Лакове за нокти - 172

• 38 057
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Лака ми от вчера е вече обелен на показалеца на дясната ми ръка.Мъкааа

# 46
  • Измир
Отдавна се наслаждавам на красотите, които показвате. ам не смеех да питам нищо. Сега ще си позволя няколко въпроса.
Как се "обезмаслява" плочка?
Задължително ли е ползването на база?
Дали капките за бързо съхнене могат да "развалят" лака и да се бели бързо?
Как, по дяволите, оправяте до съвършенство кожичките?!
- може като начало да обезмаслиш, като минеш с памуче с лакочистител, но внимавай да не останат власинки
-база или заздравител са препоръчителни, за да държи дълго лака
-капки за съхнене не съм забелязала да пречат на трайността, но те не са топ лак, винаги слагай топ за по-голяма трайност, за предпочитане бързо съхнещ
-аз лично от 10 години не режа кожички, само преди лакиране ги избутвам, обаче си трябва време и постоянство, за да свикнат

# 47
Аз след лакочистител винаги си мия ръцете с вода,не искам да ми остава лакочистител по ноктите...

# 48
Аз след лакочистител винаги си мия ръцете с вода,не искам да ми остава лакочистител по ноктите...
Аз също се мия, ползвам само твърд сапун за точно това измиване на ръцете. Във всички останали случаи - течен.

# 49
  • Mediterraneo
Много ви благодаря за съветите! Имам много лакове, всякакви, обичам да се лакирам, но не се справям толкова добре, колкото показваните тук маникюри. Ще се престраша да покажа нещо някой път.
Имам и проблем с чупещи се нокти. В момента имам 2 чувствително по- къси от останалите( не, че ми пречи). Лятото пък работя с препарати, ръцете ми често са мокри( трябва да ги мия постоянно) и рядко лак оцелява повече от два дни.
Ще питам още, да знаете!

# 50
Лале покаже този обезмсдлител от дм.
Показвам го веднага.
Много странно, но не успях да го намеря в търсачката на ДМ и трябваше да му сканирам баркода, тогава вече излезе, но не наличен. Моята опаковка май е по-нова.
Показвам и спрея за бързо съхнене.
п.п. и аз веднага след лакочистител си мия ръцете. Чувствам се сякаш съм се минала с него супер токсично и трябва да го измия веднага. 🤭

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 21:09 от Lale_Lili

# 51
  • село в ямболско
Благодаря Лале.
Марката я има и в Лили

# 52
Отдавна се наслаждавам на красотите, които показвате. ам не смеех да питам нищо. Сега ще си позволя няколко въпроса.
Как се "обезмаслява" плочка?
Задължително ли е ползването на база?
Дали капките за бързо съхнене могат да "развалят" лака и да се бели бързо?
Как, по дяволите, оправяте до съвършенство кожичките?!
Аз обезмаслявам със спирт, не много концентриран, може би към 40 -50 градуса. Купувам голяма бутилка спирт около 90 градуса и от нея пресипвам в малки бутилки, като разреждам с вода. Не мога да не си измия ръцете след лакочистител, как ще нанасям после лак, нали лакочистителят има свойството да чисти лак.
Като основа ползвам заздравител (в момента съм с един на Евелин -8 в 1), калциев гел на Перфект, базата на Целия. Сигурно има и други, които съм ползвала през годините, но това са последните, за които се сещам.
Капки за бързо съхнене не ползвам от години. Имах на Avon и капки, и спрей, но ги ползвах във времена, когато не бях открила бързосъхнещи топ лакове.

# 53
Измиване на ръцете с вода и сапун точно преди да се лакират... стой и чакай после да ти стои лакът. Не се прави така, ноктите трябва да са сухи.
Лакочистител или спирт, изсъхва и той добре, че тогава. И какво е проблемното да има някакви милимунди остатък от лакочистителя (той се изпарява предимно ама примерно)? Нали осъзнавате че щом разтваря базата дето нанасяте, значи са на еднаква основа и пак някои неща няма толкова как да се избегнат...
Заздравителите някои стават за база, но не всичките. Рядко ползвам такива че моите нокти са твърди и без тях, но имам някакъв на Ревюел подарен и чат-пат мажа него когато не ми се лакира но и не искам да съм по "голи" нокти. Колкото пъти съм размислила после и съм нанесла лак върху него, много ме е било яд. Слоят е много гладък отгоре и като лакирам върху него, лакът се хлъзга, съвсем буквално. Не се захваща добре и е почти невъзможно да се нанесе добре и равномерно. И хем се води някакъв незнамсиколко-в-едно, т.е. предполага се сигурно и база да го играе. Мне, не става. С други не съм имала такива дертове, но да си има човек едно на ум де, поне да не пробва за пръв път такава "база" когато се лакира и няма да има време евентуално да оправя щетите.
Капки и спрейове за бързо съхнене... за тия вече десетилетия през които се лакирам, не съм намерила такова нещо дето да прави драстична разлика. Виж бързосъхнещ топ е вече game changer. Буквално ми върна желанието да се лакирам, аз почти бях спряла че само вечер ги върша тия работи. То хубаво ама сутринта отпечатани чаршафите и язък за старанието... и бях спряла, с години ми беше рядкост да се лакирам изобщо.
За кожичките - редовно мазане, редовно избутване и хубаво отделяне от нокътната плочка да не стоят залепнали краищата им. Най-вече това, което и аз не го правя достатъчно настоятелно Grinning

# 54
  • Варна
От известно време ми се активизира отново екземата, нямаше как при толкова миене. Та на някои нокти кожичките се отдръпнаха и изчезнаха, все едно са избутани и изрязани. Правя всичко възможно да ги възстановя, да прилепнат отново по ноктите, те имат защитна функция. Пробвайте да не ги бутате и режете, ако са добре хидратирани няма да се виждат.

# 55
Какъв бързосъхнещ топ ще препоръчате?

# 56
Момичета, изненадвате ме с това обезмасляване на нокътя с лакочистител. Ами нали точно те съдържат масла? Отдавна не съм виждала такъв, който да оставя нокътната плочка суха.
Миенето със сапун определено помага, разбира се, изчаквам 2-3 минути да изсъхне напълно. Обикновено ми държи около 6 дни, крайчетата малко се пооръбват, но ми е достатъчно така. 1 ден почивка и пак мажа.
Слагам 1 кат основа СНБ, 2 ката цвят, 1 бързосъхнещ топ СНБ, накрая 1 слой от УВ топа на СНБ. Блясъкът остава много добър почти докато изтрия.
Навремето купувах от спрейовете за бързо съхнене, но не мисля, че някой от тях е имал ефект.

# 57
Какъв бързосъхнещ топ ще препоръчате?

Аз съм доволна от Голдън роуз. Той, обаче (както и повечето бързосъхнещи топове) в един момент започва да се отдръпва на нокътя. Като го разредя пак става хубав.
Кожички и аз не режа, само избутвам с нокът под душа.
Не обезмаслявам преди лакиране. Мия си ръцете с вода и сапун след лакочистителя, изчаквам няколко минути и лакирам. Всичките ми маникюри траят по седмица.

# 58
  • При децата ми
И друг път съм писала и пак ще кажа, че аз каквото и да правя при мен лакът се задържа максимум! два дни. И да мия ръцете със сапун преди лакирване и да не ги мия и винаги да слагам база, топ лак и т . н. това е положението! Затова и от почти три години съм с гел лак. Никога, ама никога през живота си не съм имала такъв маникюр!

Ето и последния ми маникюр.

Скрит текст:

Гледам вашите маникюри с удоволствие и се наслаждавам на красотите, които показвате! Simple Smile

# 59
  • Варна
Killpop, кой лакочистител оставя ноктите мазни? Отдавна търся такъв, след като промениха зеления на Лили.

Общи условия

Активация на акаунт