Рим - 29 тема

• 27 075
  • 443
  •   1
Отговори
# 435
Може и пеша , но до Колизеума е почти час например . Центърът на Рим все пак е доста голям.

# 436
Здравейте. Имаме полет в 8:10ч от Чампино. Моля, ако някой е летял с толкова ранен полет да даде съвет къде да нощуваме. Мислех да е покрай гара Термини, да хванем метрото и после 520 автобус, но ме притеснява като цяло. Дава го че ще сме на летището към 6:45ч. Вариант с такси? Колко време пътува таксито от там до летището и кое е приложението, което използвате за повикване? Пътуваме и с деца.

# 437
  • Русе
Sensuality, Имате ли чекиран багаж? Чампино е малко летище и бързо се минава там, но все пак нищо не се знае. Аз бих се притеснила и ако се случи нещо друго и не успеем да стигнем в 6,45 на летището.

# 438
Не. Само с ръчен багаж сме. Вариант с такси? Приложение ли се ползва?

# 439
Здравейте,
от летище Чампиано до квартирата ни
Via Manlio Capitolino, 11, Апио Латино, Рим
Как да стигна ?
И от там до центъра с забележителностите ?

# 440
Метрото ви е на 3-4 минути пеша. От там е се ориентирате.

# 441
  • Варна
Гугъл мапс си пускате, аз с него обрисах цял Париж и Рим.

# 442
Здравейте, изчетох цялата тема, но имам няколко въпроса относно Базиликата Св. Петър, защото много се обърках. Взела съм билети за Ватикана и Сикстинската капела за 8,00 часа, като сме се уговорили с екскурзовод, който ще влезе с нас. За да влезем обаче после в Базиликата с екскурзовод, той ни изпрати линк, за да направим резервация за влизането там с час, обаче за 29ти октомври (когато са ни билетите) седи, че няма слотове за резервация за базиликата + купола с асансьор. Единствената опция, която ми дава за тази дата е само за базиликата без купола и то от 13,00 часа нататък, когато екскурзовода вече няма да е свободен да ни придружи.
От вас разбрах, че входа на базиликата е безплатен (тази резервация сигурно е, за да не се чака на опашка).
Въпроса ми е ако не направя резервация изобщо какви са вариантите да разгледаме базиликата и купола?
Или ако направя резервация за 13,00 часа, ще трябва да излезем и после да влезем от площада с този белит без да чакаме, но тогава как ще се качим на купола, като го няма в билета? Ще трябва после вътре след като разгледаме да изчакаме на друга опашка за купола и пак да платим такса за асансьор ли?
https://booking.basilicasanpietro.va/home?tripId=6

# 443
  • Milano
Интересно. Това е новост за мен, понеже не съм следила.

Базиликата е безплатна.
Ако някой желае да влезе в точен час може да направи резервация. Цена 7 евро, включен аудиогид. Продължителност - 1 час
Базилика + купол - 17 евро по стълбите, 22 с асансьор с резервация.

Вие сте избрали ден сряда, когато Базиликата е затворена сутрин за Папска аудиенция.

На мен ми излиза за вашият ден и Базилика + купол (13ч Базилика, 14.30ч - Купол) по стълби и с асансьор, както и по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт