На море в Турция - тема 86

• 60 247
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Здравейте, някой знае ли каква е цената на шоуто с делфини и плуването с делфини в делфинариума в Адаланд. Потърсих на сайта, но не намерих информация. Предварително благодаря

Не знам доколко е вярно,  но това ми го изписа АІ. Това са цени за чужденци.

Цени на билети за аквапарк Adaland (сезон 2025):
Възраст 0-3: Безплатно (както на входа, така и онлайн покупки)
Възраст 4-9: 1350 TL (На входа) / 1200 TL (Онлайн)
Възраст 9 и повече: 1750 TL (На входа) / 1600 TL (Онлайн)

# 676
  • Варна
Аз пък след три години в Тунис сега сменям на Турция 😁
А,ето това е новина .
Много ми е интересно,каква е причината .
Ние вече 15 години аха да сменим и пак в Турция си ходим.
Само разнообразихме докато чакаме да дойде септември с един круиз.
Ами, честно казано, в Турция досега не сме почивали. Цената, която ще платим е двойна, но пък и очаквам повече при, на пръв поглед, еднакви условия - двуспален апартамент с две бани и отделна всекидневна, UAI, пет звезден хотел и т.н. В Турция обаче ще има анимация, добър фитнес, пързалки и вече не помня какво още.

Помогна много и факта, че две поредни години бяхме в един и същи хотел. 2023-та толкова много ни хареса, че искахме да букнем направо две седмици следващата година. Е, добре, че не го направихме. Беше ужасно, всичко надолу.
Бихте ли казали името на хотела ?

# 677
Здравейте, някой знае ли каква е цената на шоуто с делфини и плуването с делфини в делфинариума в Адаланд. Потърсих на сайта, но не намерих информация. Предварително благодаря

Не знам доколко е вярно,  но това ми го изписа АІ. Това са цени за чужденци.

Цени на билети за аквапарк Adaland (сезон 2025):
Възраст 0-3: Безплатно (както на входа, така и онлайн покупки)
Възраст 4-9: 1350 TL (На входа) / 1200 TL (Онлайн)
Възраст 9 и повече: 1750 TL (На входа) / 1600 TL (Онлайн)
благодаря ♥️

# 678
  • Варна
https://bilet.adaland.com/en?LangCode=en&F1=1
Дано се е получила връзката. Почти 7000 Тл е плуване с делфини за един човек. Има различни билети.

# 679
https://bilet.adaland.com/en?LangCode=en&F1=1
Дано се е получила връзката. Почти 7000 Тл е плуване с делфини за един човек. Има различни билети.
благодаря

# 680
  • Някъде в Европа...
Лелеее..явно слънцето и жегата не се отразяват добре на тона в темичката..Отдавна не съм влизала (бях се "изгубила" из Португалия за 2 седмици  след турската почивка) и като видях над 60 отговора реших, че ме очакват много мнения, но не би..😔...Напълно излишни и безсмислени спорове, според мен, прочетох...
И за да не е спам и моето мнение:
Почивах 12 нощувки от 01.06, пак в Лонисера...Отново, за цената, която платих, получих повече, дори това лято имаше и кафе хаус с истинско прекрасно кафе, във всякакви вариации..По мое мнение, сравнено със същия перид на миналата година, имаше по-малко почиващи..много поляци...бг са ясни..

За пътуването със самолет - аз съм от Централна България и никое летище не ми е близо, пътувам сама и не шофирам...това означава да тръгна с нощен автобус към СФ, там да чакам до полет, който може и да е следобед, при всички положения 20 ч. ги правя от излизането ми от вкъщи до влизането ми в хотела..затова предпочитам с автобус до Анталия, поне в повечето случаи тръгвам от моя град..
Египет или Тунис - много отдавна се каня на Тунис (дали не писах една от първите в първата тема за Тунис преди години), така и не се навих. През април 2020 г. трябваше да литнем за Египет (бях резервирала Albatros Jungle Neverland), но така и не литнaхме, заради настъпилия тогава Ковид...оттогава не съм я заглеждала тази дестинация...
Обичам си Турция и въпреки че съм френскоговоряща и в Тунис би ми било много удобно, някак си си искам все почивката при комшиите...

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 17:25 от AIR

# 681
  • В.Търново
В коя Лонисера бяхте? Като сменях хотела от резервацията ми предложи агентката Лонисера 4* , Кая иф Роял Гардън Бийч. Като тя ми каза, че 4* -ната Лонисера вече била поостаряла базата и аз се доверих и избрах Роял Гардън.

# 682
Вярно,че няма мнения.И макар че бях решил да не пиша.
Две думи за моята почивка от която мина точно месец.
Бяхме в Serenity Queen Hotel Конакли.На който му е харесало в Mylome, ще му хареса и този хотел.
Плаж - плитък и пясъчен.В две малки заливчета.Според мен изкуствено направени.
На плажа снек бар с меню.Сканираш и поръчваш и ти го сервират.Не се хаби храна.
На всички барове вносен алкахал и той не се крие.Шест вида бири.Коктейлите-както навсякъде по Турция.
Барът се зарежда ежедневно.
Няма тематични вечери,но всяка вечер някакво шоу.За мен това е без значение.
Както знаете предполагам,в турските хотели/по бюджетните/ кафето не струва.Понякога само на лобито.
Тук обаче имаше Старбъкс.
Фен съм на памук шекера.Ами тука ми го предложиха.
Фен съм и на варената царевица.Ами пак ми я предложиха.
Единственият минус според мен е,че на обяд нямаше диня.
Сутрин и вечер-да,на обяд - не.
И тук на плажа се запазваха шезлонги,но винаги се намираше място.Стига да не искаш да си на първия ред до морето.
Като резултат-доволен съм от моя избор.
Ако бях резервирал хотел по-висок клас-какво повече бих получил?Личен асистент?Ами не ми трябва.

# 683
  • Някъде в Европа...
В коя Лонисера бяхте? Като сменях хотела от резервацията ми предложи агентката Лонисера 4* , Кая иф Роял Гардън Бийч. Като тя ми каза, че 4* -ната Лонисера вече била поостаряла базата и аз се доверих и избрах Роял Гардън.
Бях в Уорлд (и миналата година - юни и октомври пак бях в нея). Предпочитам я пред голямата сграда на 5 зв..Вярно, обзавеждането в стаята е съвсем стандартно, не е луксозно, банята не е голяма, но пък си искам настаняване в корпус Б (предполагам знаете, че когато сте в 4 зв, настаняването е в 4-5 корпуса), точно до плажа и басейна, най-близо до плажа. Съответно ресторантът е по-малък от този на 5 зв и я няма тамошната лудница и тичащи деца, а и е съвсем близо до водата и има и гледка. Аз съм с единично настаняване, обикновено излизам към 7.30 ч сутринта от стаята, връщам се към 19 ч, колкото да се приготвя за вечерта. Обикновено избирам място за плажуване между басейна пред корпуса ми и плажа - пред мен е басейна, зад мен - морето, отстрани - бара, от другата страна - сцената (където е сутрин йогата, следобед - салса и различните аеробики - канго, батутчета, степ) и единият обедно-следобеден ресторант...Не ми е проблем настаняването и определено смятам, че в този корпус е много по-добре, отколкото голямата и по- скъпа сграда на 5 зв, при положение, че независимо къде си настанен - дали в 4 зв или 5 зв,  може да ползваш абсолютно всичко, предлагащо се в и по комплекса..Имало е случаи съм закусвала в ресторанта на 5 зв - там наистина е голяма лудница...

# 684
  • В.Търново
Значи ме е подлъгала агентката. Тази Лонисера я гледах от доста време. Мен не ме бърка, че не е лукс обзавеждането, порсто да е чисто и да няма счупени мебели или аксесоари в банята, да има пързалки и плажа да е пясъчен и плитък.

# 685
Здравейте!

Резервирахме в Seaden Valentine Resort and Spa в Сиде от 01.08. Някой с мнение за хотела? Бях питала и преди няколко дни, преди да резервираме, но не получих отговор, та сега питам пак, в случай че някой запознат не е видял предходния пост.

# 686
  • Някъде в Европа...
Значи ме е подлъгала агентката. Тази Лонисера я гледах от доста време. Мен не ме бърка, че не е лукс обзавеждането, порсто да е чисто и да няма счупени мебели или аксесоари в банята, да има пързалки и плажа да е пясъчен и плитък.
Чистичко е в стаите и не е счупена мебелировката, поне в корпус Б (той и корпус С са основните, където е Лоби, ресторанта, с асансьори са и са най-близо до морето по територията на комплекса) . Всеки ден ми сменяха кърпите и почти сигурна, че и спалното бельо (ако не всеки ден, то на всеки втори). Мини бара в 4 зв се зарежда само с вода и сода. Козметика - всеки ден. Има плодов бар, където има сокоизтисквачки за портокали и цял ден може да си правиш фреш (отделно и на закуска предлагат без заплащане). Има външна сладкарница до аквапарка, където целодневно има сладкишчета и сладолед във фунийки..както казах - това лято и Кафе къща с хубаво кафе в различни разновидности...
Има пързалки, отделена зона за аквапарк си има (не съм го ползвала често, защото съм без детето, млад мъж вече 😀), и голяма зона за детски кът и отделна сграда (или детска градина, както казваше синът ми някога 😀), има и "приключенски парк", блъскащи колички, боулинг, зона с електронни игри (предполсгам са с доп. заплащане). Плажът е чудесен, плитко и плавно море, без никакви камъчета пясък, но с тясна за капацитета на комплекса плажна ивица - чадърите и шезлонгите са наредени буквално един до друг по цялата й дължина и ширина, но пък пред тях и морето има празно разстояние...(Аз затова предпочитам да стоя на мястото, което описах в предния пост - между плажната ивица и басейна, на шезлонгите пред него - пред мен е басейна, зад мен е морето. )
На цената, на която излезе за този сезон, нямаше как да не потретя и то за 12 нощувки...Чакам да видя за следващия на каква цена ще го пуснат и вероятно пак него ще резервирам, но аз обичам големите комплекси, с много хора, шумотевица, весела анимация..Извън хотела има и достатъчно места за разходка, Алания е близо също ..

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 10:43 от AIR

# 687
Здравейте,

Планираме първо море в Турция, като за момента съм избрала Oz Hotels Incekum Beach Resort заради отзивите, че предлага отлични условия за шнорхелинг и наличието на домашен риф (да, да, знам, че отивам в Турция, а не в Египет, но все пак) и близостта със Sealanya.

Иска ми се да идем самоорганизирано по време на септемврийските празници, като най-добра цена виждам в DirectBooking.ro, турските туроператори от първия пост дават значително по-висока такава, което ми е странно. За един и същи категория стая и AI иде реч. Чак ми става подозрително, срещали ли сте негативни отзиви за този румънски туроператор, има ли някакви други особености?

Има ли и български туроператор, който работи с този хотел и има директни полети от София в удобно време (излитане преди или на обяд, връщане вечер или следобед)? Ако да, то бих била склонна да платя малко повече заради директния полет, а не да букирам през румънците.

Също би ли могъл някой да ми сподели нещо повече за обстановката в Инджекум (така ли се произнася?), таксита и градски транспорт (ще опитаме да стигнем до Sealanya и вероятно до мястото за тръгване на лодки за шнорхелинг, но не искам да обикалям с бусче, докато се събира група от 10 човека от 10 различни хотела). Има ли в района място, където можем евентуално да се разходим или пък да си купим сувенири? Нещо друго, което е хубаво да знаем, но не се сещам да попитам?

# 688
Здравейте,

Планираме първо море в Турция, като за момента съм избрала Oz Hotels Incekum Beach Resort заради отзивите, че предлага отлични условия за шнорхелинг и наличието на домашен риф (да, да, знам, че отивам в Турция, а не в Египет, но все пак) и близостта със Sealanya.

Иска ми се да идем самоорганизирано по време на септемврийските празници, като най-добра цена виждам в DirectBooking.ro, турските туроператори от първия пост дават значително по-висока такава, което ми е странно. За един и същи категория стая и AI иде реч. Чак ми става подозрително, срещали ли сте негативни отзиви за този румънски туроператор, има ли някакви други особености?

Има ли и български туроператор, който работи с този хотел и има директни полети от София в удобно време (излитане преди или на обяд, връщане вечер или следобед)? Ако да, то бих била склонна да платя малко повече заради директния полет, а не да букирам през румънците.

Също би ли могъл някой да ми сподели нещо повече за обстановката в Инджекум (така ли се произнася?), таксита и градски транспорт (ще опитаме да стигнем до Sealanya и вероятно до мястото за тръгване на лодки за шнорхелинг, но не искам да обикалям с бусче, докато се събира група от 10 човека от 10 различни хотела). Има ли в района място, където можем евентуално да се разходим или пък да си купим сувенири? Нещо друго, което е хубаво да знаем, но не се сещам да попитам?

Написах името на хотела в гугъл и разбрах, че го предлагат Емералд, Турс клуб, Акватур, Караджъ, Версо, Онекс ... демек всички български агенции.

# 689
  • В.Търново
Благодаря, AIR! За мен звучи чудесно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт