Пердета - 11

• 3 257
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
На какво разстояние от пода е удачно да са пердетата, така че да може роботът да почиства под тях и да не стоят грозно?

# 16
На какво разстояние от пода е удачно да са пердетата, така че да може роботът да почиства под тях и да не стоят грозно?
Ще му трябват поне 4-5 см,което автоматично скъсява пердетата и ще стоят грозно.Особено,ако е нисък таванът.

# 17
Робота не ги възприема като стена и се бута в тях. Като не срещне твърда преграда продължава.

# 18
А на какво разстояние да монтирам корниз (двоен) от стената?
Уточнявам, че има радиатор под прозореца и планувам пердетата да са до пода. И аз ще ползвам робот за почистването на пода, но мисля, че ще спира преди пердето Simple Smile

# 19
Вие мислите, пък аз виждам с моя робот че НЕ спира. (Това разбира се е случайна снимка от нета)
Ще спре като се удари в радиатора или друга твърда повърхност

# 20
А на какво разстояние да монтирам корниз (двоен) от стената?
Уточнявам, че има радиатор под прозореца и планувам пердетата да са до пода. И аз ще ползвам робот за почистването на пода, но мисля, че ще спира преди пердето Simple Smile

Поне 10cm след радиатора да е, измерете го. При мен е по-малко и на косъм се получи, но си зависи какви са пердетата.

@second
Моят робот се върти като балерина покрай пердето. Може би защото е доста плътно.

# 21
Искам да попитам кое е по-добре за тънко перде - воал или органза, не мога да реша.
При 2.80 м корниз  5,60 м плат трябва да взема нали? /за първи път ще купувам пердета/

# 22
Плат за тънко перде търси. А мен ако питаш, направо търси готови пердета, няма какво да купуваш плат.

# 23
За тънки пердета се препоръчва това съотношение 1:2. Да, правилно сте се ориентирали.
Мисля, че органзата е по-добре.

# 24
  • София
Това е най-изгодното бяло готово тънко перде на пазара. Купуваш две, скъсяваш според височината на стаята и готово. Мога да снимам как седят на прозореца. Ако се търси нещо цветно, тогава е добре да се избере плат и да се шият.

# 25
  • София
Искам да попитам кое е по-добре за тънко перде - воал или органза, не мога да реша.
При 2.80 м корниз  5,60 м плат трябва да взема нали? /за първи път ще купувам пердета/
Зависи кое би се вързало с другото перде, аз предпочитам материи тип лен.

# 26
Да попитам: плътните пердета с каква дължина ги оставяте, точно до пода, по-къси или по-дълъги, да се влачат?

# 27
Моите са до пода.
Но и леко да са по-дълги също ми харесва.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 09:21 от #RAngelova

# 28
  • София
До "пода", т.е. около 1см над него

# 29
Здравейте,
в нова квартира съм и спалнята е със силно източно изложение. Има налични прозрачни и плътни (но в светъл цвят, сатенена материя) пердета. За съжаление плътните не вършат никаква работа и сутрин е нетърпимо от светлина и горещина.
Моля за препоръка на място (онлайн или физически магазин в София) откъдето да си купя готови, евтини, плътни пердета тип блекаут за монтаж с кукички. Нямам никакви други специални предпочитания, просто да вършат работа и да ни спасят от този летен ад.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт