Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 524
  • 186
  •   1
Отговори
# 75
denis, може ли да те попитам - аз съм много доволна от комбинацията RALA, Trans Resveratol, Inositol, Ataxantin, L-Arginin, Omega 7. В момента имам само Ресвератол, Инозитол и RALA, мога да ги комбинирам с вит А и Е, вечерна иглика и Б комплекс.
Дали има смисъл да ги пия или да изчакам докато пристигнат останалите?
Не целя бременност, регулират цикъла ми много добре.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 16:38 от marigold_

# 76
  • София
denis, може ли да те попитам - аз съм много доволна от комбинацията RALA, Trans Resveratol, Inositol, Ataxantin,
Скрит текст:
L-Arginin, Omega 7. В момента имам само Ресвератол, Инозитол и RALA, мога да ги комбинирам с вит А и Е, вечерна иглика и Б комплекс.
Дали има смисъл да ги пия или да изчакам докато пристигнат останалите?
Не целя бременност, регулират цикъла ми много добре.
Да, можеш и се получава също добра комбинация Peace
Вит. А се приема:
- ако е Бета-Каторин  само 15 дни от месеца (през ФФ)
- ако е Ретинол - 10 дни (през ФФ) и след това се прави почивка 2-3 месеца/МЦ

# 77
denis, благодаря ти много!

# 78
Здравейте, следя с голям интерес темата тук и темата за добавки от Iherb, моля за мнение, дали добавките, които приемам са добри спрямо изследванията (и какво мога да добавя към тях). На 30 години съм с МЦ точен на 28 дни.

Скрит текст:

# 79
Момичета,предстои ми да правя поръчка от Iherb, може ли съвет за NAC, Inositol и Resveratrol, които Денис е препоръчвала. До сега съм взимала тези:

# 80
Здравей Денис !На 39 съм с ИР може ли препоръка за добавки за подобряване на яйцеклетките? 🤔

# 81
  • София
Здравей Денис !На 39 съм с ИР може ли препоръка за добавки за подобряване на яйцеклетките? 🤔
Здравей!
Могат да се ползват: Ресверастрол, R-ALA, Астаксантин, NR/NMN, CoQ10, PQQ, Таурин, вит. Д, Е, С, Омега 3, Омега 7 , Колаген ... триото: Инозитол, Аргинин, NAC
Не трябва да си в дефицити на вит. и минерали ( базовите).

# 82
Здравей!
Могат да се ползват: Ресверастрол, R-ALA, Астаксантин, NR/NMN, CoQ10, PQQ, Таурин, вит. Д, Е, С, Омега 3, Омега 7 , Колаген ... триото: Инозитол, Аргинин, NAC
Не трябва да си в дефицити на вит. и минерали ( базовите).

Аз по принцип вземам от доста време  добавки омега 3, 6,9, голиева киселина на рихтер? витамин Е( е 27 стойност дори над нормата ) , витамин Q10 , желязо, цинк от скоро, витамин Д ( като той е изследван и е 68 стойност) и незнам дали са достатъчни. Тъй като съм и с тънка лигавица пия и чай от бял равнец за да ми дойде.. а трябва ли да изследвам нещо друго за да приемам тези добавки които ми писа ?

# 83
Здравейте, от ноември месец приемам 2× 2гр мио инозитол на прах, цинк, магнезий, б6 и преди цикъл прилагам прогестерон. От няколко месеца имам често главоболие. А поради изследвания днес не можах да закуся  до обяд. след като закусих отидох на тренировка и 20-30 мин след това от жегата ли от главоболието ли ми стана много лошо. Възможно ли е инозитола да смъква кръвната захар и от късното закусване да е станало хипогликемия? Направо се чудя да го спирам този инозитол... Да добавя,че съм след цикъл 6ти ден. Да не би да е спада на естроген. Нямам обяснение защо ми прилошава така.

# 84
Здравей , denis , може ли за малко помощ. След поредна неуспешна инвитро процедура, фоликулите просто или не растат достатъчно или изваждат само по една незряла яйцеклетка , както последният път. Пробвах и на естествен цикъл , но тогава фоликулите просто се пукаха винаги преди пункцията. В няколкото месеца почивка които реших да си дам преди поредната стимулация реших да започна да взимам и добавки. На 41 съм . след 6 години ходене по мъките с ИЯР съм и ендометриоза. Добавките които поръчах са следните . Как да ги приемам и в какви дози . Ако има още нещо което да се добави и би било в помощ , Моля за съвет.

# 85
  • София
Здравей , denis , може ли за малко помощ. След поредна неуспешна инвитро процедура, фоликулите просто или не
Скрит текст:
растат достатъчно или изваждат само по една незряла яйцеклетка , както последният път. Пробвах и на естествен цикъл , но тогава фоликулите просто се пукаха винаги преди пункцията. В няколкото месеца почивка които реших да си дам преди поредната стимулация реших да започна да взимам и добавки. На 41 съм . след 6 години ходене по мъките с ИЯР съм и ендометриоза. Добавките които поръчах са следните . Как да ги приемам и в какви дози . Ако има още нещо което да се добави и би било в помощ , Моля за съвет.
Здравей!
СоQ10 - 2х1 след по-мазно хранене
NAC 2х1 на гладно, с вода, час преди хранене
В - комплекс - по 1 след хранене
Д3 - по 1 след по-мазно хранене, но ако се попълва  дефицит, дозата трябва да е по-висока
Инозитол - 2х4 капс., на гладно, с вода, час преди или 2-3 часа след хранене и кафе ...на един прием с NAC
.. тук може да добавиш и Аргинин ( 2х500мг)
Може да включиш още МВИ, Ресвератрол, Астаксантин, R-ALA, PQQ, Таурин, Омега 3, Омега 7, Лутеин... Колаген...

# 86
Здравей, denis, през последните два месеца ми стават кисти - първо от едната страна, след инжекция прогестерон изчезна. Но се получи от другата страна през следващия месец. През това време имах цикъл на 16 и на 13 дни. До този момент цикълът ми е бил нормален.
На 46 години съм, досега винаги съм била доволна от комбинацията RALA, Trans Resveratol, Ataxantin, L-Arginin, Omega 7, вит А и Е, вечерна иглика и Б комплекс.
Тази комбинация досега е регулирала цикъла ми много добре.
Дали и в този случай би ми помогнала? Ще ти бъда много благодарна.
Лекарите ми казват, че може да се успокоят нещата, може и да не и нищо друго не ми предлагат.
На ехограф като изключим кистата не виждат друго.
Тези два месеца бяха свързани и с много стрес, също пих и антибиотици.
Обмислям да изследвам прогестрон, друго не мисля, че има смисъл да изследвам в момента.

# 87
  • София
Здравей, denis, през последните два месеца ми стават кисти - първо от едната страна, след инжекция
Скрит текст:
прогестерон изчезна. Но се получи от другата страна през следващия месец. През това време имах цикъл на 16 и на 13 дни. До този момент цикълът ми е бил нормален.
На 46 години съм, досега винаги съм била доволна от комбинацията RALA, Trans Resveratol, Ataxantin, L-Arginin, Omega 7, вит А и Е, вечерна иглика и Б комплекс.
Тази комбинация досега е регулирала цикъла ми много добре.
Дали и в този случай би ми помогнала? Ще ти бъда много благодарна.
Лекарите ми казват, че може да се успокоят нещата, може и да не и нищо друго не ми предлагат.
На ехограф като изключим кистата не виждат друго.
Тези два месеца бяха свързани и с много стрес, също пих и антибиотици.
Обмислям да изследвам прогестрон, друго не мисля, че има смисъл да изследвам в момента.
Здравей!
Приемът на АБ, както и самото боледуване, може да е причина за липсата на О. и респ. за образуване на кисти.
Комбинацията от добавки, които приемаш е хубава и подходяща, но колкото се доближаваш до менопаузата, това влияе негативно на МЦ и О. - скъсяване/удължаване на МЦ, липса на О., образуване на ЗФ или кисти, зацапване, извънменструални течения и т.н. Ако са по-чести и ти създават по-тежки и неприятни неразположения, е желателно да се консултираш с лекар.
За Прогестерона - може да го изследваш само, ако е имало О. - точно на 7-ми ден след нея... в противен случай няма никакъв смисъл да се изследва.
О. може да засечеш с тестове за О. + измерване на БТ или да направиш ФМ.

# 88
Благодаря ти, аз съм наясно накъде отивам, иска ми се да пробвам няма ли да се подобря нещата с добавки. Всъщност не съм пила тази комбинация от доста време.
Имам и час при лекар, за да видя какво ще ми предложи, ако кистата не е изчезнала. Тя не  е голяма.

# 89
  • София
Лично аз харесвам много добавките за подпомагане на МЦ, защото виждам само ползи от тях - от една страна подпомагат редовната М и О и респ. действат добре на МЦ ( а редовния МЦ и О. удължават пременопаузата), от друга влияят много добре на коса, кожа, очите, ЩЖ, ССС, костна с-ма, съня, тонуса ... - на цялото тяло.  Правя си различни комбинации от тях, така че почти постоянно да ги приемам.
Имам много приятелки и познати, които ги приемат и ползите и при тях са налице - при едни косата станала по-хубава, при други - лицето и тена се избистрили, очите не били толкова сухи, ставите били по-мобилни (нямали проблем при движение) и не се "заключвали" толкова често ( каквото и да означава това), влагалището не било толкова сухо и т.н. Много интересни ефекти са ми споделяли - трябва да си ги записвам, че не помня всички. Simple Smile
При една, която страдаше от много особен вид дерматит ( изведнъж кожата на лицето, под скулите ставаше грапава - без причина, за минути до час , като след това се оправяше, отпускаше - и аз не зная какво точно се случваше, нещо като "настръхване" т. нар. „гъша кожа“ - просто изчезна, от години не се появява вече. Дали е някакво съвпадение - не зная, но жената е много доволна и продължава да си ги приема.
Не ти пречи - ако искаш опитай и сама си прецени ... само внимавай с марките, дозите и чистотата на продуктите, които ще приемаш, защото това е най-важно - вместо да си помогнеш, може да си навредиш.
Като една друга моя позната - приемала вит. А (ретинол) за по-хубава кожа повече от 6-7 месеца, без прекъсване - освен, че кожата и стана много суха и започна да се бели на места, но и косата и започна да пада.

Общи условия

Активация на акаунт