Рим - 29 тема

• 41 582
  • 629
  •   4
Отговори
# 120
  • Пловдив
Не мога да се ориентирам с картата на автобусите... Кой автобус трябва да хвана от Термини до Пантеона и на коя спирка трябва да влезна? Благодаря предварително!

# 121
Не мога да се ориентирам с картата на автобусите... Кой автобус трябва да хвана от Термини до Пантеона и на коя спирка трябва да влезна? Благодаря предварително!
Примерно 64, 40,  слизате на Аржентина.
https://www.google.com/maps/dir/Via+Giovanni+Giolitti,+40,+00185 … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 122
Обичам да чета тази тема, защото не веднъж съм била в Рим. 
Защо трябва да се ходи с метро от Термини до Пантеона, не знам защо е необходимо,
като се изкючи някаква инвалидност.
Рим е град-музей.
Не се спускайте за няколко дни да видите всичко. Hands Plus1

# 123
Когато остареете, ще разберете защо.

# 124
Когато остареете, ще разберете защо.
Майка ми на 75 + г тръгна да опознава света.
Преди не можеше. защото работеше.
Та колко трябва  остарея, та да разбера? Wink

# 125
Обичам да чета тази тема, защото не веднъж съм била в Рим. 
Защо трябва да се ходи с метро от Термини до Пантеона, не знам защо е необходимо,
като се изкючи някаква инвалидност.
Рим е град-музей.
Не се спускайте за няколко дни да видите всичко. Hands Plus1

И  според мен използването на градски транспорт в  центъра на Рим, особено пък метро е не спестяване, а губене на време.
 Всяко кътче там си заслужава да се види, всяка крачка си заслужава да се измине пеша. Колкото позволяват възможностите - толкова.
  Но всеки сам си " преценя" в крайна сметка. Важното е всеки да си прекара времето хубаво. Според собствените си виждания.

# 126
  • София
Някои хора имат трудности с ходенето, според мен това искаше да каже Lady Vengeance, а не че на стари години няма за кога да се пътува. И ние смятаме да наблегнем на пешеходстване при посещението си, но на ММ му се появи проблем с коляното. Е, няма да си седим в хотела, ако трябва, ще ползваме градски транспорт.

# 127
Здравейте, отново!
Ние се завърнахме от Рим. Магия си е.
Ще напиша за нашата кратка разходка, като не беше строго изграден план.
Пристигнахме на FCO сутринта в 7. Оставихме багажа в хотела и тръгнахме. Автобуси няма да изброявам, защото, каквото излезе на gps това хващахме.
Първи ден - отидохме на площад "Венеция" и Викториано, паметник в чест на Виктор Емануил II-ри. След това отидохме в непосредствена близост до него на Площад "Капитолий" (площада на Микеланджело). В дясно от този площад е внушителната статуя на Император Константин с височина 13 метра.
След това се отправихме към Фонтана Ди Треви. След него отидохме до Испанските стълби, а после на Площад "Навона", където е фонтана на 4-те големи реки. Там на самия площад хапнахме в La Nuova Piazzetta Navona. Пастата им беше чудесна. След като се заредихме със сили и енергия, хапнахме и по едно Джелато, не помня името. Втурнахме се към Ватикана. Преди нея минахме само отвън през замъка Свети Анджело. И тръгнахме....към Ватикана. Да кажа, че закупихме онлайн билетите за музеите + Сикстинската капела - 25 евро на човек. Билета е 20 евро на каса, а 25евро онлайн, т.,е. 5 евро имат такса за онлайн билета.. Първо отидохме на Базиликата и площада. Там входа е безплатен. Но ако решите да се качите на върха на базиликата се редите на доста голяма опашка и се плаща по стълбите - 10 евро, а асансьор - 15 евро. Разгледахме и върха и пот там се отправихме към музеите. Е, там вече ни се разказа играта. В 17 и 30 влязохме и към 20 часа излязохме. Затова време няма, как да се разгледа детайлно, но пък поглъщаш от атмосферата с шепи. Така приключи първия ден.
Втори ден - имахме време до 13 ч. - Сутринта отидохме до "Устата на истината" и разгледахме Св.Мария в Космедин, в която се намира Устата. Слязохме и в подземието. А после се отправихме към квартал Трастевере. Понеже беше преди 12ч. беше пусто. Седнахме да пием кафе в произволно заведение. И към 12 :30 ч си тръгнахме. Квартала вече беше пъъълен. Красив е с малките си улички, а има и сгради, които могат да се посетят.
Трети ден - имахме време следобед след 13 ч. Часът ни за Колизеума беше за 14:15. Ние влязохме в 13:45ч. без да ни карат да си чакаме часа. Билетите отново ги закупихме онлайн - 18 евро на човек. включена арена и горен етаж, без подземията + Форум и Палатин, тук няма такса за онлайн билет. Разходихме се, а след това отидохме към Форума. Първо минахме през хълма Палатин, голяма площ е. Снимахме се на терасите, гледащи към Форума и Рим. После слязохме долу във Форума. Не ни остана много време за него, защото започнаха по тонколони да обявяват, че работното време свършва на Форума 16:30ч. Точно в толкова излязохме. Отправихме се към Пантеона. Там билета също може онлайн - 5 евро. Бързо го разгледахме. Разходихме се по магазините, сувенири, лакомства. После пак в Трастевере. В Карло Мента. Не ми хареса. Пастата не беше прясна, домашна, а купена. Наблъскано с хора. Накрая пак Джелато и се приключихме с Рим.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 10:07 от Лиана

# 128
Здравейте!Много искам да посетя Рим,но тъй като ще бъде за първи път и съм малко неориентирана,бихте ли препоръчали туристическа агенция със сносна програма и хотел.Става въпрос за началото на Май,предполагам,че времето ще бъде хубаво за разходки.

# 129
  • Варна
В голяма драма съм Simple Smile За първи път ще посетя Рим през април. Въобще не се усетих, че е седмицата преди Великден (който съвпада с нашия тази година) и ще е пълна лудница.
Както и да е. Одеве успях с триста мъки да закупя билети за Ватиканските музеи и Сикстинската капела за единия ден, здраво са ги изграбили, но успяхме да се класираме.
Обаче искахме да видим и градините евентуално, обаче има турове само с гид + Сикстинската. Т.е. два пъти капелата... май множко ще дойде. Има ли тур - примерно на място да отидем и да видим само градините? Прочетох, че само с гид може, което да кажем не е проблем, но само градините? Някой знае ли?

# 130
  • пловдив
Здравейте, иска ми се през април да отида със семейството до Рим. Колко по-рано трябва да резервирам билети за да са на по-изгодни цени?

# 131
  • Варна
Аз купих самолетните билети мисля към средата на ноември. Но ние летим от Варна през Виена, при нас са по-завързани нещата.

# 132
Да попитам знаещите.В началото на март сме в Рим.
Човек от групата е успял да "купи" билети за вила Боргезе.За първата неделя-безплатната.
Но на билетите пише,че са за лица под 18 години.Аз също следих за билети и смея да твърдя,че други,изключвам тези с гид,не пуснаха.Та въпросът ми е дали с тези билети ще можем да влезем или да се ориентирам към нещо друго безплатно.Например Остия.

# 133
Не зная дали  ще ви е първо посещение в Рим, но ако аз съм за първи път в града и се случи да съм в безплатната неделя не бих отишла в Остия Антика, не защото не си струва. Просто в Рим има достатъчно интересни музеи и галерии, които много си заслужават да се посетят . На първа страница има списък, от който може да изберете.

# 134
  • Milano
Да попитам знаещите.В началото на март сме в Рим.
Човек от групата е успял да "купи" билети за вила Боргезе.За първата неделя-безплатната.
Но на билетите пише,че са за лица под 18 години.Аз също следих за билети и смея да твърдя,че други,изключвам тези с гид,не пуснаха.Та въпросът ми е дали с тези билети ще можем да влезем или да се ориентирам към нещо друго безплатно.Например Остия.

Пише : безплатно <18г И ДРУГИ ИМАЩИ ПРАВО, които в първата неделя са всички.

Няма как да пуснат  "пълен" или "намален" билет, в деня в който е безплатно за всички.
Плащате си само за резервацията.
С една дума имате билети.

Общи условия

Активация на акаунт