Пердета - 11

• 4 364
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
  • София
В много голяма чуденка съм, какъв корниз е подходящ за такъв прозорец. Краен вариант ще са щори.
Не е за перде това нещо според мен.
Много красив прозорец, но трябва малко да се затъмни вечер за да се вижда нещо на телевизора.

Присъединявам се, че не е за перде.
Като щори го виждам, при това трябва да са няколко, за да може през деня да се вдигнат максимално (при една няма как), за да е открит прозореца (т.е. платната да са основно върху стената. Най-горната част ще е с неправилна форма.... но пък дали ще стои?! ....може би да го нарисуваш върху снимката или да пробваш да направиш "макет" на място.

Вариант е и гъвкав корниз по тавана и да се сложи плътно перде, което да е с неправилна форма, т.е. да следва пода и тава, когато е затворено, с явното разбиране, че когато е открит прозореца ще се надипли част от него по пода.

# 46
Много благодаря за предложенията. Ще са явно щори. Ще трябва да се намери такава фирма във Варна за да си премерят и монтират.

# 47
  • София
Аз имам щори от Катина, те са от твоя регион, от Добрич. Вероятно ги има и във Варна.
В моя случай ми направиха стандартни римски щори от "нестандартен" плат, т.е. не толкова срещани. Моите заместват тънкото перде и са върху дограмата.

Иначе от Варненска фирма си купувам(онлайн) платове за дамаски (моля че и за пердета имаха )шият също - Дежароса,

# 48
Момичета, за такъв тип куки какъв  корниз трябва(таванен)

# 49
Аз имам такъв

# 50
Здравейте! Сега открих темата и следя за идеи,че точно съм на тази вълна.

# 51
  • София
Идвам и аз във темата. От една година си имам апартамент и първото, което купих бяха плътни завеси за спалнята. Но после сложих по средата бяло полу-прозрачно перде.
Сега, като намаля светлината, взеха да ме хващат лудите и май пак ще сменям пердетата със средно прозрачни.

# 52
  • София
Харесах си корниз с халки, но той ще трябва да покрие стена 3.40м, и сега се чудя как ще се плъзгат халките през местата за закрепване? Т.е. на такава дължина ще трябва да има закрепване не само в двата края, но и на още точки. Та, знаете ли на колко места трябва да се закрепи такъв корниз, дълъг над 3м? Ето такъв корниз имам предвид:   

# 53
Има подобни корнизи без халки, а с вградени релси в тръбите.Там закрепването няма да пречи.

# 54
  • София
Да, тези са с кукички.

Е трябва да отида в някой магазин и да видя колко крепежа има в комплекта. Ако е само един в средата, няма да има проблем.

# 55
  • София
Моят в хола е подобен, с халки, към 3 м, със закрепване в средата. Малко ми пречи понякога, ама какво да се прави...

# 56
  • София
Здравейте,в чуденка съм за пердета или пердещори за тази холокухня

# 57
Аз съм любител на пердетата, но така като гледам по-добре ще е перде щора.

Общи условия

Активация на акаунт