Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 29 840
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз пък не съм забелязала чак такова обръщане на ролите. Винаги са ми плащали сметката на първа среща, те са ме канили, те са ме търсели, някои даже яко са ми досаждали. Разбира се, когато и аз имам интерес, се включвам доста активно в играта, но по женски, а не по мъжки - флиртувам, съблазнявам, откликвам, демонстрирам желание и готовност. Нямам проблем да направя първата крачка, но тя няма да е да поканя мъжа на среща, а да му отворя възможност той да го направи, като му покажа, че действията му ще бъдат приети и като се постарая да създам достатъчно комуникация за да му дам повод.

Такива дето се дърпат от мъжката роля и се извиняват с феминизма съм виждала основно в бг мама. От няколко години съм обвързана, съмнява ме чак толкова да са се променили нещата. В реала такива явно мишкуват и не си подават много главите навън, а тези които го правят, едва ли минават първите цедки. Разбира се понякога просто няма интерес и тогава жената може да се заблуди, че се налага да го играе мъж, а всъщност просто той не я харесва. Иначе ето в съседната тема един млад мъж обяснява колко му е трудно в аповете, защото жените са заляти от опции и се чуди на каква челна стойка да застане за да свали някоя.

# 91
  • София
Аз пък не съм забелязала чак такова обръщане на ролите. Винаги са ми плащали сметката на първа среща, те са ме канили, те са ме търсели, някои даже яко са ми досаждали.
В лично качество не се оплаквам изобщо. В моят кръг са хора с моето възпитание, но си мисля, че промените са в следващите поколения. Може пък да е до средата, не знам, затова питам

# 92
Скрит текст:
Понеже се застоях в този раздел на форума и с изумление чета в тема след тема как жените канят мъжете на среща, те пращат покани в социалните мрежи, те пишат първи съобщения, а след това по срещи държат да делят сметките, да си носят сами куфарите и прочее. Какво остава да правят мъжете? Каква е тяхната работа в цялата история? Седят като принцеси и приемат, или отхвърлят?

Пиша искрени въпроси, защото или съм вече твърде стара, или никога не съм знаела как всъщност стоят нещата за повечето хора и както винаги, благодарение на форума, мога да науча много. Няма да ползвам нищо от темата за комерсиални цели, просто ми е любопитно.
Има резонна реакция в поведението на мъжете.
Жените са по-експресивните обикновено и лесно правят контакт, комуникация, започват разговори, споделят. Много жени, както виждаме и от темите, пускани във форума, имат проблеми в отношенията си, което пък ги кара да комуникират и търсят одобрение от всякакви мъже. И така няколко отчаяни от мъжа си/приятеля жени като се намачнат с 10 мъже, които обикновено пък от своя страна търсят също женско внимание и валидация, и ето ти прогресия на пирамида от илюзии – ех, колко съм търсен/вървежен (за мъжете), ех, колко съм неотразима (за жените).
Градят един илюзорен свят на самооценки и качества, които в реала обикновено не притежават.
Опре ли ножа до срещи в реала – всичко лъсва.
Кой е бил големия мъж в чата, но в реала го притискат финансите. И всъщност, не иска да излиза на ресторант/кино/концерт, защото следва датата за ипотека/наем.
А и тя на живо няма 78697-те филтъра от фотките си в мрежите и май, май не си заслужава да я черпи, камо ли да я @ука.
//
Схемата е, че хората в отношенията си стават все по-прагматични и търсят ползата от чисто материалното общуване – тя ще ми даде евентуално секс/деца, домакинстване, аз какво ще ѝ дам – най-ценното си – жезъла.
Жените от своя страна също станаха безскрупулни и подхождат към мъжете като ходещи вибратори, някои имат претенции и за банкомати или да им даде финансова сигурност.

Няма как да не се влезе в подобна схема на параграф 22, когато отношенията мъж-жена са сведени на ниво "предметно ползване", а е пропусната базата – уважение, любов, обич и грижа към другия.
Бездушието ражда посредствени отношения.
//
Колкото и да им се иска на някои да се утвърдят през "бройки" - колко са вървежни и видиш ли - аз не търся никого, те ще ме потърсят, относително е и няма тежест особена. Ако имаш ясна представа кой си и какво ти харесва, масата които ти сервилничат, не ти върши работа.
Ако харесваш някого, нещата се случват естествено, комуникираш, свързваш се, поддържа се взаимен интерес. Ръчкане с остена и от едната, и от другата страна е безсмислено.
//
Годзо, стига с тези травмираните женички. Всички имат някакви травми вероятно. Травмираните са твоите дето ти плащат масрафа.

# 93
Важи както за мъжете, така и за жените, че където не си желан, не се натискай. Обаче в малък процент от срещите двойката се харесва и в малък процент от срещите изобщо не се харесва. По-често срещано е единият да хареса другият, а него да не го харесат. Да се изложи много може както жената, така и мъжът обаче. И на тях им се присмиват. Да е истеричен и с травма може и жената, и мъжът. Само че в повечето случаи жената го знае, а мъжът не предполага. Проблемът оттам е различен-жената има по-ниско самочувствие и е склонна на компромис, мъжът има неоправдано високо. В крайна сметка и двамата страдат. Тя се хваща с някой там, той пък изобщо не го искат и идва по форумите да избива комплекси.

# 94
Четох, четох...не знам къде ги виждате тия жени, които толкова силно се натискат на клетите мъже.

Аз по скоро виждам съвсем добре изглеждащи и разумни жени, които са сами, защото смятат, че трябва да   им падне от небето мъж, който да ги ухажва, преследва и спечели, а той не идва и не идва.
Сега поне е обществено прието и жените да показват интерес, а не да се дърпат дор до три пъти, та да не ги помислят за лесни.
Да не говорим колко е неизгодна позицията да избираш, ама само от тези,  които първи  са демонстрирали интерес и колко стеснява възможностите.

# 95
  • София
Четох, четох...ме знам къде ги виждате тия жени, които толкова силно се натискат на клетите мъже.

Аз по скоро виждам съвсем добре изглеждащи и разумни жени, които са само, защото смятат, че трябва да   им падне от небето мъж, който да ги ухажва, преследва и спечели, а той не идва и не идва. И винаги е било така.
Сега поне е обществено привто и жените да показват интерес, а не да се дърпат дор до три пъти, та да не ги помислят за лесни.
Да не говорим колко е неизгодна позицията да избираш, ама само от тези,  които първи  са демонстрирали интерес и колко стеснява възможностите.
Жената винаги избира и показва интерес, но не ходи да ги ръчка да се сетят, че я харесват. И къде ги гледам – тук, по барове, около сина ми и неговото поколение пък съвсем са изплискали.

# 96
Дори в тази тема отношението към мъжете е супер сервилно, все едно отиваме на конкурс да ни избират и колко са смешни жените, защото направили това или онова... Ами, как после да няма такива теми във форума. Simple Smile
"Лесните времена раждат слаби хора".
Жените са - вижте ме, аз съм готина мадама, не като онези. В същото време мъжете ни обиждат точно за това поведение тука, в тази тема. Недопустимо мазно слагачество при жените и недопустимо поведение срещу слабия при мъжете.

# 97
Ако не се сещат, ще трябва да ги ръчка. Като седи отстрани и се изживява като средновековна принцеса, за която рицарят трябва да изпълни не знм какви подвизи, само ще си остане с гледането как хората с не толкова претенции се събират и си гледат кефа. Като междувременно  се муси, тия жени как се излагат да се предлагат на мъжете.
Всичко това е от някакви дълбоки наслоения колко много ще се изложиш,  ако дадеш нишан на някой, пък той не откликне. И направо ще ти падне цената, име ще ти се понесе... Защото жената трябва да е недостъпна. А тя всъщност, не че и идва отвътре да е пасивна, но  си мисли, че така си увеличава шансовете да го омае,  понеже като е недостъпна, повече ще заинтригува мъжа, понеже той е ловец и следва да обича плячка. Некви игрички такива...

Толкова по лесно е като се прескочат тия првструвки. Всъщност хората искат да бъдат харесвани, дори и някой да няма интерес, да е обвързан, или зает да се бори за световно господство,  почти няма шанс да шкартира грубо жена, която му показва, че го харесва. Мъжете са жадни за одобрение и за ласка.

А и винаги можеш да биеш отбой, какво толкова.

# 98
Смятам, че това разменяне на ролите е само на социална равнина, продиктувано от новите тенденции, правата на жените, пазара на труда и всякакви външни фактори, за които се сетиш.
Винаги съм смяталаа и все още го смятам - че природно ролите много трудно ще се разменят. Мъжът си иска да гони, трепка му, харесва му, когато се труди за нечие внимание. Жената, от своя страна, харесва да е сваляна, обгрижвана и 'преследвана'. На практика - много мъже застават в ролята на принцеса, искат да бъфат ухажвани, да имат властта да отхвърлят, от там нямат достатъчно поведенчески тестостерон да се справят с отхвърляне. И в един момент, след дълги години такова съжителство, се чувстват потиснати, защото когато мъжът е в женска енергия, то на жената не ѝ остава вариант и трябва да влезне в мъжката, което води до потискане на мъжа и освобождаване на напрежението в един момент, защото е в дисонанс с природните заложби. Такива жени в мнозинството си (сега, не ми изскачайте 2-3-5, да кажете, че вие не сте такива, хубу) стават властни, раздразнени и отегчени. А мъжете стават още по- големи комплексари, в един момент и двете страни развиват неприязън една към друга.
Това са моите наблюдения. Иначе, рационализации за клишета, остарели догми, новите съвременни и т.н. много сме чели из форума и не само.

Аз лично също съм много олд скуул. И като Хечи смятам, че поколението след нас много тегавее. Ние сме може би последните, които имаха някакви нормални отношения мъже- жени.

Много често хората съветват "Пробвай се, какво толкова ще стане, най-много да те отхвърли", а според мен отхвърлянето е акт, който нанася много тежки поражения върху самочувствието, себестойността, върху характера, озлобява страшно отхвърления при много от хората. На отхвърляне от родител не може да се противопоставиш, но няма нужда зорлем да се хвърляш да сваляш хора, които имат нулев интерес и ще те отхвърлят. По-добре да си стоиш с илюзиите за нещо неосъществено, че ако се беше пробвал, щеше да излезе нещо красиво, по-безобидно за характера е от отхвърлянето, камоли от многократното отхвърляне.

# 99
Защото съм ставала свидетелка на много случаи, където жени, имащи се иначе май за неустоими, се втурват като луди да се свалят с някой мъж и той, колкото повече им бие контра, толкова повече им става фикс идея. Съответно тези жени започват да опротивяват на мъжете и дори им се подиграват, а жените безумно да се излагат.
То смешното не е, че някоя жена показва прекалени симпатии, а начинът, по който се случват нещата.

Има си и жени с нормално, здраво поведение, но повечето са някакви травмирани от света и се вързват само на манипулации. Мъжът й дава малко внимание на  и после рязко го отнема и тя започва да те гони. До преди това той се е държал мило и внимално с нея, а тя го е била френдзоунала.

Ей такива нелогични игрички с женските емоции затормозяват мъжкия мозък. За 4-5 месеца мъжът се изморява да се старае да прави всичко наобратно и е готов да се изниже по терлици.

По темата: На мъжът работата е да избере здравомислещата жена и да филтрира травмираните. Да зададе тон, визия и правила за потенциалната връзка. Да разбере дали с жената са съвместими задълбочаване на сериозността на връзката.

Много си далеч от истината Sunglasses

Като не ти допада, защо си губиш времето 4-5 месеца с жена, с която виждаш, че няма как да ти се получат нещата.

Тон, визия и правила можеш да налагаш на работното място, но не и в отношенията с една жена, която след време би могла да бъде твоя жена и майка на децата ви, евентуално.

С такива виждания и нагласи, никога няма да създадеш устойчива и дълготрайна връзка с една жена!

# 100
  • София
Точно това се върнах да коментирам - правила и тон вкъщи пред огледалото.
Разбиране за отсрещните особености и бърза преценка “ще ли ги понеса” и карай нататък.

По останалото - винаги съм казвала, че трябва да знаеш, как да се похарчиш.
Нито жени, нито мъже ще успеят с инфантилно държание.

# 101
Много се залита в крайности. Една жена не е нужно да се убие да го играе недостъпна, за да не е тя във водещата роля. Никак не е сложно да покажеш интерес без да го заявиш директно. Усмивки, някой и друг майтап (не на романтична основа), небрежен разговор, идея по-често да се озовеш в полезрението на тоя човек - ако не е пълен пън, ще се усети и вече топката е в неговото поле. Ама да го издирваш, да го каниш по срещи, не дай си боже да ги организираш (първите) от - до, ми то направо да идеш до тях с колата да го вземеш, да го паркираш пред ресторанта, да му избереш виното и да го поканиш у вас след като платиш сметката. Аз това тичане по мъже не го разбирам и за мен лично разваля баланса в двойката и тотално изтрива възможността на мъжа да се докаже като мъж. Също по мои наблюдения, мъжете имат склонност да ценят много повече една жена, в която са вложили известна енергия и усилия да я "свалят" отколкото такава, която им ходи по д-то.

# 102
  • Out of the Mix
5 м. да играя нещо си, и то наобратно? Rolling Eyes
Трябва да не съм у ред. Joy
За 5 м. трябва да сте изорали всички възможни дебри, касаещи отношенията, секса, да сте обиколили половин БГ.

# 103
  • София
И 2/3 Европа ❤

# 104
  • София
Ако не се сещат, ще трябва да ги ръчка. Като седи отстрани и се изживява като средновековна принцеса, за която рицарят трябва да изпълни не знм какви подвизи, само ще си остане с гледането как хората с не толкова претенции се събират и си гледат кефа. Като междувременно  се муси, тия жени как се излагат да се предлагат на мъжете.
Всичко това е от някакви дълбоки наслоения колко много ще се изложиш,  ако дадеш нишан на някой, пък той не откликне. И направо ще ти падне цената, име ще ти се понесе... Защото жената трябва да е недостъпна. А тя всъщност, не че и идва отвътре да е пасивна, но  си мисли, че така си увеличава шансовете да го омае,  понеже като е недостъпна, повече ще заинтригува мъжа, понеже той е ловец и следва да обича плячка. Некви игрички такива...

Защо да го ръчка? Нима мъжете са неспособни да се сетят, че харесват някоя жена и да я потърсят за контакт? И ако има такъв мъж за какво ти е? Мисля, че мъжете са готови да нападнат Троя за жена, а вие мислите, че не могат да се сетят, че я харесват. Кога е било това?

Общи условия

Активация на акаунт