Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 308
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 165
Това което се е променило по отношение на първите стъпки е, че тъй като обикновено те се предприемат в социалните мрежи , е окей да ги предприеме и жената.
Така както гледам, повечето сме около 50те, затова ще дам разбираем пример. В моята младост жените седят до стената и чакат да ги поканят на танц. Не може ти  да поканиш някого, когото харесваш, трябва да мигаш с очи и да се гънеш с разни кокетни мурафети, предавани от баба на внучка, та да му привлечеш вниманието , и да те покани той. Танцът го използвам като метафора, надявам се, че е ясно.
Дори ако си красива жена, която привлича много внимание, ти пак  имаш избор между тези, които са те поканили, а не които сама избираш. Да подемеш инициатива е почти немислимо, търсят се заобиколни пътища да се достигне до обекта и да му се създаде илюзия, че той е инициаторът.

Това вече го няма, младите се избират по някакви си техни критерии, правят стъпки, показват интерес и т. н. Важното е какво е излязло в крайна сметка, а не кой пратил покана и последвал и там каквото правят.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 20:08 от Iris04

# 166
  • София
А защо беше нужно това "късопишковци"? Заради къса пишка ли изгони бившия? Ако не е безсмислено заяждане и издава озлобление и някакъв комплекс.
Малката пи*ка не е физиологична особеност, а състояние на духа.

Хора, живеем в най- свободното и богато време, няма смисъл да се тикаме наобратно. Променят се нещата, колкото и да не/ да харесва.
Така е откакто с указ сме спрели да ходим “повънка” и сме почнали да ползваме клозет.
Новото не винаги е нещо страшно, даже Султана го разбра.

Кой кого - важното е любов да има.

# 167
Ами сега ,като има свобода защо млади жени търпят разни отрепки мм?
Някои жени просто се надяват, че от този ще стане нещо, ще му просветне. Такива жени стават все по-малко.

# 168
Досега десетки поколения са били с тези разбирания и питам новите какви са и на какво се основават. Може ли по-подробно за крушите?
Аз ще ти коментирам от личния си опит.
Тъй като съм в момента необвързана, съответно към мен се стичат тълпи от мъже.
И понеже имам афинитет към по-млади от мен мъже и мога да коментирам смело "новите" нагласи.
Накратко казано –
мъжете, които са с топки, мъже психически, физически, интелигентни, всякак,
на 30 и на 50 показват едно и също поведение – държат на ценности, имат вкус – за жени, за храна, за музика, изкуство, за живота.
Стабилни са, не се мачват с 879789 жени, не изпитват нужда да пращат дик пик – не на всяка, на никоя. Не са нахални, не натягат прекалено, свалят по елегантен и интелигентен начин, което означава – задействат подсъзнателни механизми на привличане, не са вулгарни, а приятно игриви. и определено проявяват интерес към жената, а не чакат.
Интересуват се от причините за нещата в живота ти, а не дали живееш в Изток, Младост или Каспичан. Не се интересуват от имотите ти, а от личността ти.
Та.
Не е до поколения.
До възпитание, личност и ценности е.

# 169
Моят опит е малко по-различен, и на най-големия селски бек, ако му повтарят достатъчно дълго, че трябва да е галантен с жените, да ги ухажва, да отваря врати и пр, накрая се научава "да прави поведение" и да звучи добре. Влезе ли във връзка обаче продължава докато му омръзне да се преструва.
В средното учих в "мъжко" училище, в което много държаха на етикета и до втори курс всички бяха лустросани като "мечтата на тате", ама случай от роден като задник- рицар на бял кон да стане нямаше. И по-нататък в живота не съм виждала.
Та галантното мъжкарско поведение си е просто една демонстрация на възпитание и казва за един мъж толкова, колкото и приличното и елегантно държане на жена на първите срещи, "мама и тате ме научиха да не мляскам". А сутринта дали ще се събудиш до жаба си е чисто божа работа. Неслучайно едни от най-добрите флиртаджии са арабите, учат ги хората.

# 170
Явно се срещате само с мъже ниво "амеба".
То и с определени мъже да комуникираш не е за всяка.

# 171
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Досега десетки поколения са били с тези разбирания и питам новите какви са и на какво се основават. Може ли по-подробно за крушите?
Аз ще ти коментирам от личния си опит.
Тъй като съм в момента необвързана, съответно към мен се стичат тълпи от мъже.
И понеже имам афинитет към по-млади от мен мъже и мога да коментирам смело "новите" нагласи.
Накратко казано –
мъжете, които са с топки, мъже психически, физически, интелигентни, всякак,
на 30 и на 50 показват едно и също поведение – държат на ценности, имат вкус – за жени, за храна, за музика, изкуство, за живота.
Стабилни са, не се мачват с 879789 жени, не изпитват нужда да пращат дик пик – не на всяка, на никоя. Не са нахални, не натягат прекалено, свалят по елегантен и интелигентен начин, което означава – задействат подсъзнателни механизми на привличане, не са вулгарни, а приятно игриви. и определено проявяват интерес към жената, а не чакат.
Интересуват се от причините за нещата в живота ти, а не дали живееш в Изток, Младост или Каспичан. Не се интересуват от имотите ти, а от личността ти.
Та.
Не е до поколения.
До възпитание, личност и ценности е.
Така е, Босилек, мерси, че ме описа.
Не сме си симпатични, ама все пак.
Good point.

# 172
  • София
Това което се е променило по отношение на първите стъпки е, че тъй като обикновено те се предприемат в социалните мрежи , е окей да ги предприеме и жената.
Така както гледам, повечето сме около 50те, затова ще дам разбираем пример. В моята младост жените седят до стената и чакат да ги поканят на танц. Не може ти  да поканиш някого, когото харесваш, трябва да мигаш с очи и да се гънеш с разни кокетни мурафети, предавани от баба на внучка, та да му привлечеш вниманието , и да те покани той. Танцът го използвам като метафора, надявам се, че е ясно.
Дори ако си красива жена, която привлича много внимание, ти пак  имаш избор между тези, които са те поканили, а не които сама избираш. Да подемеш инициатива е почти немислимо, търсят се заобиколни пътища да се достигне до обекта и да му се създаде илюзия, че той е инициаторът.

Това вече го няма, младите се избират по някакви си техни критерии, правят стъпки, показват интерес и т. н. Важното е какво е излязло в крайна сметка, а не кой пратил покана и последвал и там каквото правят.
Съгласна съм с целия пост, особено с маркираното. Не виждам нещо хубаво в това да чакам друг да избира вместо мен. Или да се налага да проявявам инициатива, докято се правя, че не проявявам.. Досадно и изнервящо.

# 173
Явно се срещате само с мъже ниво "амеба".
То и с определени мъже да комуникираш не е за всяка.

Кои са амеба Simple Smile

# 174
  • София
Аз също мисля, че и много зависи от приемника, така да се каже.
Тоест- от дамата.
Ако една жена е привлекателна с всички реквизити, които отсрещния пол намира за такива, а те, мисля, че са универсални до голяма степен, тя привлича всякакви екземпляри- от царя до пъдаря, образно казано.
Оттам нататък, избора е неин.
Мъжете не са забравили никак да разчитат малките знаци и жестове, това им е вродено.
Повтарям, особено от много привлекателна жена.
След това, ако тази дама, обаче включи на режим гонене, преследване, самопредлагане във всички форми, автоматично и веднага снижава стойността си до нищожна.
Няма жена, която да е ценена, ако един мъж не е включил режим на ловец и не е положил минимум усилия за да я спечели.
Мъжете ценят това, което са дали като ресурс и се чувстват пълноценни, когато отдават въпросния ресурс.

# 175
  • София
Сетих се, че всъщност не съм отговорила на въпроса в заглавието.
Та:
Работата на мъжа е да намери време от работата си, за да се вижда с една жена и да я накара да се почувства специална.

Ми това е. Както винаги - много просто и много сложно.

# 176
Интересно този колко дълго е ловил новата си любов Wink

# 177
Добре, да отговоря и аз тогава на въпроса в темата, а не на другите мнения - работата на мъжа е да накара жената да се чувства специална Grinning

# 178
Противно на форумния консенсус да била жената красива ще кажа, че поне около мен това изобщо не е критерий за щастлив брак и партньорство. Най-щастливите и дългогодишни двойки сред познатите ми не са с красиви жени. Нито в лице, нито в тяло.
Но имат положителна нагласа в живота и са си намерили човек, с който са си паснали като мироглед.

# 179
  • София
Абсолютно съм съгласна. Красивите си носим "проклятието на короната". Но това е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт