Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 425
  • 185
  •   2
Отговори
# 60
Здравейте моля за съвет за тези стойности ,ендокринолога ми иска да изследвам и кортизол и тогава да обсъждаме ,доктора/гинеколог  в Словения пък каза да живея спокойно и да спра да правя хормонални изследвания ,изписа ми хранителна словенска добавка с Инозит0л и доста групи витамини и даде светлина .Inhin-B в тази държава правят само на жени ,които лежат в болница и нямаше как да бъде пуснато .Прилагам изследванията .Бях пускала Глюкоза миналият месец която беше в норма .Имам една успешна бременност с подобни мисля показатели не мога точно да ги сравня преди 3 години .Правени са на 3 ден от МЦ .Искрено Благодаря
Ето и добавката

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 16:36 от didito_lp

# 61
Здравейте, четох за женското биле, че подобрява фертилността. Поръчах си чайове пакетчета женско биле + джинджифил и куркума, както и женско биле + коприва. Става ли да пия всеки ден по един? И отделно прочетох тук, че всъщност разбутвал хормоните женското биле и се притесних.

# 62
Денис, възможно ли е да спаднат нивата на б1, б2, б3 когато приемаме само фолиева киселина и б6  или обратното? Може ли само б2 и б6 да приемаме за мигрена и пмс без да спаднат останалите от групата или е по-добре направо комплекс да се приема ? Или примерно отделен прием за 2-3 месеца и после да се премине към комплекс? Против мигрена колко мг на ден се пие б2?

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 08:43 от Simply_fun

# 63
Здравейте на всички! Денис, възможно ли е добавките ресвератрол1000 мг, аргинин 500 +инозитол 2x2000+ nac - 2 приема, R-ALA 200, Q 10 200 mg, вит Е  да влошат щитовидните хормони? Това са новите добавки, които приемам от 20 дни. Днес пуснах щитовидни и са доста влошени. Не съм пускала непосредствено преди започване на приема, за съжаление. Базата ми за сравнение е началото на януари 2025.Пеиемам хормонT4.Щит. Жлеза Благодаря!

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 14:13 от ddani

# 64
  • София
Здравейте, четох за женското биле, че подобрява фертилността. Поръчах си чайове пакетчета женско биле + джинджифил и куркума, както и женско биле + коприва. Става ли да пия всеки ден по един? И отделно прочетох тук, че всъщност разбутвал хормоните женското биле и се притесних.
Здравей!
Да, Женското биле може да повлияе нивата на ДХЕА, Тестостерон, Кортизол и Естрогените и затова е добре да се следят серумните им нива... защото, няма как да се предвиди, при всеки един, в каква насока и в каква степен ще се повлияят. Може да ти помогне, но може и да ти навреди.

Денис, възможно ли е да спаднат нивата на б1, б2, б3
Скрит текст:
когато приемаме само фолиева киселина и б6  или обратното? Може ли само б2 и б6 да приемаме за мигрена и пмс без да спаднат останалите от групата или е по-добре направо комплекс да се приема ? Или примерно отделен прием за 2-3 месеца и после да се премине към комплекс? Против мигрена колко мг на ден се пие б2?
Не мога да отговоря - следи серумните нива.
В2 при мигренозни пристъпи - около 400мг/дн., но е добре да се консултираш и с лекар.
- трябва да е метилирана форма

Здравейте на всички! Денис, възможно ли е добавките ресвератрол1000 мг, аргинин 500 +инозитол 2x2000+ nac -
Скрит текст:
2 приема, R-ALA 200, Q 10 200 mg, вит Е  да влошат щитовидните хормони? Това са новите добавки, които приемам от 20 дни. Днес пуснах щитовидни и са доста влошени. Не съм пускала непосредствено преди започване на приема, за съжаление. Базата ми за сравнение е началото на януари 2025.Пеиемам хормонT4.Щит. Жлеза Благодаря!
Здравей!
Малко вероятно - те са с ползи за функцията на ЩЖ.
Ако скоро си била болна, може това да е причина... прием на хормони ...

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 16:36 от denis©

# 65
Здравей, Denis. С какво мога да заменя мио инозитола? Имам главоболия от него (сигурна съм, че е от него. Спрях го няколко пъти, смених марката,но просто не ми действа добре. С Ир съм.

# 66
  • София
Здравей, Denis. С какво мога да заменя мио инозитола? Имам главоболия от него (сигурна съм, че е от него. Спрях го няколко пъти, смених марката,но просто не ми действа добре. С Ир съм.
Здравей!
Няма аналог - не може да го замениш с нищо.

# 67

И аз имам едно главоболие през деня. Явно е от него. Казват,че трябва да се намали дозата уж.

# 68
Здравей отново Denis. След моите несполучливи опити с мио инозитола ще ми е интересно да дадеш мнение за тази добавка като състав и марка. Благодаря ти.
https://www.zdrave.shop/produkt/fh-pro-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8/

# 69
  • София
Здравей отново Denis. След моите несполучливи опити с мио инозитола ще ми е интересно да дадеш мнение за тази добавка като състав и марка. Благодаря ти.
Здравей!
Ако искаш, опитай и сама прецени - по-добре с него, отколкото без нищо Simple Smile
Не харесва продукти, в които, всички елементи се приемат на един прием ( "с едно хапче") - за мен, това са пари на вятъра, с малък ефект.

# 70
Здравей!
Ако искаш, опитай и сама прецени - по-добре с него, отколкото без нищо Simple Smile
Не харесва продукти, в които, всички елементи се приемат на един прием ( "с едно хапче") - за мен, това са пари на вятъра, с малък ефект.
Благодаря ти, Denis. Просто не мога да се примиря, че с инозитола не се разбираме 😁. Мисля да пробвам за известно време тази добавка и ще върна обратна връзка как ми се е отразило. Ама първо да изпия добавките, които имам сега. Смятам пак да пробвам инозитола дали ще се спогодим😀. Малко сме на принципа бий ме, обичам те 😂

# 71
Здравей Денис, моля за съвет за прием на вит. Д при тези изследвания колко време и каква доза:

# 72
Здравей, мила Денис! Можеш ли да ми препоръчаш добавки при подготовка за ЗЕТ? Аз чакам резултати от ПИД на ембриончетата и ми се иска да се подготвя. Фолиевата киселина и Б12 са ми на горна граница, вит. Д е 83.1 nmol/l (50-120) след един месец пауза в приема.

# 73
Здравей!

Това и за витамини Б комплекс ли важи?

# 74
  • София
Здравей, мила Денис! Можеш ли да ми препоръчаш добавки при подготовка за ЗЕТ? Аз чакам резултати от ПИД на ембриончетата и ми се иска да се подготвя. Фолиевата киселина и Б12 са ми на горна граница, вит. Д е 83.1 nmol/l (50-120) след един месец пауза в приема.
Здравей!
Вит. Д трябва да е 60-70ng/ml, a това е поне 150 nmol/l... говори с лекаря, той да ти посочи оптимални нива, за да си по-спокойно... защото това е много важен витамин и при бременност, не е добре да се приемат високи дози, за попълване на дефицит. ( до 6000IU/дн.)
От добавките - може да приемаш Аргинин, ВМИ, Омега 3, Омега 7, Бета-Каротин, вит. Е, В-комплекс, Вит. С, Д, Астаксантин, R-ALA, Ресвератрол, CoQ10... , ако си с ИР - Таурин...  Магнезий ...- приемат се до трансфер.

Общи условия

Активация на акаунт