Рим - 29 тема

• 43 342
  • 657
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! На първо място благодаря за дискусията в темата, защото ми помага изключително много за организиране на семейното ни пътуване през 2026 г.

Искам да попитам според вас, ако не закупим билети за Ватиканските музеи предварително, а отидем да чакаме на място в 7-7:30 например, когато предполагам няма да има толкова много хора (музеите отварят в 8 часа), бихме ли могли да влезем около 8:30 например.
Въпросът ми е не защото не можем да си купим билети предварително онлайн, а защото не виждам за необходимо да се платят допълнителни 20 евро за онлайн резервация (по 5 евро на 4 човека). Да, сумата не е голяма, но за мен това са пари, хвърлени на вятъра, еквивалентни на цената на един нормален билет.

Благодаря!

# 511
  • София
Според мен времето, което ще загубите за чакане на опашката, вместо да разгледате нещо друго, оправдава изхарчването на тези 20 евро. Особено ако чакате с деца. Ще станете много по-рано сутринта и ще се изморите по-бързо. И аз обичам да спестя някой излишен разход, но в случая не бих го направила. Ние ходихме миналата година и купих предварително билети от официалния сайт, без да се замислям за тази такса (и за други места я има, но е по-малка). Съгласна съм като цяло, че е странна и немалка по размер, но нямах избор и я приех като част от цената. Нямам представа колко време се чака за купуване на билети, но не обичам да вися на опашки, ако може да се избегне. Това, разбира се, е моето мнение - не е нужно да го приемате.
Пропуснах да вметна, че и други хора отиват рано, така че това не е гаранция. А ако времето е лошо, чакането навън ще е още по-неприятно.

# 512
Според мен времето, което ще загубите за чакане на опашката, вместо да разгледате нещо друго, оправдава изхарчването на тези 20 евро. Особено ако чакате с деца. Ще станете много по-рано сутринта и ще се изморите по-бързо. И аз обичам да спестя някой излишен разход, но в случая не бих го направила. Ние ходихме миналата година и купих предварително билети от официалния сайт, без да се замислям за тази такса (и за други места я има, но е по-малка). Съгласна съм като цяло, че е странна и немалка по размер, но нямах избор и я приех като част от цената. Нямам представа колко време се чака за купуване на билети, но не обичам да вися на опашки, ако може да се избегне. Това, разбира се, е моето мнение - не е нужно да го приемате.
Пропуснах да вметна, че и други хора отиват рано, така че това не е гаранция. А ако времето е лошо, чакането навън ще е още по-неприятно.

Благодаря за отговора!
Най-малкият член е на 15 г., аз съм на 25, другите са родителите ни, няма малки деца. Но ще помисля над това, което казвате, защото ако трябва да се чака 2 часа, а и нагоре, предпочитам да закупим билети предварително, за да не се изнервяме и изморяваме допълнително още от сутринта.

# 513
  • Русе
Ако човек държи да влезе във Ватикана непременно трябва да си купи предварително билети, поне аз мисля така.

# 514

Благодаря за отговора!
Най-малкият член е на 15 г., аз съм на 25, другите са родителите ни, няма малки деца. Но ще помисля над това, което казвате, защото ако трябва да се чака 2 часа, а и нагоре, предпочитам да закупим билети предварително, за да не се изнервяме и изморяваме допълнително още от сутринта.
С онлайн резервация се чака около  30 Мин, при положение, че се пропуска цялата опашка. Без билети е минимум 2 часа. Вариант за без билети е да се отида по-късно следобед. Били сме на следобедно посещение и определено опашките са по-малки. Но рискувате и да не влезнете изобщо.

# 515
  • на третия етаж
Здравейте,
предстои ми пътуване в Рим в края на ноември. Не мога да намеря информация дали в галерия Боргезе има аудио гид на руски език. Дали някой от посетилите я може да ми помогне с информация?

# 516
  • Milano
Има на украински:

# 517
Здравейте ! Искам да попитам някой ползвал ли е такси от летище Леонардо да Винчи . Ние сме 6 момичета , но пристигаме късно вечерта и се чудим дали не е по - удачно да си букнем такси предварително да ни закара директно до апартамента . През букинг ползвали ли сте ?

# 518
Да, аз съм ползвала през букинг няколко пъти, от Чампино и от Фиумичино.

# 519
За 6 може да пробвате с ван, трансфер, иначе ще ви трябват 2 таксита.

# 520
Здравейте ! Искам да попитам някой ползвал ли е такси от летище Леонардо да Винчи . Ние сме 6 момичета , но пристигаме късно вечерта и се чудим дали не е по - удачно да си букнем такси предварително да ни закара директно до апартамента . През букинг ползвали ли сте ?
Ако не сте си намерили хотел, вижте за хотели, които имат включена услуга безплатно такси.
Не за Рим, за другаде гледах аз, но колата е за 3ма пасажери.

# 521
Такситата е шатълите са с фиксирана цена от летищата. И да не букнете, има достатъчно и на място.

# 522
  • Варна
На самите таксита пише 55 евро до летището. Може да пробвате с юбър, имат ванове с повече места.

# 523
Ние бяхме 12 човека. Намерихме едни българи, които правят трансфери и сме супер доволни. Ако се интересувате ще ви дам контакт.

# 524
Ние бяхме 12 човека. Намерихме едни българи, които правят трансфери и сме супер доволни. Ако се интересувате ще ви дам контакт.
Да може да ми дадете координати ака е удобно .

Общи условия

Активация на акаунт