Пневмония

• 488
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте искам да ви попитам на някои случвало ли му се е с малкия бяхме на профилактичен преглед всяка година го правя като му правим рентген и кръвни изследвания подчертавам здраво ми е детето нито кашля нито температура нито хрема ренгеноложката каза че детето ми е с бронхо пневмония  след като личната видя снимката каза че невижда никаква плевмония изследванията са нормални кръвните мн сам объркана

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 10:17 от bubeto1993@abv.bg

# 1
  • София
Как ще  правите всяка година рентген на детето? Това не е никаква профилактика....

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 10:09 от I.R.

# 2
Ако толкова се притеснявате, потърсете мнението на пулмолог. И, моля ви, СПРЕТЕ да облъчвате детето всяка година безпричинно.

*пНевмония

# 3
Рентгенът може да даде фалшиво позитивни или фалшиво негативни резултати. Зависи и от уменията на радиолога също. Не всяка сянка на снимката означава нещо. Детето Ви е добре, ако нещо се промени, заведете го пак на лекарката му.
Отделно от това - това "профилактично" водене на рентген не е много добре, а при децата съвсем. Надявам се, че знаете на какъв принцип работи рентгенът и защо при бременни примерно се ползва само в наистина крайни случаи. Също и при деца е добре да се ползва наистина, когато има нужда.

P.S. Възпалението на белите дробове е пневмония (pneumo - въздух, pneumonia - болест на белите дробове). Плевмония евентуално би имало нещо общо с плевели, но не съм чувал досега.

# 4
Кой нормален човек прави рентген на здраво дете? Те са толкова вредни с тези облъчвания.  Веднъж на няколко години и то само ако се налага пак е много.

# 5
Аз не знам изобщо как така Ви позволяват да му правите рентген веднъж годишно!? Личната лекарка не ви ли казва, че не е редно? Наистина, както казват и колегите във форума - През рентген се минава в краен случай, ако има някакъв проблем, който го изисква! Здраво, здраво, ама Вие така без да искате може да го разболеете!

# 6
Потърсете второ мнение на още един лекар ако трябва и частен
Синът ми беше на 1г и 8 м като след снимка излезе едностранна пневмония.
Всичко друго беше наред. Личния лекар също твърдеше , че му няма нищо докато не отидохме при друг лекар , който го слуша около 10 минути , видя снимката е каза , че сме за спешен прием в болница. Така и се оказа.
От тогава винаги при някакви съмнения търся още поне едно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт