Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 10 847
  • 192
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, може ли да ми препоръчате хубав убиквинол?
Аз съм пила на Natural Factors. Направих си проучване и почти всичките ми добавки са на тази марка.

# 106
Аз също взимах от него. Доволна съм от доста техни добавки.

В айхерб особено като има намаление са на страхотни цени. Това е една от малките добавки, които никога не бих купила от България. Цената е просто абсолютно ненормална тук.

# 107
Здравейте. Имам  ИР и докторът ми изписа 2 пъти по 500 Сиофор сутрин и вечер,а АГ ми изписа Катафертил но каза сама да преценя дали да пия 1 или 2 пъти на ден с нередовен цикъл съм.Според вас колко пъти да я пия и добър ли е ?

# 108
  • София
Здравейте. Имам  ИР и докторът ми изписа 2 пъти по 500 Сиофор сутрин и вечер,а АГ ми изписа Катафертил но каза сама да преценя дали да пия 1 или 2 пъти на ден с нередовен цикъл съм.Според вас колко пъти да я пия и добър ли е ?
Здравей!
Дозата на Инозитола, за подпомагане на репр. функция и при ИР, е 2х2000мг, но в едно саше има 400мкг ФК, ако приемаш 2 бр. ще стане 800мкг, което е малко висока доза, не че е кой знае какъв проблем ( в САЩ напр. се ползва 800мкг, не 400мкг). Другото е селена, 70мкг в саше е Ок, но в 2броя става 140мкг - ако си с дефицит е Ок, но може да си с по-високи нива.... напр. моите са много високи, защото храненето ми е богато на селен и аз го избягвам в добавките.
Ако си с по-високи нива на някои андрогени - също може да си с по-високи нива на Селен... а не е добре да се предозира - може да започне да пада косата и т.н. Може да провериш серумните нива на селен, цинк и мед, ако искаш.
Според мен, сега - пий едно саше и си вземи чист Инозитол, от който да приемаш още една доза от 2000мг.
Приема се на гладно, с вода, час преди или 2-3 часа след хранене и кафе.

# 109
Благодаря Инозитол този ли да купя,500мг е 4 капсулили ли тряба да приема и по 2 пъти по 1000мг ли.

Здравей!
Дозата на Инозитола, за подпомагане на репр. функция и при ИР, е 2х2000мг, но в едно саше има 400мкг ФК, ако приемаш 2 бр. ще стане 800мкг, което е малко висока доза, не че е кой знае какъв проблем ( в САЩ напр. се ползва 800мкг, не 400мкг). Другото е селена, 70мкг в саше е Ок, но в 2броя става 140мкг - ако си с дефицит е Ок, но може да си с по-високи нива.... напр. моите са много високи, защото храненето ми е богато на селен и аз го избягвам в добавките.
Ако си с по-високи нива на някои андрогени - също може да си с по-високи нива на Селен... а не е добре да се предозира - може да започне да пада косата и т.н. Може да провериш серумните нива на селен, цинк и мед, ако искаш.
Според мен, сега - пий едно саше и си вземи чист Инозитол, от който да приемаш още една доза от 2000мг.
Приема се на гладно, с вода, час преди или 2-3 часа след хранене и кафе.

# 110
  • София
Да, този Инозитол е хубав.
Приемаш 2 грама ( 2000мг) от него на един прием, напр. сутрин и едно саше Катафертил след обяд... така ще се получи прием на Инозитол 2х2 грама ( 2000мг)

# 111
Само в IHERB ли я има,сутрин трябва да взема по 4 капсули за да станат (2000мг) нали така.
quote author=denis© link=topic=1735737.msg49978330#msg49978330 date=1752745066]
Да, този Инозитол е хубав.
Приемаш 2 грама ( 2000мг) от него на един прием, напр. сутрин и едно саше Катафертил след обяд... така ще се получи прием на Инозитол 2х2 грама ( 2000мг)
[/quote]

# 112
Снимката, която си сложила в предходния пост, е на инозитол на прах. На таблетки намирам в озон и в сайта на nowfoods. Вторите имат и физически магазини, според сайта им. Може да го има и на други места.

# 113
Това е от Озон капсули 1капсула 500мг сутрин трябва да взема 4 капсули на 1 прием за да станат 2000мг нали съм разбрала правилно.

# 114
  • София
Това е от Озон капсули 1капсула 500мг сутрин трябва да взема 4 капсули на 1 прием за да станат 2000мг нали съм разбрала правилно.
Скрит текст:
Да, по 4 капс. на един прием ( това са 2000мг)
На прах излиза по-изгодно и лесно се приема...има леко сладък вкус.

# 115
Денис, моля, за мнение и препоръки при избора на Q10 и Омега 3? С тромболифия съм и може би, ще правим още един опит. Приемем си неофолик мета и Б12, мета форма.

И ако се сетиш добавка, която да подпомага по-добри яйцеклетки, по принцип уж съм с добър яйчников резерв, но и съм и с хипофункция.

# 116
  • София
Здравейте на всички.
Репродуктивната  ми лекарка изписа Ортомол витал F, какво е мнението ви за тези добавки?

# 117
  • Пловдив
Здравей Денис. Моля за съвет какво да пия, въпреки че съм на наясно, че шанса ми клони към нула заради възраста ми, заради липса на яйчников резерв. Последните ми изследвания са TSH-1.180; Prolactin-158; LH-3.39; FSH-3.25; Estradiol-2463; AMH plus-0.01.
Имам едно раждане. Преди половин година след само 1 месец опити забременях естествено, но кухо яйце се оказа.
Ще се радвам да чуя каква би ме посъветвала, като съм реалист, че е почти невъзможно, но заради човека до мен бих искала да опитам.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 17:34 от Treasures

# 118
  • София
Денис, моля, за мнение и препоръки при избора на Q10 и Омега 3? С тромболифия съм и може би, ще правим
Скрит текст:
още един опит. Приемем си неофолик мета и Б12, мета форма.

И ако се сетиш добавка, която да подпомага по-добри яйцеклетки, по принцип уж съм с добър яйчников резерв, но и съм и с хипофункция.
[/i]
Не следя какво се предлага в БГ - ако ти си избереш нещо, може да ми го покажеш.
СоQ10 трябва да е форма Ubiquinol.
Омега 3 да е с висок % ЕРА и DHA ( > 70% напр.)

Здравей Денис. Моля за съвет какво да пия, въпреки че съм на наясно, че шанса ми клони към нула заради
Скрит текст:
възраста ми, заради липса на яйчников резерв. Последните ми изследвания са TSH-1.180; Prolactin-158; LH-3.39; FSH-3.25; Estradiol-2463; AMH plus-0.01.
Имам едно раждане. Преди половин година след само 1 месец опити забременях естествено, но кухо яйце се оказа.
Ще се радвам да чуя каква би ме посъветвала, като съм реалист, че е почти невъзможно, но заради човека до мен бих искала да опитам.
Здравей!
ТСХ е добре, но трябва да се проверят Т3 и Т4.
ЛХ и ФСХ са добре, но Е2 показва ЗФ (ако не си изпуснала някоя запетая)... и респ. АМХ може да не е обективен.
На 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, желателно е да се изследват + за дефицити на вит. и минерали... като начало Simple Smile
Кухото яйце, нищо не означава - случва се, така че не се притеснявай...  не означава, че не може да заченеш и да си имаш здраво и хубаво бебе.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:09 от denis©

# 119
  • Пловдив
Денис, моля, за мнение и препоръки при избора на Q10 и Омега 3? С тромболифия съм и може би, ще правим
Скрит текст:
още един опит. Приемем си неофолик мета и Б12, мета форма.

[/i]
Не следя какво се предлага в БГ - ако ти си избереш нещо, може да ми го покажеш.
СоQ10 трябва да е форма Ubiquinol.
Омега 3 да е с висок % ЕРА и DHA ( > 70% напр.)

Здравей Денис. Моля за съвет какво да пия, въпреки че съм на наясно, че шанса ми клони към нула заради
Скрит текст:
възраста ми, заради липса на яйчников резерв. Последните ми изследвания са TSH-1.180; Prolactin-158; LH-3.39; FSH-3.25; Estradiol-2463; AMH plus-0.01.
Здравей!
ТСХ е добре, но трябва да се проверят Т3 и Т4.
ЛХ и ФСХ са добре, но Е2 показва ЗФ (ако не си изпуснала някоя запетая)... и респ. АМХ може да не е обективен.
На 1 стр. на темата са посочени всички базови хормони, желателно е да се изследват + за дефицити на вит. и минерали... като начало Simple Smile
Кухото яйце, нищо не означава - случва се, така че не се притеснявай...  не означава, че не може да заченеш и да си имаш здраво и хубаво бебе.
Благодаря Денис, ще направя изследванията и ще пиша отново.
Да те попитам за нередовен цикъл какво е добре да пия. Винаги ми е бил точен, но след аборта не е така. Пробвах с хормонални, но без особен успех.

Общи условия

Активация на акаунт