Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 885
  • 194
  •   1
Отговори
# 90
Денис, или някоя от вас, момичета, можете ли да ми кажете кои са другите витамини и минерали, които влияят на АМХ. След прием на Вит. Д драстично се е покачил. Какво друго мога да подобря? Пия добавките, които Денис е препоръчала за подпомагане на репродуктивната функция.

# 91
  • Sofia
Денис, или някоя от вас, момичета, можете ли да ми кажете кои са другите витамини и минерали, които влияят на АМХ. След прием на Вит. Д драстично се е покачил. Какво друго мога да подобря? Пия добавките, които Денис е препоръчала за подпомагане на репродуктивната функция.

Да ти кажа честно не съм от най-разбиращите, но при нас виждам драстично покачване на АМХ, при приемането на следните добавки: CoQ10, Vitamin D, Vitamin C, Vitamin E, Omega3, L-arginine, NAC, Inositol, Магнезий. Не знам кое от всичко подейства, но миналия месец пусках за подаване за фонда за инвитро и е най-висок от както съм го тестванла въобще до този момент. Половинката приема същите добавки + някои допълнителни назначени му от уролог, че сме с лек мъжки фактор.

# 92
NAC от iherb ли го поръчвате,  че в бг нещо е спрян?

# 93
Аз приемам абсолютно същите. Но Денис беше писала, че ако има стимулация с препарат,резултатът е компрометиран, ще покаже нисък. Поне така разбрах. Октомври при ниско Д - 75 нмол/л беше 0,049. Доста дни страдах 😀 сега при стойност на Д - 96 нг/мл , АМХ - 0,306.
Продължавам с добавките
Всичко поръчвам от Iherb.

# 94
Здравейте, кой витамин д3 е добре да се приема под формата на таблетки, капсули или меки гел капсули?

# 95
Здравейте, на 39 съм и имам няколко неуспешни оплождания след пункция, моят репродуктивен ми препоръча за качество на яйцеклетките да приемам DHEA, NMN, FH Pro, вит. D и Омега 3.
До скоро приемах добавки, почти всички от състава на FH Pro, но поотделно, като част от тях на гладно, други след храна. Не мога да преценя дали ако ги приемам всички заедно в една таблетка ще имат също добър ефект. До колкото разбрах се пият по 6таблетки дневно по различно време.
Относно ДХЕА, не съм имала никога проблем с тестостерона и като цяло хормоните и щитовидната жлеза, всичко е в норма. Ако взема 50мг на ден, дали ще е добре или ще е много.
Ще съм много благодарна за коментар относно добавките Flowers Hibiscus

# 96
  • Пловдив
[
    quote author=Simply_fun link=topic=1735737.msg49838160#msg49838160 date=1749659359]
    Здравейте, кой витамин д3 е добре да се приема под формата на таблетки, капсули или меки гел капсули?
    [/quote]

Според ендокриноложката ми, нито едното. Ако ще е витамин Д, да е течен и да е лекарствено средство, а не добавка, знаете го, което се дава на бебетата, да не споменавам марки.

# 97
    Здравейте, какво мислите за Инофолик Комби като хранителна добавка за забременяване? Виждам, че съдържа фолиева киселина, затова го приемам, но не знам за мио-инозитола.

Благодаря предварително!

П.с. Беше ми изписан от гинеколожка при съмнения за поликистоза. С редовен цикъл и овулация съм и се чудя дали да го сменя с по-добра добавка.

# 98
    • Sofia
    Момичета, моля помагайте. На 33 съм, последно преди 2 месеца амх беше 1.86 уж не ми се вижда толкова ниско. Правихме инвитро и се развиха само 3 фоликула от 10 антрални на 2 ден. Във всеки от 3 те имаше извадена яйцеклетка, но на следващия ден се обадиха да кажат, че има само 1 оплодена от 3те (качеството на останалите 2 не позволявало оплождане), та следователно заключението беше, че качеството им не е хубаво. Имаме и мъжки фактор (ДНК фрагментация на горна граница, макар и в рамките и занижена морфология). 2.5 почти 3 месеца аз и половинката приемахме добавки.
    По 300 мг CoQ10 - сутрин след закуска
    500 мг витамин Ц - заедно с CoQ10
    200 IU витамин Е - след вечеря
    Омега 3 2х750 - общо 1500 - сутрин и вечер х 1
    Витамин D + K - 1000 iu на ден
    L-arginine - 1000 mg на ден - 2х500
    Инозитол (инофолик) х 1 прахче на ден
    Мелатонин - 3 мг
    Моят партньор приемаше същите добавки без инозитола и мелатонина. На него му бяха назначили и други добавки поради варикоцеле, но реално има видима разлика откъм лошо (преди морфологията беше 7%, а сега излезе 5% въпреки добавките) 90% от тях са на NOW. Марката и качество ли не са ок или някъде бъркаме? Как можем да подобрим планът с добавки за следващ опит?

# 99
    • София
    Включете повече антиоксиданти и активатори на митохондриалната функция ( на яйцеклетките, респ. и на оплодената Я. и зародиша в най-ранна фаза на развитие):
    Астаксантин
    R-ALA, NAC, PQQ, NR
    Астаксантин, Ресвератрол, Ликопен, Бета-Каротин, Омега 7, Биофлавоноиди....

# 100
    Денис,здравей.Моля за съвет.От почти година пия PH pro ,но наскоро добавих и Coq10 200мг.Пиех го 2х1 ,но не ми понесе стомаха и ми ставаше много лошо.Сега го намалим х1 на ден.Искам да добавя обаче и Ресвератрол ,биофлаваноиди  и NAC т.к.яйцеклетнките ми след оплождане не едва достигат трети ден.Явно не им достига енергия.В какви мг или количества е ок да приемам добавките ?И да добавя ли нещо друго ?

# 101
    • София
    Денис,здравей.Моля за съвет.От почти година
    Скрит текст:
    пия PH pro ,но наскоро добавих и Coq10 200мг.Пиех го 2х1 ,но не ми понесе стомаха и ми ставаше много лошо.Сега го намалим х1 на ден.Искам да добавя обаче и Ресвератрол ,биофлаваноиди  и NAC т.к.яйцеклетнките ми след оплождане не едва достигат трети ден.Явно не им достига енергия.В какви мг или количества е ок да приемам добавките ?И да добавя ли нещо друго ?
    Здравей!
    CoQ10 се приема след по-мазно хранене. Ресвератрол се приема на гладно с вода, час преди хранене, като дозите са от 100 до 1000мг (който може да си позволи тази доза).
    Биофлавоноиди -  приемат се след хранене, доза около 500мг/дн.
    NAC приема се на гладно, с вода... поне 40 мин след Ресвератрол... дозата е 2х600мг ( добра комбинация с Инозитол и Аргинин, на един прием)

# 102
    Здравейте, може ли да ми препоръчате хубав убиквинол?

# 103
    Здравейте, някой дали знае от къде може да се намери:

Инозитол и Холин(choline and inositol) в метилирана форма?

Тъй като има генетичен фактор и например фолиевата киселина се приема в метилирана форма.

Благодаря предварително.

# 104
    При инозитола усвоимата форма е мио инозитол, а холина цитрат. Нямам представа дали се водят метилирани, но тези са усвоимите.

Общи условия

Активация на акаунт