Рим - 29 тема

• 40 144
  • 598
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, спонтанно решихме да отидем до Рим:)
Имам рожден ден на 26.12 и то юбилей и мечтата ми е да посетя Ватикана, особено в юбилейната година..
Полета е сега в неделя 21.12 и то ще кацнем късно вечерта. Затова търся място за настаняване с кутия, за да не притесняваме никой, А от летището до апартамента ще е с такси, че малко страшно на непознато място посред нощ Simple Smile
Моля за всякакви съвети и места за настаняване с удобна локация за 2 възрастни и 2 деца на 13 и 17г.

# 541
Здравейте, спонтанно решихме да отидем до Рим:)
Имам рожден ден на 26.12 и то юбилей и мечтата ми е да посетя Ватикана, особено в юбилейната година..
Полета е сега в неделя 21.12 и то ще кацнем късно вечерта. Затова търся място за настаняване с кутия, за да не притесняваме никой, А от летището до апартамента ще е с такси, че малко страшно на непознато място посред нощ Simple Smile
Моля за всякакви съвети и места за настаняване с удобна локация за 2 възрастни и 2 деца на 13 и 17г.
Ние бяхме в апартамент в центъра ще ви го пусна на лично . Доста голям и самостоятелно настаняване .

# 542
Отсядали сме основно в историческия  център - последните два пъти в  апартаменти, които са на самия бул. Виторио Емануеле - единият близо до Пиаца Навона, другият - по-близо до Пиаца Венеция. Не ви ги пращам, защото са заети за вашите дати. Като локация са ок, единият беше малко шумно - гледаше към булеварда.
Били сме и в Прати, което е близо до Ватикана, по спомен доста спокоен район, бяхме на 10 мин пеша от Пиаца дел Пополо. Само веднъж сме ползвали градски транспорт - за зоологическата градина.
Повечето забележителности са в центъра. В зависимост от мястото ви единствено Трастевере, Колизеума и Ватикана са по встрани

# 543
  • Milano
От първи февруари 2026г. достъпът до Фонтана ди Треви става платен за нерезиденти и туристи.
Става въпрос за частта непосредствено пред фонтана.
Входът ще струва 2 евро - от 9ч до 22ч.
Важи и за първите недели в месеца.
Ще има две ленти - една за туристи, другата за резиденти.
Безплатно ще бъде също така за деца до 5г., инвалиди и придружителите им.
Билетите ще бъдат oтворени и без такса резервация.
Ще могат да бъдат закупени на сайта fontanaditrevi.roma.it (все още неактивен), на 10 Smartpos, поставени пред входа на монумента, в различни инфопойнт и т.н.

Допреди 2 дни се говореше, че ще бъде от 07.01, но вчера кмета им даде официално новината, че ще е от февруари.

https://www.romatoday.it/politica/fontana-di-trevi-biglietto-due … ebbraio-2026.html

# 544
  • София
Извън тези часове, тоест преди 9 и след 22ч, ще бъде недостъпен въобще ли?

# 545
  • Milano
Незнам. Не са дали други разяснения за момента.
Вероятно няма да се плаща, за да хвърлиш монета в останалите часове.

П.п. плащането е само в зоната пред "басейна".

# 546
Сигурно ще е затворено другите часове. С някоя ограда на няколко метра пред фонтана, не си го представям иначе.

# 547
  • Milano
Мисля, че може и да го оставят отворено.
Защо да се забранява да се хвърлят монети във фонтана, в часовете в които няма стълпотворения?
Ще видим.

# 548
Здравейте,с наши приятели ще сме в Рим за Нова година и няколко дни след това.Ние сме посещавали Ватиканските музеи,но те не са и опитвам да взема билети,като на официалният сайт всичко е букнато.Някой с опит в този сайт,дали е легално всичко?
https://www.tiqets.com/en/checkout/tickets-for-vatican-museums-s … %3D2%26153162%3D1
Благодаря предварително и Весели празници!

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 07:03 от zori8

# 549
Ако сте повече хора( мисля, че над 7), обикновено има билети за групови посещения с гид. Излизат около 40 € на човек и пак са по-евтини от сайтовете. Вижте и този вариант.

# 550
Здравейте момичета! Купихме си самолетни билети за 22.03.2026г. София-Фиумичино. Ще пристигнем в 20.00 ч. и искам да ви питам как да се придвижим от летището до апартамента. С бус или такси? Колко време ще ни отнеме? Трябва да букна апартамент с късно настаняване. Може ли да ми препоръчате места за настаняване. Всякаква информация ще ми бъде полезна.

# 551
Здравейте, пиша молба за помощ.
Влюбих се в Италия от две книги и ми е мечта да отида там.
Тази година имам юбилей 30 години и съм решила да си направя подарък екскурзия в Италия с мъжа ми. Прочетох, че най-подходящо Май месец да се отиде. Досега не съм излизала от България и английският език ми куца, даже хич го няма. Бих те ли ми казали, кое е по-удачно да пътуваме с туристическа агенция или да рискуваме сами? Кои места като за първи път трябва да посетим (като може би това ще ни единственото ходене)? С автобус или със самолет е по-добре?
Ще съм благодарна за всякаква информация и съвети!

# 552
Самолет е по-добре.
Те италианците говорят много с ръце, така че ще се оправите Grinning

# 553
  • There I was on a July morning
По-добре е да вземете организирана екскурзия - усилията по организирането и комуникацията на място ще са по-малки, а и някой от групата при нужда може да ви помогне с превод или информация.
Относно забележителностите за посещение - прочетете темата, най-малкото първа страница, има и пътеводители, от които можете да отсеете приоритетните за вас обекти в зависимост от интересите ви.

# 554
А кои са книгите? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт