Хранителни добавки за подпомагане на репр. функция - 13 тема

• 13 577
  • 238
  •   1
Отговори
# 225
Здравей, Денис. След първи неуспешен трансфер съм и реших да вдигна дозите на добавките на мен и мъжа ми. Мога ли аз да пия наведнъж 600 мг Ресвератрол на гладно, както и поне 300 мг R-ALA наведнъж пак на гладно?

# 226
  • София
Здравей, Денис. След първи неуспешен трансфер съм и реших да вдигна дозите на добавките на мен и мъжа ми. Мога ли аз да пия наведнъж 600 мг Ресвератрол на гладно, както и поне 300 мг R-ALA наведнъж пак на гладно?
Здравей!
Да, може да увеличиш дозите на тези две добавки.
Ресвератрол дори до 1000мг/дн.

# 227
Здравей, Denis
На какво отстояние следва да приемам фолиева киселина от кафе (два часа достатъчни ли са)?
На какво отстояние да приемам желязо от кафе?
Пия и л тироксин.

Благодаря ти предварително.

# 228
  • София
Здравей, Denis
На какво отстояние следва да приемам фолиева киселина от кафе (два часа достатъчни ли са)?
На какво отстояние да приемам желязо от кафе?
Пия и л тироксин.
Благодаря ти предварително.
ФК - след хранене и час интервал от кафе
Желязо - на гладно, с вода, 2-3 часа преди хранене и кафе

Л-Тироксин: 8 часа от желязо, вит. Д ...,  4 часа от ФК ..., 2 часа от кафе

# 229
Да се включа с едно питане и аз по темата. Л тироксина го пия сутрин още със ставането, следователно ако се наложи да приемам желязо трябва да е 2-3 часа преди вечерята ли, за да спазя всички интервали?

# 230
  • София
Да се включа с едно питане и аз по темата. Л тироксина го пия сутрин още със ставането, следователно ако се наложи да приемам желязо трябва да е 2-3 часа преди вечерята ли, за да спазя всички интервали?
Da, точно така.
Л - Тироксин, може да приемаш и през нощта - напр. в 2-3 ч., ако по това време ходиш до WC, изпиваш го и продължаваш да спиш, до обичайния час, в който си ставаш. Този начин на прием, много улеснява, не трябва да се съобразява с кафе, закуска... някои добавки и т.н.

# 231
Може ли и аз да се включа с едно питане,че пак нещо се обърках.Сутрин ,след кафе пия Ubiquinol 100mg ,L-Arginine 500mg,NAC 600mg,Myo+d-chiro inositol 4 capps.,Maca x 1 .А вечер ,след вечеря пия Vit D 5000UI ,Omega 3 2.2g ,Мака х1 ,L-arginine 500mg,NAC 600mg,Astaxanthin 12mg и 6 капсули FH pro ,защото ми се доспива от Мелатонина в тях.
Разбрах ,че приема трябва да е слвд кафето сутрин ,но за храната се обърках .Преди или след хранене трябва ?Омега-та , Co q10 и Вит Д ги пия понякога и наобяд ако съм хапвала нещо по-мазно.Но има ли някой добавка ,която трябва да е на гладно ,зада се усвой пълноценно?Целта е подобряване качеството на яйцеклетките предвид възраста ми /42г./

# 232
Здравейте момичета, от доста време пия Инозитол на праг 2*2гр. ето този https://bg.iherb.com/pr/now-foods-inositol-powder-8-oz-227-g/13813. Искам да пробвам Myo & D-Chiro инозитол, изчетох доста и видях, че доста от Вас пият този на капсули https://bg.iherb.com/pr/nutricost-women-myo-d-chiro-inositol-120-capsules/124160, но от него трябва да се приемат 2*4 капсули, което значи че стига за 15 дни. Има ли друг вариант, от който сте доволни, който да стига за повече време?
Също така искам да започна приема на Ресвератрол, но в сайта на Iherb e изчерпан, може ли да препоръчате друг, от който сте доволни и препорачителната доза 200 мг/ден ли е?
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 10:23 от megan_n

# 233
  • София
Може ли и аз да се включа с едно питане,че пак нещо се обърках.Сутрин ,след кафе пия Ubiquinol 100mg ,L-Arginine
Скрит текст:
500mg,NAC 600mg,Myo+d-chiro inositol 4 capps.,Maca x 1 .А вечер ,след вечеря пия Vit D 5000UI ,Omega 3 2.2g ,Мака х1 ,L-arginine 500mg,NAC 600mg,Astaxanthin 12mg и 6 капсули FH pro ,защото ми се доспива от Мелатонина в тях.
Разбрах ,че приема трябва да е слвд кафето сутрин ,но за храната се обърках .Преди или след хранене трябва ?Омега-та , Co q10 и Вит Д ги пия понякога и наобяд ако съм хапвала нещо по-мазно.Но има ли някой добавка ,която трябва да е на гладно ,зада се усвой пълноценно?Целта е подобряване качеството на яйцеклетките предвид възраста ми /42г./
На гладно с вода, час преди хранене:  Инозитол + Аргинин + NAC
Инозитол - 1 час преди или 2-3ч. след (хранене) и кафе
Ubiquinol + Astaxanthin + Omega 3 + Vit D , на един прием, след по-мазно хранене
Мака - между храненията
FH pro - вечер, преди сън

# 234
Благодаря много Денис.А дали е удачно да включа и Ресвератрол от 500мг един път на ден ?Предвид многото антиоксиданти ,които приемам ....?!

# 235
  • София
Благодаря много Денис.А дали е удачно да включа и Ресвератрол от 500мг един път на ден ?Предвид многото антиоксиданти ,които приемам ....?!
Да, може да го включиш - той се приема първи на гладно, с вода и след поне 40 мин. - Инозитол + Аргинин + NAC....
Изобщо не са ти много антиоксидантите - дори са малко Simple Smile За кач-вото на Я. те са най-важни.

# 236
# 237
  • София
Здравей!
На California Gold Nutrition е по-добър избор.

# 238
Благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт