Рим - 29 тема

• 39 854
  • 593
  •   2
Отговори
# 30
В Сикстинската капела има врата, която води директно до Базиликата Св.Петър  без да се излиза навън и да се обикаля, но през нея влизат само хора, закупили конкретни билети/турове. Някой знае ли какъв точно билет трябва за да се влезе от Сикстинската капела направо в базиликата?

# 31
Доколкото знам през тази врата  минават организираните групи с екскурзоводи.

# 32
Доколкото знам през тази врата  минават организираните групи с екскурзоводи.
Да, така е, но не всички организирани групи минават от там. Знаеш ли кой точно тур има пряк достъп?

# 33
Не знам. Споделих информация, която знам от темата. И при двете посещения бяхме самостоятелно и без екскурзовод, но с аудиогид. Трябваше да го пуснем в едни кутии преди изхода. Та не сме пробвали. А и за мен комбинацията Базилика, Купол, Музеи е предпочитана.

# 34
  • София
Здравейте, с удоволствие чета темата и доста неща научих от вас. Предстои ми пътуване през март и искам да си закупя предварително билети за Базиликата, Купола и Музеите във Ватикана. Идеята ми е да взема билети първо за Купола и Базиликата в 10:30 ч. и след това от 13:30 ч. за Ватиканските музеи. Въпросът ми е: При закупуване на билети за Купола пише, че разглеждането на Базиликата трябва да завъри 90 мин. преди часа за вход към Купола. Не може ли да сме там 90 мин преди входа за купола, а разглеждането да е след като се слезе от там и след това да се придвижим към входа на Музеите?

# 35
По принцип билети за купола се продават само на място, не знам къде ги гледате тези часове.
Базиликата е безплатна.
Може да си го организирате както искате. Сутринта отивате по-раничко и се качвате първо на купола, от там се слиза право в Базиликата и след обяд отивате в музеите.

# 36
Здравейте, извинявам се  за тъпия въпрос, но  мога ли да си купя билети директно от място за Колизеума, Ватиканските музеи или е по- добре онлайн и ако онлайн е по- добре може ли да споделите сайт достоверен. Благодаря

# 37
  • Русе
За Ватиканските музеи има билети на място. Продават ги разни екскурзоводи, които си търсят клиенти, но тези билети са много скъпи, в пъти по-скъпи от тези на официалния сайт. Мисля, че не могат да се купят билети от гише във Ватиканските музеи.

# 38
Могат да се купят на място билети, но трябва да се чака на убийствени опашки. По-добре онлайн, официалните сайтове са на първа страница.

# 39
  • София
По принцип билети за купола се продават само на място, не знам къде ги гледате тези часове.
Базиликата е безплатна.
Може да си го организирате както искате. Сутринта отивате по-раничко и се качвате първо на купола, от там се слиза право в Базиликата и след обяд отивате в музеите.

Ето от тук: https://booking.basilicasanpietro.va/en/idea/13701904/the-dome-w … om-1-to-6-people-
Благодаря! За сега ще си взема билети с аудио гид за музеите, пък Базиликата ще реша в последствие.

# 40
Здравейте!
Предстоѝ ми пътуване, в което ще имам 2 дни за Рим. Кацам сутрин рано на FCO, настаняваме се в хотел и после имам време цял ден.
Прочетох назад в темите, но не мога да се ориентирам. Всички така пишат, че са запознати. Има ли някъде да прочета за начинаещи, които ходят за първи път?
Ще сме настанени на Via Amedeo Avogadro, 35, 00146 Rome. Какво може да се посети?
И друго, връщането ще е с ранен полет в 06: 30ч от летище Чампино. Притеснява ме транспорта до там, изобщо има ли толкова рано обществен транспорт? Поне в търсачката не намирам около 3ч. сутринта.. Чак към 6ч. сутринта видях да има.

# 41
Здравейте, моля за малко помощ. Не я разбирам тази Галерия Боргезе. Опитвам се да запазя билети за края на март и всички дати стоят неактивни. Ама не само за конкретни дати, ами въобще март, април, май... Как става тая работа с резервацията, някой запознат?

И още един въпрос? За Боргезе + Берберини има ли смисъл да се вземе Рома Пас? Не знам дали ще се възлолзваме от други музеи (може би да, но още не съм направила програмата), може би малко пътуване с транспорта. Другите известни (Форума, Колизеума) вече сме ги посещавали, тях не и броя сега.

# 42
  • София
Аз също планирам първо посещение в Рим и съм начинаеща, изчетох няколко теми назад и това много ми помогна да се ориентирам.

До летището рано - с такси, според мен.

# 43
Автобусите на Terravision са от 4 сутринта, което е достатъчно за ранен полет от 6.30 часа.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 18:21 от Queen L

# 44
Здравейте!
Предстоѝ ми пътуване, в което ще имам 2 дни за Рим. Кацам сутрин рано на FCO, настаняваме се в хотел и после имам време цял ден.
Прочетох назад в темите, но не мога да се ориентирам. Всички така пишат, че са запознати. Има ли някъде да прочета за начинаещи, които ходят за първи път?
Ще сме настанени на Via Amedeo Avogadro, 35, 00146 Rome. Какво може да се посети?
И друго, връщането ще е с ранен полет в 06: 30ч от летище Чампино. Притеснява ме транспорта до там, изобщо има ли толкова рано обществен транспорт? Поне в търсачката не намирам около 3ч. сутринта.. Чак към 6ч. сутринта видях да има.

Здравейте,моят казус е подобен, сямо че за връщане ще летим от Фиумичино полетът е в 07:45

Общи условия

Активация на акаунт