Екип за Раждане и неплатени осигуровки

• 891
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте бременна съм в средната на 4-тя месец с второто си дете та въпросът ми е ако искам да си хвана екип трябват ли да бъдат платени осигуровките ми
Понеже през първата ми бременност раждането беше нещо страшно изродиха ме студенти и сега с моят съпруг за да сме спокойни искаме да си хванем екип ще се радвам да ми отговорите

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 13:08 от Не се сърди, човече

# 1
Това, че сте с екип не означава, че няма да има студенти. Аз бях с екип и имаше студент и докато се опитвах естествено и докато беше секциото, но какво е правил на секциото не мога да кажа. Като ме оперираха от жлъчка също имах екип, но имаше едно студентче, дето доктора му обясняваше как ще хване инструмента да го пробва да го усети и т.н. Не казвам да не си изберете екип, изберете си, но може пак да има студенти.
А да, добавям, че говоря за частна болница.

# 2
Здравейте бременна съм в средната на 4-тя месец с второто си дете та въпросът ми е ако искам да си хвана екип трябват ли да бъдат платени осигуровките ми
Понеже през първата ми бременност раждането беше нещо страшно изродиха ме студенти и сега с моят съпруг за да сме спокойни искаме да си хванем екип ще се радвам да ми отговорите

Плати си осигуровките. Как за избор на екип ще имаш пари, а пък за осигуровки се стискаш? Една жена, която раждаше с мен, не искаха да ѝ дадат епикризата от раждането, защото имаше някакъв месец дупка без осигуровки. В болницата има как да те накарат да си ги платиш, но няма да ти е приятно. Ти сигурно и сега не можеш да се възползваш от следене на бременността по ЗК.

# 3
Плати си осигуровките!
Без осигуровки ще платиш суми, които едва ли ще ти харесат!
Цените за всичко са за осигурени и неосигурени!
Цената за избор на екип на здравноосигурено лице е поне 2 пъти по-ниска от тази за НЕосигурено лице!
Цената за раждането също и т.н.

# 4
Тези, които не плащат осигуровките си, винаги губят повече.

Днес само раждаш, а утре всичко може да ти се случи. И къде ще тръгнеш? Помисли, дали изобщо е във твоята полза да игнорираш плащането на осигуровките.

# 5
Не се хваща екип, а се избира екип.
Всеки човек може да има нужда от спешна медицинска помощ и тогава сумите при неосигурените са мнооого високи. Бременна жена няма нужда от лекари и изследвания само при раждане, дано не се налга престой в болница и т.н. преди раждането.
И на мен не ми е приятно да внасям, но го правя, за да има пари за такива като теб

# 6
# 7
Една жена, която раждаше с мен, не искаха да ѝ дадат епикризата от раждането, защото имаше някакъв месец дупка без осигуровки.

Отвратително и незаконно, четейки линка, който Dimana12 е дала! Има толкова различни хора и случаи, не разбирам как може такова държание (като цяло) от персонала на такива места!

# 8
Една жена, която раждаше с мен, не искаха да ѝ дадат епикризата от раждането, защото имаше някакъв месец дупка без осигуровки.

Отвратително и незаконно, четейки линка, който Dimana12 е дала! Има толкова различни хора и случаи, не разбирам как може такова държание (като цяло) от персонала на такива места!

Беше здравноосигурена, просто имаше пропуснати 1 или 2 здравни вноски някъде между осигурените месеци, а то при до 3 вноски, мисля, че човек още е здравноосигурен.

# 9
Самото раждане е безплатно за осигурени и неосигурени жени, НО избор на екип се заплаща, без значение осигурителния статус. След като не сте осигурена, за всичко допълнително като престой и медикаменти извън раждане, вероятно ще бъдете таксувана.

# 10
Къде ще го "хващате" този екип? На лов в гората ли?
Плащайте си осигуровките,че в живота има  много страшни случаи.

# 11
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт