Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 708
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 035
Не се оплаквам, че храната ми е безвкусна и ми липсва старата. Tова си го очаквах, може би малко по-късно, но все пак знаех, че е неизбежно. Оплаквам се от лекарствата и добавките, които ми влошиха положението, а трябваше да е обратното. И както казах, не съм имал очаквания след седмица да има някакъв прогрес, но аз се влошавам. Симптомите, които ме накараха да отида да се прегледам сега са по-зле от преди да започна режима и хапчетата. Забравих да спомена и за съня. Нещо страшно е последните 2 дни. Будя се през 1 час, кошмари, след 7 часа се събуждам и не мога да заспя отново, въпреки че изобщо не се чувствам наспан.

# 1 036
Ще ти е тегаво за някое време, за съжаление няма как да го избегнеш това. Те смяташ че се очаква да те подобрят тия неща дето ги вземаш - прав си, но не си прав да очакваш че няма да минеш през това което ти е в момента, те също искат време а не само диетата ти.

# 1 037
На мен също ми беше лесно, но бях много силно мотивирана и въпреки липсата на енергия и задъхването си изтърпях стоически адаптацията.
Какви са тия пораженчески мисли? Еднообразно му било, ми направи си го разнообрзно де. Има толкова много неща които могат да се ядат, а ти като си се впил в тестото и захарта, разнообразно ли ти е? Все захар, нищо че на вкус има разлики, реално в тялото ти постъпва едно и също.
Яденето ли ти е единственото удоволствие в живота? Пусни си някой филм, електронни игри не играеш ли? Прочети някоя книга, че дори и по темата има толкова много, ще са ти и полезни и ще те мотивират. Какво си се засъмосъжалявал?
Лекарства не ти трябват.

# 1 038
Аз със съня имам обратния 'проблем', и  тук немога да дам съвет, понеже аз спя като пън буквално. Сега съм буднна в  22ч, защото гледам  Живот на кантар иначе хващам книгата и като прочета 2  реда заспивам, сутрин, ако не е ММ да ме буди ще спя до 10ч минимум.... Между другото сега  чета една книга за хормоните и там пише и за съня. Може да попиташ лекаря си за тези хормони или спри кафето..

# 1 039
Нати, и аз не преминах чак толкова рязко.
Може и заради това.

Да, аз не виждам смисъл от лекарства за диабет да ги приема човек, който няма диабет и е на нввмх режим.
Хапчетата е хубаво да се вкарват след като режима няма ефект.
И на мен не ми беше добре от режим и хапове.
От добавки няма как да ти е лошо.
Не съм чула на някой досега да му е лошо от витамин д.
От глюкафаж да.
Разкарай го.

# 1 040
И аз затова спрях глюкофажа, ниско кръвно, много ниска кр захар, виене на свят всяка сутрин, но пък ми помогна да сваля килограми бързо в началото..но съм доволна че го махнах.

# 1 041
Ти си от сума време вече на режим, адаптирала си се отдавна. Той е от оня ден, нормално е при такава промяна да му се стъжни за малко.
Но тия пораженчески мисли са пълна загуба на време и енергия, супер непродуктивни. Водят ли до нещо дето върши работа? Не, то няма как. Едно е да си мислиш Абе то сега не ми е баш добре но това ще мине, после ще ми е леко вече. Друго е да си повтаряш как не са добре работите, тия неща не помагат, по-зле ставаш, да се вторачваш във всяко неразположение... Едно и също се случва в тялото при адаптацията, но възприятията са съвсем различни в тия два случая.
При спиране от раз на тесто и захар има гаден ефект дори от промяната в чревната флора - рязко спираш да храниш определен контингент от нея, съответно гадовете мрат, по повече наведнъж отколкото е обичайно. Дори само от това измиране може човек да се чувства зле - и физически, и ментално. Въпрос на дни е и това, но го има и него и не е за подценяване. Та, не е от добавките де, за съжаление е още едно нещо през което е естествено да се мине. Гледаш да се разсейваш и това е.

# 1 042
Да аз хляба изключвах постепенно, то не беше ръжен, то не беше лимец, протеинов, правих си и от леща ( ужасен ми беше), та накрая ааа просто спрях да купувам и то след като изхвърлих 2 поредни. Запасих се и с паста от конджак ли беше, какво беше, не помня в шкафа имам 5 кутии, а познай ям ли я.. с месото така и не свикнах, и на мен ми е гадно като на него мазното месо, повдига ми се направо. Ям си скумрия, бяла, всякаква риба, пилешко филе, дроб ям и другото със зор и вече не го и мъча. Кайма долу в магазина ми мелят, та кюфтета мога и на закуска. Но още чета и се уча, оня ден купих две книги и си чета и от вас си 'крада' и от книгите... все е от полза. Но съм вече добре, от 2-3г не съм се чувствала така.
Днес ходихме на изложение, цяла палата с вина и фермерски продукти и от всякъде ти бутат да опитваш, еее ама аз ям 3пъти на ден и то сядам и ям, не така 2 часа да тъпча, та нищо не си взех, по ми е важно да съм добре отколкото да се натъпча по никое време на деня. Грам не ми мигна окото даже.

# 1 043
Днес се отчитам със 17000 крачки.
Какво стана в "Живот на кантар", дадоха ли награда на този, който изяде храната с най-много калории?🤪
И на мен ми беше лесно с режима, защото направих плавен преход, а и преди това не съм обичала джънк и е присъствал много рядко в храненето ми. А и не бях фен на кола и пакетирани солени и сладки боклучета. Сладко ядях основно домашно и то с намалено количество захар, откакто се помня.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 00:03 от dolce miele

# 1 044
Много бързо преминава в "здравословната зона", много бързо...
Тяло и мозък навлизат в стрес, типичното очакване и пропадането след спиране на ритъма, в който тялото му е вървяло по инерция, към унищожение, но е било синхронизирано всичко...
И като добавим и нарко-гладът и всичко си идва на мястото...
Ако си мисли, че глутено-захарния и алкохолен опиат са по леки от другите... лъже се, а сега всичко му се струпва наведнъж.
А лекарствата ускоряват това и според мен е оцаквано "двигателя да се задави"... психо-физиологичен стрес, което се отразява и на резултатите, и на волята.
Тези неща би трябвало да се правят бавно, а и това прогресивно отслабване не е хубаво нещо. Аз въглехидратите ги намалях почти 4 месеца, плавно, дори не усетих момента, в който дори не мисля за хляб и вафли... като чуя шума на опаковка и се обръщам на другата страна, мириса дори ми е противен.

Много бързо се хвърля това момче... младо е, трябва постепенно. А и не се знае дали е това проблема, адекватен лекарски преглед ще е нужен...

# 1 045
  • София
Ванка, чест ти прави, че си предприел промените и се отнасяш сериозно към проблемите си. И това го казвам, след като отчитам колко си млад. Не спирай да споделяш и четеш тук! Ветераните помагат с всяка дума и съвет.

Направи ми впечатление, че майка ти ти е казала, че месото в близката месарница не струва. Ок това. Но посъветва ли ти къде да потърсиш, тя поровила ли се е малко в твоя подкрепа? Може и да бъркам, но съм склонна да мисля, че си много сам в различни направления. На твоите години би трябвало сърцето ти да е на други честоти и с други емоции. Мъчно ми стана като прочетох, че си искал да излезе лоша прогноза и да се свършва. Не цитирам точно, но такова усещане оставяш.

Дръж темата и слушай момичетата и двете момчета тук. От всеки има много да се вземе.

Не си изпускай младостта, имаш толкова неща пред теб! Еднопосочна е линията и няма връщане назад.

# 1 046
Страшно много хора имат проблем при приемане на метформинови препарати.
Включително и аз. Трябваше да започна с 3000. 3 по 1000
А бях пооправила храната. Тоест намалих бързите в уж, намалих хляб и т.н.
Спрях ги и след година разбрах, че имало схема за да не ти е лошо.
Но тогава и режима не го знаех, та си бях на глюкафаж 3 години.

# 1 047
Ванка, душа, и аз съм като теб, в самото начало съм и се жалвах тук като теб преди две седмици може би, че ми иде да си пръсна мозъка при мисълта с какво трябва да се храня САМО занапред, така…има светлина в тунела понеже при мен нещо прищрака по едно време,  не знам може би съвета на една дама тук да си направя списък с “позволените” ми неща. Направих го, събирам ли събирам междувременно оттук и откъде ли не идеи за яденета от позволените само и само да не ми доскучее храненето и така добре си погалих сетивата в последно време с режимна храна, че вчера като гледах Живот на кантар и отрупаната им маса с боклук, не ми се прияде изобщо, а бях леко гладна, даже обясних на ММ как се чувствам:” Знам, че тези храни не съществуват за мен вече и това е. Off limits са, такъв е живота, не предизвикват в мен в момента чувства, неутрално ми е спрямо тях усещането”. И вкъщи като видя вече нещо, което не трябва да ям на някой друг член от семейството, чувството е същото.
Махнах жалката филийка хляб сутрин с мноого масло и кашкавал(понеже се бях захванала за това, че в режима от първа страница пише може “сухар с много масло и кашкавал” като удавник за сламка😆, махнах по един плод всеки ден, останах засега с 2,3 плода в седмицата, намалих млечните, намалих и ядките, таханите( много ги обичам, но там количествата трябва да се следят) . Количества на другата режимна храна не следя, гладна не съм се усещала от седмици. Енергията ми е в небесата, не съм усещала неблагоприятни ефекти никакви този път от намаляне на въглехидрати, но аз и преди да почна сериозно с режима този път, не съм си позволявала обилно и ежедневно хранене с “лоши”варианти. Доизчистих (разбирай махнах) просто сложните въглехидрати и оставих те да ми идват в момента само от зеленчуци над земята, някой плод и млечни в прогресивно намаляващо количество.
Лошото е, че ти не обичаш мазни тлъстички меса, а според мен те правят вкуса и дават енергията в този режим. На това пилешко филе дето ядеш всеки ден не мога да си представя колко масло или авокада трябва да му добавиш, че да те задържи истински сит до следващото хранене, а ти си голям мъж като те чета. Само да устискаш този период сега и после ще литнеш, ял си много по-различна храна преди и сега си като в абстиненция. Според мен на теб ще ти помогне малко по-плавно да изключваш любими “нездравословни” храни, дори с риск резултатите ти да се забавят, защото сега има сериозен риск да се откажеш, както тръгна с нагласата”всичко или нищо от раз”.
Не се отчайвай, пиши тук и ще помагаме с каквото можем

# 1 048
Има цяла тема Ниско въглехидратната - високо мазнинна диета, както и книги!
Докато,  не се смъкнат кг, и не  се нормализират показателите, не е желателно да се ядат не режимни храни , като се нормализират може стига да ти се приготвят Кето десерти или печива.
Това означава без - хляб, пица, спагети, макарони, алкохол, торта, и тн
Изключително трудно и бавно се свалят килограмите и много бързо се връщат буквално за 4 мес върнах 10 кг! Сега ще ги свалям бааавнооо ...
Свалих 2 кг за около 2 месеца - 20 силови тренировки в залата с треньор минах изцяло на месо и салата, като отвреме навреме ям таратор вместо салата.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 10:02 от Bria

# 1 049
В тази пирамида обаче месото и зелениите трябва да си разменят местата. Гледам много хора се оплакват от "строго кето". Нищо чудно, ако основното им е гарнитурата.

Общи условия

Активация на акаунт