е по-солена, но пътуваш удобно и бързо.
Да, километрите примерно до Анталийските курорти не са много повече, но пътя няма нищо общо като пътуване, така че не гледайте разстоянията само в цифри на километрите, а и като време и условия на пътуване.
И ние ще ходим в Кушадасъ. Някой беше писал , че е минал през Чанаккале и че през Истанбул по моста стават огромни задръствания, когато се пътува през деня и може преминаването му да отнеме  3-4 часа. Та се чудя дали през Чанаккале не е по-добър вариант 🤔

# 59
  • София
През Истанбул ако нямаш работа в града, най-северния мост Явуз Султан Селим  е общо взето единствения верен отговор.
Въобще не се влиза в градски условия и градски трафик, но трябва да се внимава с навигацията, ние си го слагаме като междинна точка за да е сигурно.
Тази година и нашия маршрут е към Кушадасъ, но ми се иска сякаш през Чанаккале да е, да видим моста и тунелите.
 Не че по магистралата е лошо, супер приятно се пътува, няма трафик (заради високите такси вероятно), най-много да си се приберем пак оттам.

Общи условия

Активация на акаунт