Преустройство на хол с добавяне на още една стая

• 1 007
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте на всички,
В новия ни апартамент имаме нужда от още една стая която да се ползва като офис/стая за гости
Слагам снимка на сегашното разпределение на хола
Както и снимка как аз грубо виждам нещата
Големия минус на този вариант е че кухнята остава без директна слънчева светлина
Бих искал да чуя мнения на хора които са използвали подобна кухня, както и други варианти за разпределение

ПП. Кухненската маса най-вероятно ще е за 4 човека, но все пак си мисля че ще пречи на трафика към кухнята

# 1
Някакви размери ще са от полза. Виждам вариант на преградната стена между бюрото и кухнята да се сложи в горната част високо над леглото тесен прозорец по цялата ширина на стената, който ще пуска светлина в кухнята. Ще изглежда обаче малко странно. Иначе така разположено ще е оптимално, няма да се мести кухнята. Масата може да се долепи за стената. Имала съм тясна и дълга кухня … не е много ок, но зависи колко и как се готви. Може да се разчита на лед осветление под шкафовете.

# 2
В нашата кухня няма пряка слънчева светлина и това за мен не е проблем. Малко не удобнон ще бъде това, че когато се влезе в хода се натъкваш на маса, но това реално не е кой знае какъв проблем. Има голямо значение от какво семейство се ползва апартамента. Ако нямате деца, аз не виждам никакви проблеми. Ако сте с деца на тях им трябва пространство. Като цяло не става ясно колко е голям хола. Ако това число 46 са квадратите, то спокойно може да се направи една малка стаичка.

# 3
Извинявам се, забравих за размерите, хола е 46.1 кв, а размерите на хола са 7.83м дължина  на 5.9м ширина
Иначе деца все още нямаме но са планирани Simple Smile

# 4
Според мен с тези размери можеш да си позволиш една малка стая 10-12 кв.

# 5
A какво е това, което съм оградила в червено?
Скрит текст:

# 6
Една подвижна стъклена стена? Някаква масова.

# 7
Скрит текст:
Здравейте на всички,
В новия ни апартамент имаме нужда от още една стая която да се ползва като офис/стая за гости
Слагам снимка на сегашното разпределение на хола
Както и снимка как аз грубо виждам нещата
Големия минус на този вариант е че кухнята остава без директна слънчева светлина
Бих искал да чуя мнения на хора които са използвали подобна кухня, както и други варианти за разпределение

ПП. Кухненската маса най-вероятно ще е за 4 човека, но все пак си мисля че ще пречи на трафика към кухнята

А защо стаята с леглото е срещу кухненския плот? Не е ли по-добре лявото помещение да е вдясно, а дясното - вляво, а масата да е ориентирана хоризонтално? А леглото е падащо, но сигурно ли е, че така, както е в момента, има място за изваждането му?

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 01:14 от Не се сърди, човече

# 8
А защо стаята с леглото е срещу кухненския плот? Не е ли по-добре лявото помещение да е вдясно, а дясното - вляво, а масата да е ориентирана хоризонтално? А леглото е падащо, но сигурно ли е, че така, както е в момента, има място за изваждането му?
Така стаята ще е по-малка. От врата до кухненския бокс няма да може да се сложи нищо. Ще е като малко коридорче и за масата няма да има място или ще е точно пред кухнята и ще стане твърде тясно.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 01:14 от Не се сърди, човече

# 9
А защо не размените помещенията - първо офисът, а след него като запазите отворения план - хола кухнята?

# 10
  • Велико Търново
Също като МамаРу, но да попитам, възможно ли е работната стая да бъде на мястото на дивана и тв, а дивана с тв да отиде между кухнята и прозореца? По този начин лицето което приготвя храна ще може да гледа тв и събеседва отблизо с лицата на меката мебел.

# 11
Аз затова попитах какво е това с/у кухнята. В сегашното положение ми се струва, че кухнята продължава по цялата стена, а в проекта местят половината шкафове успоредно. Според мен е най-добре да не пипат нищо там, само да разменят местата на планираните стая и хол. Това в средата, ако е колона, може точно до нея да я изградят.
Нещо такова:
Скрит текст:

# 12
И аз вчера го гледах и съм на мнението на Не се сърди човече. Пак ще можете да отделите стая 12 квадрата по груби сметки, а предимствата са много. Гостите ви няма да се събуждат от кафе машината, няма да им мирише на готвено и няма като излязат от стаята да се сблъскат с готвача, както беше оригиналното предложение на автора. Просто това е много по-практично, защото като имате деца ще може човекът, който готви и да ги вижда, а няма да тича като линейка между кухня и хол. Освен това във варианта на НСЧ по-горе кабинетът е по-добре звукоизолиран. И ако ще ползвате плъзгащи врати имайте предвид, че някои не звукоизолиран и все едно просто да сложите бюро в хола ще се чувствате.

# 13
  • София
А най-добре е да се обърнат диваните и тв шкафа огледално. Та като влизаш в помещението да виждаш седящите и обратното.
Иначе този вариант, предложен от НСЧ, е оптималния.
Аз затова попитах какво е това с/у кухнята. В сегашното положение ми се струва, че кухнята продължава по цялата стена, а в проекта местят половината шкафове успоредно. Според мен е най-добре да не пипат нищо там, само да разменят местата на планираните стая и хол. Това в средата, ако е колона, може точно до нея да я изградят.
Нещо такова:
Скрит текст:

# 14
Много благодаря на всички за включванията
Оказа се че не мога да достъпя форума от чужбина и се забавих малко с отговора
Накарахте ме да се откажа от моя вариант, първо защото много ми хареса идеята на Не се сърди човече и защото се замислих че основното ни време прекарваме в кухнята и бих искал да има светлина и гледка

Замислих се и върху коментарите на другите, дали не мога да сложа офиса в задната част на хола, и да се изгради или стена от стъклени тухлички или нормално стъкло с щори  за да може да запазим големия хол с гледка отвсякъде
Нещо такова нарисувах набързо в sketchup за да добиете представа.

Стъклената стена може да е нещо такова

Искаше ми се падащото легло да е в другия ъгъл, далеч от кухнята, обаче там има куфар за тръбите и няма да остане място за бюрата да са до стъклената стена
Някакви минуси, проблеми или съвети да имате за втория вариант?

Общи условия

Активация на акаунт