В мен ли е проблемът?

• 4 910
  • 170
  •   1
Отговори
# 150
  • София
От всичко дето момичето я вълнува вие се захванахте за някаква неясна сума, която тя дала за ремонт на имот в който ТЯ ще живее. Ами, ако беше под наем нямаше ли да е същото !?

darbi,
Един разумен мъж решава да се ожени, когато му се нареди живота. Когато кариерата му върви нагоре, когато си е натрупал финанси, когато си е подсигурил жилището, когато се е наживял(правил е достатъчно секс с различни жени), когато се е образовал и т.н. Всеки мъж си има един списък с неща, които иска да постигне преди да се предаде и да се ожени.

При нас мъжете има този момент, когато се отказваш от някаква степен от свободата си, мислиш си за пропуснатите неща, които не си направил и си викаш .. ех, и това искам и онова искам, имам време да ги постигна тези цели. Като си по-млад мъж и нямаш жена и деца може да поемаш повече рискове - да стартираш бизнес, да смениш кариера и т.н. Най-умните и най-амбициозните мъже, които познавам не се женят, никога!

Разбира се, има мъже които се женят на по-ранна възраст, но те обикновенно са притиснати от обстоятелства, семейсто и т.н. или нямат много опции с жените, или нямат амбиция в живота!

Тук не придавам морална оценка, кое е правилно и кое грешно, а само споделям какво наблюдавам.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 10:56 от loodsman

# 151
От всичко дето момичето я вълнува вие се захванахте за някаква неясна сума, която тя дала за ремонт на имот в който ТЯ ще живее. Ами, ако беше под наем нямаше ли да е същото !?

darbi,
Един разумен мъж решава да се ожени, когато му се нареди живота. Когато кариерата му върви нагоре, когато си е натрупал финанси, когато си е подсигурил жилището, когато се е наживял(правил е достатъчно секс с различни жени), когато се е образовал и т.н. Всеки мъж си има един списък с неща, които иска да постигне преди да се преде и да се ожени.

При нас мъжете има този момент, когато се отказваш от някаква степен от свободата си, мислиш си за пропуснатите неща, които не си направил и си викаш .. ех, и това искам и онова искам, имам време да ги постигна тези цели. Като си по-млад мъж и нямаш жена и деца може да поемаш повече рискове - да стартираш бизнес, да смениш кариера и т.н. Най-умните и най-амбициозните мъже, които познавам не се женят, никога!

Разбира се, има мъже които се женят на по-ранна възраст, но те обикновенно са притиснати от обстоятелства, семейсто и т.н. или нямат много опции с жените, или нямат амбиция в живота!

Тук не придавам морална оценка, кое е правилно и кое грешно, а само споделям какво наблюдавам.

Може би наистина това по-скоро бяха коментарите, които очаквах.
Но дори да е така, а то най-вероятно е, не е ли твърде егоистично към половинката ти? Например - искаш да живееш, но търсиш сериозна връзка.
Аз нямам против някой да иска да си поживее, но в този случай не започва сериозни отношения, защото няма логика от това. Колко приятели имам на моята възраст, които се живеят, но точно поради тази причина не търсят и не влизат в подобен тип отношения.

# 152
Въпросът не е колко пари се дават и къде. Въпросът е там, че приятелят й не прави нищо, виждайки как тя се тревожи за съвместното им бъдеще. Ремонтът на апартамента, в която ще живеят, не означава нищо - това е проблемът, затова всички обсъждат именно тази тема. Той трябва да говори с нея, те не са заедно от 6 месеца, а от 6 години.

# 153
  • София

Нямаше да е същото. Първо, тя си има къде да живее и не и се налага да е под наем. Второ, този мъж ако е почтен никога не би приел парите и за ремонт на жилище, което е на родителите му.
Живяла съм и аз като гадже с мъж, който живееше в жилище на родителите си, макар и сам. Прави си ремонт по едно време, дори не ми е хрумнало да давам пари за това, никой не е и повдигал подобен въпрос. Просто гаджета бяхме както са и те в случая. Те изобщо не са говорили за брак, камо ли да е насрочена дата за сватба и да кажем все едно чий е този апартамент, но те ще са семейство там и ще остане за децата. Още утре и той, и тя могат да решат да не са заедно, а тя вече ще е наляла хиляди в чуждо жилище. Тук даже не е до парите, самата идея е абсурдна и то от негова страна го намирам непочтено. Разбира се, авторката в момента се е фокусирала върху това дали ще се оженят и ще имат деца, и няма явно кой да и обърне внимание, че не може да си купи това с пари, а и не бива.

# 154
Аз имам съвсем различни наблюдения. Сериозният мъж е сериозен във всяко едно направление от живота си.

# 155

darbi,
Един разумен мъж решава да се ожени, когато му се нареди живота. Когато кариерата му върви нагоре, когато си е натрупал финанси, когато си е подсигурил жилището, когато се е наживял(правил е достатъчно секс с различни жени), когато се е образовал и т.н. Всеки мъж си има един списък с неща, които иска да постигне преди да се преде и да се ожени.

Но дори да е така, а то най-вероятно е, не е ли твърде егоистично към половинката ти? Например - искаш да живееш, но търсиш сериозна връзка.
Аз нямам против някой да иска да си поживее, но в този случай не започва сериозни отношения, защото няма логика от това. Колко приятели имам на моята възраст, които се живеят, но точно поради тази причина не търсят и не влизат в подобен тип отношения.
Мъжете искат удобна и сигурна жена. Не случайно толкова мъже са в брак, но си имат любовница. Те искат да си живеят, тези които не са се наживяли, но искат и да имат някой вкъщи. В училищните години и в университета при мен не беше рядкост момче да си има уж "сериозна приятелка", но си правиха туй-унуй и с други момичета. Накрая си намираха жена мечта и на приятелката и на любовницата айде чао, аз се влюбих.
Момиче в този форум има много жени, които са видяли много през живота и затова ти го казват. Всички коментари за еднакви. Замисли се, че си една срещу всички. Поне го обсъди с майка си или някоя леля или вуйна, те също ще ти дадът съвети

# 156
Всъщност дозата прави отровата. Няма проблем да се включи, но с поносими суми, съизмерими с разходите и за наем, като по-горе. Не виждам проблем да даде няколко хиляди лева за боя, кувертюри, пердета... Да поеме меката част на ремонта, а той да се занимава с дограми, бани, настилки и прочее.
+1
Подобен, но малко по-различен вариант.
Собствениците и детето му плащат недвижимита част на ремонта - дограми, бани, настилки, инсталации.
Зет/снаха плащат движимите неща - мебели, уреди, пердета, оборудване. И това идва голяма сума.
Ако не се получат нещата, чуждото дете може да си ги вземе, продаде на старо. Е, най-добре да не се налага. Но този вариант дава спокойствие и поне на мен ми се струва честен.

Дарби, даването на пари не е притеснителната част - все пак планирате семейно гнездо.  Ако се получат нещата - супер, ако не станат - имАл-дал.
Притеснително е, че не можете и не обсъждате спокойно важните стъпки в живота. Защо не ви се получава, не знам. Дали ти не подхващаш разговора правилно, дали той реагира лошо.
Оправете комуникацията. Ако създавате семейство, комуникацията е по-важна от тухлите и мебелите.
Успех и много любов.

# 157
Всъщност дозата прави отровата. Няма проблем да се включи, но с поносими суми, съизмерими с разходите и за наем, като по-горе. Не виждам проблем да даде няколко хиляди лева за боя, кувертюри, пердета... Да поеме меката част на ремонта, а той да се занимава с дограми, бани, настилки и прочее.
+1
Подобен, но малко по-различен вариант.
Собствениците и детето му плащат недвижимита част на ремонта - дограми, бани, настилки, инсталации.
Зет/снаха плащат движимите неща - мебели, уреди, пердета, оборудване. И това идва голяма сума.
Ако не се получат нещата, чуждото дете може да си ги вземе, продаде на старо. Е, най-добре да не се налага. Но този вариант дава спокойствие и поне на мен ми се струва честен.

Дарби, даването на пари не е притеснителната част - все пак планирате семейно гнездо.  Ако се получат нещата - супер, ако не станат - имАл-дал.
Притеснително е, че не можете и не обсъждате спокойно важните стъпки в живота. Защо не ви се получава, не знам. Дали ти не подхващаш разговора правилно, дали той реагира лошо.
Оправете комуникацията. Ако създавате семейство, комуникацията е по-важна от тухлите и мебелите.
Успех и много любов.

Аз съм поела основно движимите вещи, с минимални изключения.

# 158
  • София
Вложения труд и време, както и финансите досега са достатъчни.
След като заживеете, ще си набавиш каквото трябва.
Просто спри с парите и ги заделяй за после.

# 159
  • София

Аз съм поела основно движимите вещи, с минимални изключения.
На мен ми е интересно как се стигна до това? Сама казваш, че той не дава изобщо да се отвори дума за брак и деца, с какъв претекст ти купуваш каквото и да е било? Извинявай за въпросите, но не си представям как на практика се е стигнало до това.

# 160

darbi,

Мъжете искат удобна и сигурна жена. Не случайно толкова мъже са в брак, но си имат любовница. Те искат да си живеят, тези които не са се наживяли, но искат и да имат някой вкъщи. В училищните години и в университета при мен не беше рядкост момче да си има уж "сериозна приятелка", но си правиха туй-унуй и с други момичета. Накрая си намираха жена мечта и на приятелката и на любовницата айде чао, аз се влюбих.
Момиче в този форум има много жени, които са видяли много през живота и затова ти го казват. Всички коментари за еднакви. Замисли се, че си една срещу всички. Поне го обсъди с майка си или някоя леля или вуйна, те също ще ти дадът съвети

Ако имах майка или леля, най-вероятно нямаше да пиша тук, но уви.

# 161
  • София
Тогава слушай лелите тук.
Не го играй жертвоготовната за всичко, прекалено си му удобна.

И друго, не се опитвай да се доказваш по никакъв начин, малко си прекалено отдадена, като за само гаджета.

# 162
  • Пловдив

Мъжете искат удобна и сигурна жена.
[/quote]

Никога няма да си намеря жена DisappointedDisappointedDisappointed

По темата .....давайте да вадим конкретни идеи,че да защитим парите на девойката и тя да се омъжи възможно най скоро.

Според мен е хубаво да се направи сватба с минимални (ще е кръстим минималистична за по интересно) средства.Максимален брой гости (по възможност от страна на мъжът Wink).....събраните пари се инвестират в ремонта на жилището.То,че е възможно в някакъв момент да загуби, ама ще е загубила по малко .......Сега ако се налага може и с конкретни цифри да е направим тази сметка и да изчислим с точност къде, какво.

# 163
По-горе беше споменала, че живееш с родителите си т.е. двама, не каза живея с баща си, а сега казваш, че нямаш майка.

# 164
  • София
Конкретната идея е да пита кога и ако не получи отговор да спре да си обменят гостита, докато не се изяснят.
Шест години са това, не са шест месеца.

Общи условия

Активация на акаунт