Рим - 29 тема

• 41 263
  • 617
  •   2
Отговори
# 105
Върнахме се от Рим, като посетихме Колизеума с билети Colosseum+Attic. Препоръчвам! Останахме много доволни - страхотна панорама, никакви хора на площадката /за разлика от долните нива, където тълпата е огромна/ и разглеждаш на спокойствие. Подходящо е за снимки, особено ако е хубаво времето и има слънце. Предния път /преди 2 месеца/ бяхме с билети Colosseum+Arena, които не са толкова добър вариант, още повече, че в момента половината парапет на арената е заграден.

# 106
Здравейте! Благодаря на всички, които публикуват полезна информация за престоя в Рим.
Имам молба - организирам екскурзия на сина ми  и приятелката му до Рим в края на април. Това ще  е подарък за бала им. Бихте ли ми препоръчали места за нощувка. Двамата за пръв път излизат сами извън страната и ми е притеснено. Добре ще е да нощуват на централно, безопастно място. Важно е да има удобен транспорт до гарата, че да си хванат шатъла на връщане до летището безпроблемно. Благодаря предварително за отговорите!

# 107
Никога не съм изпитвала притеснение когато съм се разхождала в Рим през нощта. Винаги е имало много хора. Района около гарата също не ме е притеснявал. А в частта от базиликата Санта Мария Маджоре към Колизеума (район Монти) си е съвсем приятно и на пешеходно разстояние от гарата.
Разгледайте картата в букинг и изберете хотел, а после може да разгледате улицата с Google Street View. Ще добиете обща представа как изглежда.
Успех с организацията!

# 108
  • където и да е,само да не съм сама
Здравейте! Благодаря на всички, които публикуват полезна информация за престоя в Рим.
Имам молба - организирам екскурзия на сина ми  и приятелката му до Рим в края на април. Това ще  е подарък за бала им. Бихте ли ми препоръчали места за нощувка. Двамата за пръв път излизат сами извън страната и ми е притеснено. Добре ще е да нощуват на централно, безопастно място. Важно е да има удобен транспорт до гарата, че да си хванат шатъла на връщане до летището безпроблемно. Благодаря предварително за отговорите!
Дъщеря ми се върна на 16.2. от Рим. И тя завършва тази година и беше за първи път сама в чужбина с приятеля си.
Ако искате ми пишете на ЛС.

# 109
В църквата Sant'Antonio dei Portoghesi всяка събота до края на март от 18.30 часа има органови концерти. Достъпът е свободен, мероприятията са спонсорирани от IPSAR. Ние бяхме на концерт на 15-и с органист Даниел Заретски /Русия/.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 21:34 от Queen L

# 110
  • Пловдив
Здравейте, другата седмица и ние ще ходим в Рим Simple Smile Искам да изпратя картички от ватиканската поща. Доколкото разбрах се намира отдясно на изхода на св. Петър. Интересува ме марки от колко евро трябва да сложа на картичките?

# 111
На място ще видите, сто процента ще има образец или ще питате. Аз имам от 2015 г. и марката е била 0.95 чентезими.

# 112
Здравейте, другата седмица и ние ще ходим в Рим Simple Smile Искам да изпратя картички от ватиканската поща. Доколкото разбрах се намира отдясно на изхода на св. Петър. Интересува ме марки от колко евро трябва да сложа на картичките?
Ноември 2021 г е 1.15 евро .В самата поща където ги продават показвате за коя държава и те Ви дават.За съжаление картичката до София так и не пристигна, другите които бяха за провинцията пристигнаха след една седмица

# 113
Здравейте, нали на Чампино имаше автомат за билети за градския транспорт?  Искам да се придвижим с автобуса и после с метрото.

# 114
  • София
Здравейте, нали на Чампино имаше автомат за билети за градския транспорт?  Искам да се придвижим с автобуса и после с метрото.

Има, но може да си купите и с карта вътре при шофьора.

# 115
Там ще ви кажат, 1.25 евро преди 2 години.

# 116
На Чампино билети за градския транспорт продават и в информационния център в летището. От там ни упътиха и към спирката на автобуса и ни обясниха къде да слезем за да се прекачим на метрото.

# 117
Максимум 40 минути, може и по-малко по това време.
SITBusShuttle  имат от Ватикана в 4.30 ч.
https://www.sitbusshuttle.com/en/?gad_source=1&gclid=CjwKCAi … ZemBoCZE4QAvD_BwE
Здравейте, писали сте, че базиликата във Ватикана е без вход, но аз откривам това https://booking.basilicasanpietro.va/it/idea/13692388/la-basilica.
 Дали знаете повече?
Ходила съм в Рим преди повече от 8 години и тогава беше безплатно, но сега пише, че входа е 7 евро. Може да е заради юбилея?!
Закупих билети за средата на март
Моля също да дадете насока за хотел, район за отсядане, нещо прилично и бюджетно, с децата ще съм и се притеснявам само жени..
Благодаря предварително за информацията.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 20:46 от bistra demireva

# 118
  • София
Входът в базиликата Св. Петър е безплатен. Нищо не се е променило. Това, което сте намерили, включва аудио гид - реално той струва 7 евро.

# 119
Входът в базиликата Св. Петър е безплатен. Нищо не се е променило. Това, което сте намерили, включва аудио гид - реално той струва 7 евро.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт