Педиатър или гастроентеролог?

• 483
  • 6
  •   1
Отговори
Моля за съвет!
Бебето ми е на 3 месеца, съмнявам се, че има рефлукс и има трудно изхождане. Педиатърката, при която го водя не ми помага особено с отговори и се чудя дали да се насоча към друг педиатър (на частно) или гастроентеролог, или гастроентеролог е по преценка на педиатър?

# 1
Защо според вас има рефлукс и трудно изхождане? Колко често повръща и много ли е? По колко дни не ходи до тоалетна. Това, което ви притеснява може да е нормално за бебетата. Не сте описали реално какъв е проблема ние няма как да знаем, за да кажем кой да търсите.

# 2
Повръща след всяко хранене по няколко пъти, понякога по-малко, понякога на фонтан, наддава, изхождаше се на 4-5 дни с Аптамил и то след като дам Лактулоза, сега е на Лактана био и веднъж на 2 дни, но е по-гъсто с много напъни и плач. Не мисля, че го прехранвам - яде по 120мл с 4 лъжички.

# 3
Ами може да направите една консултация с друг педиатър. Той може да ви насочи какво мляко да изберете. Аптамил запича и това го казват доста майки. Ще ви даде насоли как да се храните и ще прецени дали ви трябва консултация със специалист. 4-5 дни не ходене е проблем определено. На два дни е приемливо, но щом се мъчи е проблем. Напълно е възможно да има рефлукс. Ако връща малко може да е от прехранване, но ако са фонтани се консултирайте. Рефлукса в повечето пъти се надраства в редки случай се налагат по-сериозни мерки.

# 4
Много благодаря! ❤️

# 5
Повръщането след хранене е симптом за рефлукс. Израства се, но чак след преминаването към обща храна. Синът ми беше на Humana AR,  антирефлуксното мляко на "Хумана". Не се е запичал, изхождаше се нормално. По съвет на педиатърката при захранването му добявах в пюретата по лъжичка от сухото мляко. Потърсете детски гастроентеролог за преглед на бебенцето.

# 6
Моля за съвет!
Бебето ми е на 3 месеца, съмнявам се, че има рефлукс и има трудно изхождане. Педиатърката, при която го водя не ми помага особено с отговори и се чудя дали да се насоча към друг педиатър (на частно) или гастроентеролог, или гастроентеролог е по преценка на педиатър?
Нищо не ти пречи да посетиш гастроентеролог без направлениение от личната. И ние сме така, дори още сме си така, а сме на 7 месеца. За запичането давам лактулоза. Моето дете си е със запек, уж се лекува с лактулоза всеки ден в продължение на поне 3 месеца, пък ще видим. Сега сме на Аптамил, бяхме на Лактана, но от нея също се запече след месец-два. И АР мляко на Хип давах, защото повръщаше след всяко хранене по няколко пъти, не чак фонтан но все пак. Обаче от него съвсем се запече, а и започнахме захранването, та реших да минем на нормалния аптамил. Сега като се запече, не знам дали е от пюрето или млякото 🤷. Лактолузата беше назначена от педиатърката й за месец, спряхме я. После пак проблеми. Гастроентеролога каза, че се дава 3 до 6 месеца и пак започнахме да даваме.

Общи условия

Активация на акаунт