Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 728
  • 1 519
  •   2
Отговори
# 1 050
Ще му се получат работите на младежа, стига да не се откаже набързо. Аз какъвто съм инат, бих продължила само и само да не са напразни тия мъки, че много мразя да се хабя за нищо Grinning
Просто са много промени наведнъж и нито главата му, нито тялото му знаят какво става сега в началото. Плюс и нещо дето виждам да се оплакват и в групите които дискутират SIBO - при измиране на повечко бактерии в червата наведнъж, си има неприятни die-off ефекти - на кого му се гади, кой главата го боли, кой изприщен и каквото можете и не можете се сети. И в това влизат и оплаквания за нестабилно настроение, депресивни мисли и всякакви такива също.
Някой от вас може да има сходен опит при лечение със силни антибиотици или противогъбични, то буквално се отравяш и от измирането на много наведнъж. Те хубаво измират, но още са ти в червата, не изчезват ей така.
Минава това, както не спирам да повтарям.
Още с влизането заяви многократно че иска да махне всичко изведнъж, иначе може би други съвети щеше да получи. Но той иска да намери начинът и край, а работата дето го чака си е дълъг процес. И много повече четене от това да намериш някъде кратко и ясно и туйто.

# 1 051
Хора, които са се пазили от тлъсто и масла, малко трудно превключват ментално.
То направо не е за вярване, ако си бил на постно  , гладен и дебел години, някой да ти каже яж вратни пържоли и отслабвай. Човек, за да се убеди, че е така, трябва да опита.
Ванка, как си днес?
Не е от добавките неразположението. Звъни днес на ендокринолога, за да му кажеш, че не си ок, за да ти пусне ел рецепта за по- ниска доза глюкофаж 500 хр. Лесно ще минеш на по- висока, но ако си на режим, 500 хр ще ти е ок. Пиша си мнението, иначе , естествено, каквото каже лекарят.
Обясни му какво си включил, какво пиеш и ядеш и как се чувстваш, за да коригира по негова преценка нещо, ако смята за нужно.
За мен ти трябват още няколко дни адаптация и ще видиш как ще ти светне пред очите.

# 1 052
Той да влезе и вярно да каже какво и колко яде, че казва че не го нахранват нещата с които се храни. Че ако и на всичкото това отгоре и гладува, хептен нещастие става.

# 1 053
Аз, когато ям филета, и свинско, и пилешко, все едно амбалаж ям. И салата не помага, и зеленчуци.

# 1 054
Аз ям чат-пат и такива, но на гарнитурата гледам да има мазнинка - масло ако са сготвени зеленчуци, зехтин ако и салата, маслините и те не са ми 2-3 за украса. На самото филе също може да сложа масълце, ако не и сготвено със сметана.
Пак не е каквото най-често бих си избрала де, макар че също ми е вкусно.

# 1 055
О, вкъщи такова не влиза. Това, ако съм с някоя приятелка на обяд и менюто е някакво изкилифинчено 😀. То с тия гурмета човек няма как да си избере нещо просто и вкусно. Е сега ще ходя до Лидъл да видя останали ли са прасенца, да взема едно задниче 😀

# 1 056
Той да влезе и вярно да каже какво и колко яде, че казва че не го нахранват нещата с които се храни. Че ако и на всичкото това отгоре и гладува, хептен нещастие става.
Стига сте го стресирали момчето 😆🤣
Тя и Елора го натисна да каже колко и какво яде. Нормално е да усеща дискомфорт, глад за въглехидрат не знам какво ви изненадва ...
И аз усещам в началото същото! Но после отминава.

# 1 057
Ванка, аз бих разкарала и ашвагандата. Вярно, адаптоген е. Ама някой хора се чувстват супер с нея, други не.
Аз навлезнах в режима плавно и отначало беше супер, но на четвъртия месец ударих дъното, чувствах се супер уморена и отчаяна.  По съвет от  тук взимах вода със сол, мерих кръвно и кръвна захар. При кръвното и захарта не открих нещо. Явно съм имала нужда от електролити, солта помагаше до някъде. Изследвах се, бях с нисък натрий, също и феритин. За месец - два, мина.
ПП: Добре е също да си пуснеш един пълен пакет изследвания за щитовидна. Често ИР и щитовидна са навързани. Може от там да се чувстваш депресиран и да спиш зле.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 10:15 от steli4ka s

# 1 058
Стига сте го стресирали момчето 😆🤣
Тя и Елора го натисна да каже колко и какво яде. Нормално е да усеща дискомфорт, глад за въглехидрат не знам какво ви изненадва ...
И аз усещам в началото същото! Но после отминава.
Той се изненадва, не ние Grinning Тия дето вече сме го играли, си му казахме че адаптацията не е баш песен, още отначало.
Трябва си да се дискутира и това, че наистина много хора не го очакват.
Тя вече една седмица минала, ако действително е добре нахранен ще се почувства по-добре скоро. Докато помрънка още няколко дни и ще мине.

# 1 059
Ванка, аз също ти споменах, че моята лекарка ми беше предписала в началото 500 мг Глюкофаж XR, защото този тип таблетки с удължено освобождаване не могат да се чупят на две. И постепенно увеличавах дозата. И аз мисля, че е добре да пуснеш едно меню за един или повече дни. Но с вид и количества на храната, за да добием по-точна представа.
Аз също обичам и сухи филета, но добавям мазнина в гарнитурата или ги готвя в сметана.
Другата седмица май видях в брошурата на Кауфланд авокадо Hass готово за консумация за 2,49 лв.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 11:04 от dolce miele

# 1 060
Има един тънък момент при мен, че аз обичам по мазното месо - свински гърди, вратни пържоли, телешки стекове, обичам масло, харесвам и сланина с кожа ( но не мога да я сложа на бял хляб 😫) с мазното при  мен нямаше преход или свикване.  😁

# 1 061
И аз съм така. Свикване имах със зеленчуците и салатите. За мен салата бяха печени червени чушки с домати и лук.

Ох, днес съм гладна от сутринта, от студ ли е, не знам. Вчера малко ядох и само режимно, никаква причина нямам да мисля за мръвки още от 9 часа сутринта. Като и крачки дори няма да правя, днес съм се трудоустроила заради поледиците. Вече не издържам в тоя мраз 😫

# 1 062
Tелешките стекове не са ли по-постно месо? Не купувам и не съм ги поглеждала отблизо.

# 1 063
Много е гадно с тия ледове, студ не ме бърка да махам крачоли но на заледено си е направо опасно... Имам да ходя тук-там по-късно, то ще се е и стъмнило вече и съвсем куца работа по тротоарите. И се усещам че си търся оправдания да оставя тия разходки за утре, че да се случат по светло и да мога да си крача по-бодро а не да се влача и озъртам само.

Зеленчуци винаги съм харесвала и съм яла пресни, аз съм расла на село и винаги ми е било норма да има салата на масата. Ако няма нищо прясно набрано - туршии, кисело зеле, в краен случай кисели краставички или консерва белен домат с нарязан лук. Но винаги. Ако ще и картофена салата да има, тя не се брои, вкъщи винаги се е слагало и свежо.
Мазно и аз казвах че не харесвам и не ям, но май само така съм си мислела Grinning Но си е спирачка да се навива човек как не ще "мазно" на общо основание, това и повсеместното приказване да не се ядат мазнини са си саботаж. С такава нагласа като чуе човек "високомазнинно" хранене и му се привиждат гадни неща.
В случая на Ванката, както казва и че се е изхранвал основно с бърза храна и прочие боклуци - да, те са си гадни ако са и по-мазни, на мен също би ми ставало тежко. Като малка и аз съм се мръщила, едната ми баба готвеше с много олио, то плуваше отгоре над манджата. Кой не би?
Но на вкусно приготвена смислена храна малко хора се мръщят, ако и да не е обрана от мазнините. Но се иска все пак и малко желание да пробва човек, а не да отказва предварително.
Бившият ми беше така - баща му го беше набедил за злояд и беше в шок че тук така смело опитваше и ядеше нашата храна. Ама баща му е ужасен готвач, неговите неща и аз не всичките бих яла Grinning При мен си ядеше и се озърташе за още, човекът не е нито злояд, нито глупав Grinning

# 1 064
Аз съм с тежка ИР, повечето хора чета, че сте били с 3-4, някои с 5 хома-ир, моя е над 7... без глюкофаж как да мина. Затова се хвърлям бързо, ако си с индекс, да кажем 3, е нормално да го караш само на режим.

Hrupka, не съм я питал за други месарници, тя даже не знае, че съм болен. Освен вече, ако няма накъде и почна да припадам по улиците, няма да знае. Аз съм свикнал да съм сам и да ми е зле всичко, но явно подцених минаването на режим. Отделно, че не очаквах да се влошавам, а евентуално бавно да се подобрявам.

TerraEK, по принцип и на мен ми се иска плавно да мина към режима, понякога да си хапвам вафли, млечен шоколад и т.н., но просто моето положение е много зле и трябва да бързам.

Tays, днес се събудих малко по-добре, не бях даже много гладен, спах по-добре от предишни вечери. Иначе моя ендокринолог съм го зачеркнал. След 2-3 месеца като стане време пак да се тествам ще търся нов. Първия беше даже по-зле, не ми каза, че трябва да съм бил в легнало положение 15 минути преди да си тествам стресовите хормони, върнах се с резултатите тогава, всички стресови хормони бяха високи и ме прати на ядрено магнитен резонанс, защото мислеше, че от високия пролактин имам пролактинома, което е тумор в мозъка. Видя тогава показателите на инсулин, глюкоза, също не обърна внимание, че хома индекса ми е много висок, само каза, ето, видя ли, нямаш диабет, но инсулина ти е висок, ще ти предпиша глюкофаж. След това ме изпрати да ходя да записвам час за ЯМР. Тогава не отидох, защото ми се стори, че ме претупа просто и реших да отида на втория, който поне ми каза да ходя пак да си изследвам стресовите хормони като хората. Той също не обърна внимание на ИР, а ми каза 2 месеца да тренирам, да ям правилно, да не се стресирам и да ходя да видя как съм. Иначе единствената смяна от менюто е, че вчера взех малко телешка кайма, уж от по-скъпата и направих някакви кюфтета. Нещо позитивно, което има от последните дни е, че се влюбих в цеденото кисело мляко на Олимпус, това пълномасленото с 10%. Не знам колко трябва да ям от него, но ми е страшно вкусно. С него направих подобие на чеснов сос и го ядох заедно с боровинки, доста е приятно.
Steli4ka, аз изследвах почти всичко, доколкото знам щитовидната жлеза няма нищо.

И на другите мерси за отговорите, сега отварям сайта и са към 15-20 мнения.

Общи условия

Активация на акаунт