Рим - 29 тема

• 40 230
  • 598
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте!
Предстоѝ ми пътуване, в което ще имам 2 дни за Рим. Кацам сутрин рано на FCO, настаняваме се в хотел и после имам време цял ден.
Прочетох назад в темите, но не мога да се ориентирам. Всички така пишат, че са запознати. Има ли някъде да прочета за начинаещи, които ходят за първи път?
Ще сме настанени на Via Amedeo Avogadro, 35, 00146 Rome. Какво може да се посети?
И друго, връщането ще е с ранен полет в 06: 30ч от летище Чампино. Притеснява ме транспорта до там, изобщо има ли толкова рано обществен транспорт? Поне в търсачката не намирам около 3ч. сутринта.. Чак към 6ч. сутринта видях да има.

Здравейте,моят казус е подобен, сямо че за връщане ще летим от Фиумичино полетът е в 07:45

За ранен полет от Фиумичино ние миналата година се придвижихме до там с влак Leonardo express

# 46
Здравейте,предстои ни пътуване за първи път до Рим.Много искам да разгледам всички места които описвате ,но не искам навалици и опашки.Дали сте наясно през февруари за обстановката,поради юбилейната година?Ако някой е там в момента моля да сподели.

# 47
https://www.colosseumdiroma-tickets.com/en/?utm_source=google&ut … WD5waAru0EALw_wcB

Опитах да отворя линковете на първоначалната страница, но на мен не ми ги отваря.... Това ли е официалната страница  на Колизеума за билети

# 48
Здравейте! Предстои ни пътуване през март до Рим. Разглеждам билетите за Ватиканските музеи ето тук: https://tickets.museivaticani.va/home/fromtag/4/1741730400000/Biglietti-Musei
 Дали за деца искат International Student Card, или важи само за студенти?
Билетите от официалния сайт дават ли предимство да се пропусне опашката? Благодаря!

# 49
  • София
Не е това. Официалният е https://ticketing.colosseo.it/en/categorie/singoli-1-8-persone/. Ако не ти се отваря пробвай друг браузър. Нормалният билет за самостоятелно посещение е 18 Евро.

# 50
Ами аз туко- що прочетох, че първата неделя от месеца е безплатен Колизеума, необходима ли е резервация все пак или просто се тълпят  хората

# 51
  • София
ani3636, не мисля, че е възможно да посетиш Рим тази година и да няма навалици и опашки. Ние бяхме миналата година през февруари и пак имаше и от двете. Даже за едни сандвичи, които бях харесала, опашката беше толкова дълга, че ми се зави свят и естествено се отказахме. А беше в работен ден към 14 часа. Навсякъде сме чакали, малко или много, въпреки че бях купила билети предварително.
Миналата неделя бяхме за втори път, но само за 24 часа, и пак има навалици и тълпи навсякъде. Макар че ние извадихме късмет да присъстваме на неделната служба в Св. Петър и то без да чакаме много. Мисля, че разковничето беше, че в този ден беше безплатната неделя за Ватиканските музеи и повечето туристи се бяха наредили на огромната опашка там. Така че, с оглед дискусията от предните страници, за тези, интересуващи се от базиликата и вече били в музеите, може би точно безплатната неделя е шансът да се влезе бързо там. Но с уговорката, че когато има литургия, не може просто да се разглежда базиликата. След службата имаше неделна благословия от папата на площада и навалицата стана неописуема, но ние си тръгнахме, предоволни от службата.

# 52
  • София
Миналата година бяхме 3 дни в Рим и беше много спокойно. При предходното ходене, което беше края на май, съм чакала на опашка да се снимаме на фонтана ди Треви и пак талкова бяхме наблъскани, че снимка от повече от 1 метър задължително хваща непознати в кадъра. Миналият февруари направо си имаше разстояние между всички снимащи и можеш да се щракаш, както пожелаеш и разстоянието сам да го избираш. Същото беше и на Испанските стълби. Признавам, че не ходих на Ватикана втори път, защото не намирам особен смисъл да го правя. Разгледали сме всичко там, видяли сме го и от върха на замъка Сейнт Анджело и не ми е интересно.
Отделно, споделих че февруари резервация за заведение не съм правила. Даже в такова със звезда Мишлен или номинирано няколко години подред за нея, че вече не помня вечеряхме без резервация. Във верига пицарии, за които в Лондон ме караха да чакам 1 час и кусур, в Рим влязох без да чакам.
Не знам как е сега при тази годишнина, но мястото, където винаги спим, нямаше празно за февруари и затова не можах да отскоча. Няма и за следващите месеци.

# 53
Миналата година бяхме 3 дни в Рим и беше много спокойно. При предходното ходене, което беше края на май, съм чакала на опашка да се снимаме на фонтана ди Треви и пак талкова бяхме наблъскани, че снимка от повече от 1 метър задължително хваща непознати в кадъра. Миналият февруари направо си имаше разстояние между всички снимащи и можеш да се щракаш, както пожелаеш и разстоянието сам да го избираш. Същото беше и на Испанските стълби. Признавам, че не ходих на Ватикана втори път, защото не намирам особен смисъл да го правя. Разгледали сме всичко там, видяли сме го и от върха на замъка Сейнт Анджело и не ми е интересно.
Отделно, споделих че февруари резервация за заведение не съм правила. Даже в такова със звезда Мишлен или номинирано няколко години подред за нея, че вече не помня вечеряхме без резервация. Във верига пицарии, за които в Лондон ме караха да чакам 1 час и кусур, в Рим влязох без да чакам.
Не знам как е сега при тази годишнина, но мястото, където винаги спим, нямаше празно за февруари и затова не можах да отскоча. Няма и за следващите месеци.

Може ли да споделиш кой е ресторантът, а и пицариите, за които говориш. И къде се намират, моля те.

# 54
Здравейте,предстои ни пътуване за първи път до Рим.Много искам да разгледам всички места които описвате ,но не искам навалици и опашки.Дали сте наясно през февруари за обстановката,поради юбилейната година?Ако някой е там в момента моля да сподели.
Върнахме се от Рим преди 2 дни. През седмицата навалици няма. Има хора, разбира се, това е Рим все пак, но изобщо не е нещо фрапиращо. Наредихме за на опашка за Базиликата и сме чакали не повече от 15-20 мин.  Уикенда е пълно. Simple Smile

petjata Ако имате закупени билети за музеите, минавате без да чакате и се нареждате на опашка за вашия часови слот. Ние закъсняхме с 5-10 мин и реално не сме чакали, направо минахме, но това е рисковано и препоръчвам да сте си навреме и да почакате 10-15 мин, а не да се притеснявате като нас. Simple Smile

# 55
  • София
Има табелки за съответния вход за влизане ли? Лесно ли е направено, чудя се колко по-рано преди часа е добре да сме там и дали ще се оправим лесно. Simple Smile

# 56
Имаше доста персонал да упътва кой къде да отиде, така че със сигурност ще се оправите Simple Smile Мисля, че 15ина мин по-рано са ви ок. Simple Smile

# 57
Има ли някъде описан някакъв маршрут? Като ден по ден  или нещо такова.

# 58
На първа страница има описани маршрути (програми) на няколко дами. Не знам дали ще ви свършат работа, но могат да ви дадат насоки.

# 59
Върнахме се от Рим преди 2 дни. През седмицата навалици няма. Има хора, разбира се, това е Рим все пак, но изобщо не е нещо фрапиращо. Наредихме за на опашка за Базиликата и сме чакали не повече от 15-20 мин.  Уикенда е пълно. Simple Smile

petjata Ако имате закупени билети за музеите, минавате без да чакате и се нареждате на опашка за вашия часови слот. Ние закъсняхме с 5-10 мин и реално не сме чакали, направо минахме, но това е рисковано и препоръчвам да сте си навреме и да почакате 10-15 мин, а не да се притеснявате като нас. Simple Smile

Значи не е чак такава лудница, каквато се очаква

Общи условия

Активация на акаунт