Рим - 29 тема

• 42 038
  • 639
  •   2
Отговори
# 525
+359889787324 Велин и Магдалена.

# 526
Здравейте! На първо място благодаря за дискусията в темата, защото ми помага изключително много за организиране на семейното ни пътуване през 2026 г.

Искам да попитам според вас, ако не закупим билети за Ватиканските музеи предварително, а отидем да чакаме на място в 7-7:30 например, когато предполагам няма да има толкова много хора (музеите отварят в 8 часа), бихме ли могли да влезем около 8:30 например.
Въпросът ми е не защото не можем да си купим билети предварително онлайн, а защото не виждам за необходимо да се платят допълнителни 20 евро за онлайн резервация (по 5 евро на 4 човека). Да, сумата не е голяма, но за мен това са пари, хвърлени на вятъра, еквивалентни на цената на един нормален билет.

Благодаря!

Ходихме в Рим в средата на годината. Онлайн билети не сме купивали за нито една забележителност - за Ватикана чакахме около 20мин, а за колизеума дори по-малко. Коментарите в темата ме бяха наплашили че ще чакаме по 1-2часа, но рискувахме 😁

# 527
  • Варна
времето за чакане много зависи от времето за посещение -  едно е събота/неделя 10 00 часа друго е 15 00 в сряда и едно е юли друго е октомври или февруари Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 528
  • Русе
То зависи и по колко пари са билетите. Има разни екскурзоводи да обикалят опашката и да предлагат билети на двойна и тройна цена.

# 529
  • София
Сигурно е коментирано, но не намерих назад в темата инфо къде можем да си оставим багажа докато обикаляме в града?

# 530
Сигурно е коментирано, но не намерих назад в темата инфо къде можем да си оставим багажа докато обикаляме в града?

Попадала съм ня инфо в нета , че на Термини има .

# 531
Напишете
Radicalstorage.com deposito bagagli roma
и ще видите всички места за съхранение на багаж в Рим.
На гара Термини има и съм го ползвала

# 532
В целия град има различни локъри. Напишете в Гугъл локъри, излиза карта и си изберете най-удобния. Добре е да резервирате онлайн, защото много често са заети на място.

# 533
Бяхме в Рим през февруари тази година, определено е подходящо време. Няма чак толкова много хора, времето е ок, цените са по-ниски отколкото в пика, така че...супер е.

# 534
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам посетилите Вила Боргезе ( галерията) - доволни ли сте от посещението или е основно за ценители на изкуството? Предполагам, че с гид е по-добре, но на място ли взимате гид или сте били с български гид, ако сте били с гид. На децата основно в парка ли им е интересно или и вътре? Става въпрос за дете на 8 г.
Другото е, гледам за дати 13-17.03.26, които го ще посетим Рим и засега има само за 13.03 в 19 ч. Дали е още рано и затова не са ги пуснали или са свършили, ако някой е следил и знае?
Също така, може ли да се закупят билети за Сант Анджело онлайн през официален сайт, линк на първа страница не работи.
За Palazzo Colonna има ли опция за деца или ползват цял билет?
 Благодаря!

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 17:32 от denizara

# 535
Галерията не е подходяща за дете на 8 г., ако няма подчертан интерес към изкуството.
Паркът е приятен, но огромен. Предполагам знаете, че и зоопаркът на Рим е в него (Bioparco di Roma) - в близката до галерия Боргезе част.

# 536
  • София
Здравейте, Параход, да, разбрах, че има зоопарк и се заплаща отделно.
Някой знае ли, дали билети за зоопарка се купуват само на място и каква е цената? Разбрах, че има и рикши, лодки..

# 537
  • София
Аз купих билети за зоопарка онлайн, от сайта им. Но тъй като ходихме през седмицата, се оказа излишно предварителното купуване - нямаше почти никакви хора и можеше и на място.

# 538
Какъв билет сте закупували за Колизеума? От официалния сайт има по 18 или по 24 евро, като основна цел е самостоятелно разглеждане без бързане .Моля за препоръки, кой комбиниран билет да закупя.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 08:16 от vet

# 539
  • София
Аз съм купувала стандартния от 18 евро за Колизеум, Палатин и Римски форум. Той не включва арена и подземията, както и двореца на Дионис.

Общи условия

Активация на акаунт