Рим - 29 тема

• 39 918
  • 594
  •   1
Отговори
# 585
Много благодаря за отговора. Да за Св. Петър ми е питането.
А за Колизеума гледам все още няма пуснати билети в продажба. Някъде 2 седмици преди това.
За вила Боргезе и Пантеона  има ли смисъл да купувам още отсега?

# 586
За Боргезе вземете предварително, аз оставих на място, защото не исках да претрупвам и ако остане време, но в последния момент нямаше, и на място не може да се влезе.
Това през януари, когато уж туристите са най-малко.
За Пантеона не знам, не влизах, вижда ми се прекалено да плащам и за там. Мисля, че можеше на място да се вземе.
Малко става досадно навсякъде да се минава багажа на рентген и т.н. та гледам да не прекалявам.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 14:26 от neuromancer

# 587
Преди 7 години като ходихме в Рим, Пантеона беше безплатен.

# 588
  • София
Вече не е. Пролетта бяхме там, билетът беше нещо от порядъка на 5 евро. Не бяхме купили предварително, нещо се засуетихме на входа сред някакви групи, насочиха ни къде да иде някой от нас, за да купи билети - ММ отиде и се справи без чужди езици. Grinning
За мен си заслужаваше и ми беше много интересно вътре.

# 589
Ние също не сме купували предварително през март 2025....такива бяха съветите тук в темата....Когато стигнахме пред Пантеона си купихме билети онлайн , защото опашката за тях беше 5 души, а на касата имаше 50....

# 590
Бях преди 2 седмици в Рим и Сикстинската капела затвори в 12, следователно я изпуснахме, защото тъкмо бяхме влезки.
Билетите за Колизеума са 1 медец по-рано в продажба. Бях взела с достъп Атик, и беше невероятно.
За Пантеона имаше много голяма опашка, съветвам ако може онлайн. Същото и за Свети Петър.

# 591
е, преди време и форума беше безплатен, и фонтана Треви, и Пантеона, ама вече не
хубавото е, че на повечето места (държавни май) деца под 18 са безплатно, студенти с голямо намаление

# 592
Ди Треви е платен от тази година, Пантеонът от 3 години май. За форума съм забравила.

# 593
  • София
Моля, ако някой посещава Треви скоро, да погледне извън споменатите часове безплатен ли е или с тотално ограничен достъп и да пише в темата.

# 594
  • Milano
https://abitarearoma.it/fontana-di-trevi-a-numero-chiuso-dal-1-f … ticket-da-2-euro/

https://www.romatoday.it/politica/fontana-trevi-accesso-febbraio-2026.html

В тези 2 статии, които отворих пише, че след затварянето ще е безплатен достъпа.
За преди това не е споменато.

Има схема на влизане, излизане.
Също така пояснения, че в понеделник и петък влизането ще е от 11.30ч до 22ч.(заради почистване), в останалите дни - 09ч-22ч.
Веднъж на всеки 15 дни в понеделник - от 14ч до 22ч заради събиране на монетите.

Общи условия

Активация на акаунт