Жените в Българската армия

• 3 640
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Beyond the stars
Всеки може да си го изтегли от интернет,жената иска от първо лице коментар.

Пита се за нормативите - това са.
От първо лице може да се каже как минава самият изпит, но нормативите от първо и трето лице са си все тези.

# 31
  • В страната на мечтите.
Аз мога да ти кажа как преминават изпитите, но след около 2 месеца, защото тъкмо си подадох документите за настоящия конкурс на ВМС. 

# 32
Не само връзки, а и рушвета си е стабилна сума.Изпитите никой не ги гледа, просто формалност. За жена е добре, три майчинства и пенсия.

# 33
Някой може ли да даде насоки за психологическата пригодност? Освен доброто заплащане и социалните придобивки какви други мотиви могат да се изтъкнат за кандидатстване?

# 34
Здравейте, искам да питам заплатите как вървят? Тъй като по телевизията спекулират винаги бруто. Simple Smile

# 35
Нещо от рода на 2300-400 за новоназначени е!

# 36
Здравей Трополинка, може ли да споделиш, какво се случи с твоята кандидатура при военните и дали си започнала работа при тях? Ако да, какви първи впечатления имаш?
Ако има и други наскоро кандидатвали и започнали, ще се радвам на още мнения.
П.с. Питам, защото и аз се мисля да кандидатсвам за работа при военните.

# 37
  • В страната на мечтите.
При мен бързо приключиха нещата щом стигнах до прегледите... Оказа се че не взимат хора с диоптър над 0.5, защото било много (така ми обясни лекарката). Каза че единствения ми шанс е лазерна операция, но аз още не съм се престрашила да се подложа на такава процедура.

# 38
Мила, извинявай, но ти сериозно ли?!Че то не е останала българска армия. Помисли много хубаво. И материалната ни база е несъществуваща, или в плачевно състояние. Радвай се, че нямаме задължителна военна служба.

# 39
Здравейте! В момента в града ни тече набиране в доброволния резерв за Плевен.Интересуваме някоя дама да сподели мнение и опит за БА,как минава подготовка в Плевен ,казармен режим ли е ?Трудни ли са физическите нормативи?Какво ви е мнението за тази професия?

# 40
  • Beyond the stars
Предполагам сте наясно, че доброволния резерв не е постоянна заетост. В общи линии се получава основно възнаграждение за периода на обучение (мисля, че 3 месеца) и след това сте на "разположение за активна служба" за който период ви се плаща едно основно вънаграждение на година. През годината може да бъдете извикани на активна служба, като за този период съответно ви се плаща, но мисля, че не може да са повече от два пъти годишно/60 дни общо .. нещо такова.
Т.е. Доброволният резерв е форма на изкарване на някакъв допълнителен доход (и други предимства), но не е целогодишна трудова дейност. И същевременно сте на разположение за актвина служба т.е. (да чукнем на дърво да не се случва) при необходимост може да бъдете мобилизирана за съвсем активни военни действия.

# 41
Да разбирам, че трябва да има конкурс, за да се кандидатства за работа в  БА?След като се мине тази подготовка в доброволния резерв и ти предложат длъжност, може ли след това при конкурс да се кандидатства?

# 42
  • Beyond the stars
Да, след това се ползваш с предимство при обявени места за работа и при постъпване във военни училища.

# 43
Добре,благодаря!А ако мина медицински и психотест, те важат ли една година?При евентуален конкурс за войник,примерно до догодина..

Общи условия

Активация на акаунт