Рим - 29 тема

• 42 070
  • 639
  •   2
Отговори
# 180
  • София
Ами вие си ги познавате най-добре. 🙂
Има дете на 12 и дете на 12, както и на 4 и половина.
Ако са любознателни, обичат да са навън, кротки, бих.
Ако ще изтормозя и себе си, и околните, и тях, не бих.
Едва ли някой може да отговори на така зададен въпрос. Бил той за Рим или за където и да е.

# 181
Абсолютно съм съгласна.  Много зависи от децата.
Ние пътуваме много,  абсолютно винаги с детето, от както беше на 3.
 Дори и в случай на служебни пътувания. Така се налага.
Но няма проблем с много вървене, студ,пек , с разглеждане, със слушане..Никога за нищо не мрънка и не се оплаква.
 Друг е въпросът, че сега, когато  е вече на 13 не помни нищо от местата ,където сме били когато е бил малък Grinning
 Но съм убедена,че дори да не помни  му се е отразило благоприятно, че е видял различни места , култури,хора..

# 182
  • София
Ние сега в началото на март бяхме със сина ми, който още няма 4 г. Не на всички места беше с нас, примерно във Ватиканските музеи влязохме само аз и сестра му. Иначе като цяло не сме имали проблеми.

# 183
  • София
gingerina, няма да чакате за влизане, дори да изглежда, че има хора. Отидете 5-10 минути по-рано. Ние отидохме 20 минути по-рано и ни казаха да си изчакаме часа.

# 184
  • Sofia
Привет привет, от слънчев Рим, времето днес е чудесно, утре ще сме във Ватикана, вчера бяхме в Колизеума, билета ни включваше 24 часа достъп, та днес бяхме на връх Палатин  и Римския форум, много съм впечатлена, идвали сме преди 8 години февруари, валя ни за кратко тогава, сега много много ми хареса! Ще пиша пак с впечатления, най, ама  най-огромна тълпа и лудост е на фонтана ди треви, понеже сме били, не сме стигнали чак до долу.... Няма и смисъл абсолютна навалица.... Моля ви ако имате мнение и впечатления за кратки разходки и забележителности в Трастевере ще съм благодарна да споделите, тази вечер малко по лежерно ще е да се заредим за утре , хотела ни е в квартала след реката и не ни се връща обратно пак, благодаря на отзовалите се🤗

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 19:04 от Monikqe

# 185
  • София
Треви, писал съм и преди, сутрин в 7 🙂 Спокойно и ще сте почти сами.

# 186
Аз този януари една сутрин  в 7 бях там Grinning даже,ако не се лъжа,в понеделник!
 С идеята да съм почти сама, беше си направо тъмно..
И останах крайно неприятно изненадана, пълно беше с двойки, облечени,направени за снимки в инстаграм .. Grinning
 Така и не успях този фонтан да го снимам без хора .
 Всъщност, не бях  много изненадана, бяхме наели за една нощувка хотел съвсем до Треви ,за да се класирам първа Grinning  и гледах от прозореца как рано-рано, добре изглеждащи хора с бърза стъпка отиваха натам.
Естествено, не може да се сравнява с навалицата през останалото време ,но вече дори и рано сутрин не е пусто Simple Smile

# 187
Аз веднъж бях там в 7:30 ч., нямаше посетители, но събираха монетите от водата и не беше особено фотогенично

# 188
  • София
Здравейте, поради промяна на часа на полета от Райън еър другата седмица ще трябва да стигнем от летище Чампино до град Фиумичино, където ни е хотела, кацаме 21:50 вечерта по разписание.

Някой ползвал ли е такси от Букинг и надеждни ли са?

Ако кацането беше през деня, както беше първоначално лесно щяхме да стигнем с автобуси през Рим, но толкова късно вечерта...

# 189
Използвали сме многократно,в много градове, но основно в Рим  запазвам такси от/до летище  през Букинг
 Според мен са най-надеждните дори . Simple Smile

# 190
Здравейте. Как се ходи до пицарията Инкантум ? Направихме резервация със запитване как да стигнем - получих отговор, че са много отдалечени от центъра  и ми пуснаха локацията с въпрос дали им потвърждавам резервацията....

# 191
  • София
Според Гугъл мапс има директен автобус 66 от гара Термини.

# 192
  • София
Да, ние ходихме с автобус 66, пишете ми, ако имате въпроси.

# 193
Много благодаря! Колко време се пътува до там и от къде  хванахте автобуса, през Термини? Какви са впечатленията ви от Инкантум?

# 194
  • София
Може би около 40 минути по спомен, но беше неделя и нямаше много движение. Идете по-рано на гарата, защото ни отне известно време да се ориентираме. Има табелки откъде кой автобус тръгва. Пътуването беше много приятно, защото минахме през доста красиви места, които по принцип нямаше да видим. Simple Smile
Помня каква тишина беше като слязохме на спирката и си казах това Рим ли е. Grinning
Като отидохме ни донесоха основните менюта,. Храната не беше кой знае какво, на мен не ми допадна, поне пицата, която ядох аз. Десертите са доста интересни визуално, но като ни донесоха менюта за тях вече се бяхме нахранили и не поръчахме. Интересно е, нямаше твърде много хора, но въпреки това обслужването беше много бавно. Може би аз съм имала твърде високи очаквания. Grinning Става за един път, но не бих повторила.
Също така е хубаво да си прецените времето, защото в неделя автобусът минаваше на около час.

Общи условия

Активация на акаунт