На море в Турция - тема 86

• 60 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
И аз тук, с резервация за Гюрал премиер. С големи очаквания съм, дано се оправдаят 😊

# 331
Все се чудя защо няма клипове, направени от българските агенции на хотелите в Турция  или Египет, и др. Подробно да покажат всичко, както правят руските такива. Толкова клипове на хотели, класации и подробно описаване по различни параметри има на руски. Интересно защо на български няма. Да бъде специално към нашия пазар, за това което ние българите търсим.

# 332
  • Варна
И аз тук, с резервация за Гюрал премиер. С големи очаквания съм, дано се оправдаят 😊

Винаги е по добре да тръгнете с по малка кошница та ако ще се разочаровате да е по малко Simple Smile

# 333
  • София
Все се чудя защо няма клипове, направени от българските агенции на хотелите в Турция  или Египет, и др. Подробно да покажат всичко, както правят руските такива. Толкова клипове на хотели, класации и подробно описаване по различни параметри има на руски. Интересно защо на български няма. Да бъде специално към нашия пазар, за това което ние българите търсим.

Защото ги мързи и ходят на инфотур за почивка.
Непрофесионализъм също е подходяща дума.
Има такива видеа на всички езици- немски, английски, полски, румънски и т.н.
Разпитайте си тур агентите за лични впечатления и ще установите,  че в голяма степен са посетили доста от хотелите в турските курорти, но дори и така впечатленията им се изчерпват до “много е хубаво”, “на плажа е хотела”, “ има детски кът”.
Затова все още хората си мислят че Турция е дестинация с евтин ол инклузив- няма кой да покаже, обясни, да рекламира.
Тази тема и хората из фб групите за бг пазара вършат работата на агентите от години.

Cristi, дано да ви хареса, все още един от най-любимите ми хотели за почивка в Белек 🙂

# 334
  • sofia
Daniela_Nikolova78, защото масово  са  некадърници, които не се вълнуват дали клиента ще е толкова доволен, че другата година пак да дойде и да си купи екскурзия от тях. Пътувала съм с автобуса много пъти, тъжно е на връщане като гледам лицата на хора, видимо можещи да си позволят и по- добри хотели, но подведени от незапознати ли, незаинтересовани ли агенти, и пратени в гадни хотели, някои от тях не крият яда си, разменят си реплики. Жалко е. Българите сме оставени сами на себе си да разчитаме, да четем като шантави и да ровим из многото сайтове за отзиви, докато ни заболят главите и съвсем се объркаме, иначе рискуваме да попаднем в някой ужас, а такива се предлагат доста и в Кушадасъ, и в Дидим и в Бодрум и къде ли не още.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 10:10 от Tюркоаз

# 335
Здравейте.съгласна съм с Вашето мнение,никой ама никой от тур агенциите не го интересува нищо друго,освен плащане на време и случайно да не откажеш резервация.В момента сме в Кемер и докато стигнем до хотела ни отне повече от 4часа,а Кемер е на около 50км.Не ни предупредиха или просто скриха,че Тезтур Турция вече не съществува а функциите са поели руска агенция на която ама хич не и пука за някакви българи.Скъсахме си нервите и край на хубавата почивка

# 336
Здравейте.съгласна съм с Вашето мнение,никой ама никой от тур агенциите не го интересува нищо друго,освен плащане на време и случайно да не откажеш резервация.В момента сме в Кемер и докато стигнем до хотела ни отне повече от 4часа,а Кемер е на около 50км.Не ни предупредиха или просто скриха,че Тезтур Турция вече не съществува а функциите са поели руска агенция на която ама хич не и пука за някакви българи.Скъсахме си нервите и край на хубавата почивка

Ох, много неприятно. Кой е правоприемника на Тез Тур Турция? Ние летим след месец и 2 дни, но сме в Лара и да знам, да си организирам сама трансфера, въпреки че би следвало да сме едни от първите оставени.

За връщане от хотела чета в групата във фейса, че им организират трансферите 5 часа по-рано, та съм решила да си идем сами на летището около 2 часа по-рано

# 337
Miania, много неприятно! Очакваме с нетърпение вашия цялостен разказ за почивката. Дано поне от хотела да сте доволни.

# 338
Miania, много неприятно! Очакваме с нетърпение вашия цялостен разказ за почивката. Дано поне от хотела да сте доволни.

# 339
  • София

Ох, много неприятно. Кой е правоприемника на Тез Тур Турция? Ние летим след месец и 2 дни, но сме в Лара и да знам, да си организирам сама трансфера, въпреки че би следвало да сме едни от първите оставени.

За връщане от хотела чета в групата във фейса, че им организират трансферите 5 часа по-рано, та съм решила да си идем сами на летището около 2 часа по-рано
Има някаква нова организация на летището, преместен паспортен контрол и отнемало повече време, срещах обявления някъде. Отделно пълната лудница на самото летище, мисля че съветваха около 3 часа предварително. Вижте информацията от летището,  5 часа е абсурд, но 2 може да е риск.

# 340
По отношение на летището ,вече са пуснали новата част и е огромна.Обхождаш я цялата за да излезеш пак от старият изход. За тезтур след като излезете от летището павилиони с надпис тез все още седят,но персонала с отличителните униформи го няма.Две рускиня със сиви униформи с лого пенсола седят като мумии и се сърдят ако не говориш руски.Зад нас имаше семейство което за първи път почиват в Турция и бяха неприятно изненадани,май ще е и последно.Набързо ни казаха микробус 12 но не уточнихме,че нямат надпис и се започна едно лутане ужас.За Кемер бяхме 3 сем и той веднага тръгна,след малко му се обадиха да се върне и хайде пак.чакане,без представител без нищо и след половин час пак обратно.Горкият човек май не знаеше къде е Кемер то беше лутане,кръгови,връщане и почти в късен следобед в хотела.На другият ден по вайбър ни е търсила дама на име Елина,но сме пропуснали обаждането и да видите.Звъним и пишем,извиняваме се и нищо.Днес накрая писах имейл до тез,че не сме предупредени за промените и ще си търся правата.На втората минута имах отговор,че ще се свържат с пенсола и ще ни уведомят.За момента нищо,ще чакаме.

# 341
Във връзка с летището -колкото и да е огромно, ако гишетата за багаж отварят 2 часа преди полета, какво да правя 3 часа по-рано там? Или вече има селф чек ин и дроп оф?

Ние сме на около половин час от летището и ще преценям на момента, как ще стигнем до там на връщане.

Иначе аз това с руския и ТезТур го играх 2019. Българка ни продаде еднодневна екскурзи до Божигроб като пропусна да спомене, че ще сме единствените българи в самолета, а гидовете говорят само иврит и руски, а ние не. Та не беше приятно преживяване, но повече за гидката. Като видях, че няма шанс за комуникация, се обърнах към шофьора, дето ни развозваше и на английски човекът ми превеждаше, кога и къде да се чакаме.
И да се посмеете -интернета там е доста скъп, но се оказа, че в автобусите има ВиФи. Каза ми шофьорът паролата и след първата спирка, си вързах телефона (вързах телефона и на приятеля ми без да му кажа паролата, че е мека мара) и като почнах да получавам съобщения половината автобус, дето говори само руски, се изреди да ме пита какво, що, аз не панимаю, а шофьорът се подсмихваше и не сподели повече паролата. Май и на него му бяха дотегнали братушките.

Та аз повече екскурзия в Турция от ТезТур не съм купила и няма да купя.

Преди 2 години същата работа -ТезТур но младежът, който ни придружаваше на трансферите, едва едва говореше английски, само турски и руски. Миналата година беше български изселник

# 342
  След няколко дена ще видим дали ще се потвърдят добрите очаквания!

# 343
  • София
Yordan, дано да имате късмет.
Преди (по спомен) аквапарка и единият бар на плажа отваряха чак след 25 май.
Да разкажете после какво е работило през май. Искаше ми се да направим почивка в последния момент в началото на май, но не бях сигурна какво ще работи и сменихме плановете.

# 344
  • Варна
Daniela_Nikolova78, защото масово  са  некадърници . Пътувала съм с автобуса много пъти, тъжно е на връщане като гледам лицата на хора, видимо можещи да си позволят и по- добри хотели, но подведени от незапознати ли, незаинтересовани ли агенти, и пратени в гадни хотели, някои от тях не крият яда си, разменят си реплики.

Чак пък гадни ???? Всяко нещо си има цена - не може за 50 Е/ден да спиш в Burj Al Arab Jumeirah , да не говорим че 5*АЛЛ като се каже пак има огромни раЗЛИКИ и диапазони на цени по старата максима ''баба знае и 2 и 200 и 2 000''. Много е важно  да тръгнете с по малка кошница , та ако ще се разочаровате да е по малко , на всичко отгоре за всеки хотел има хиляди отзиви по руско/английско/немско/френско и т.н. езичните туристически сайтове. Дори в бг.- тук или магеланците примерно можете да намерите на ЛС някой неутрален , добросъвестен и полезен съветник както тук е РОЖЕ и да го разпитате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт