Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

  • 31 728
  • 1 519
  •   2
Отговори
# 1 125
  • Мнения: 54
Първи симптоми от Глюкофаж 500 мг
- виене на свят
- гадене

И на мен ми се вие свят и ми става зле като стоя по-дълго на крак. Не знам дали е от глюкофажа. Вече сериозно усещам как убива апетита. Вчера пак ядох само веднъж, на обяд, вечерта не бях гладен, днес се събудих и не бях гладен, направих обичайното ядене и с мъка го изядох.

# 1 126
  • Мнения: X
Имах тези симптоми на доза 500 и по-висока. Най-лошите симптоми бяха виене на свят, позиви за повръщане, чувствах се неадекватна все едно ми е ниска кръвната захар.При 3*500 щях да припадна и треперах за въглехидрати. Тогава си дадох сметка, че ако пия хапчето ще трябва да ям стабилно въглехидрат. Предпочетох режимно хранене. Една приятелка го започна с мен, но в доза 2*500. Устиска да минат симптомите след няколко седмици и го пие една година. Загуби апетит и малко кг, защото не й се яде. Не спазва режим.
Българските щамове съществуват на Балканите естествено.
За тези пробиотици, които въдите в мляко. Записах си ги за проба по-нататък, въпреки че не искам да сънувам сънища. Майка ми има болки в стомаха, за които й изписаха пробиотик+пребиотик. Вчера мрънка, че искала този, който преди й предписвали. Бил помогнал. Погледнах кой е. Оказа се Bio Gaya с коментираните  пробиотици. От сайта на производителя е снимката. Няколко подщама ли са? Има ли по-препоръчван или който взема? Намерих и други производители.

# 1 127
  • Мнения: 1 084
Ванка, това си е късмет да нямаш апетит. За 2 години на метформин ни един път не останах баз апетит, нищо не го бута 🙁. И симптоми нямах, което си е пък за мой късмет.

# 1 128
  • Мнения: 24 841
Техните всичките имат един щам там 17398 или някакъв подобен номер беше, а веме различните видове имат и втори който пак е ройтери предимно, но е различен спрямо за какво е уж.

Това че в мляко трудно щяло да стане донякъде съм съгласна, но затова и инулинът който добавяме. Само с млякото - едва ли. Обаче във вид на "кисело мляко" е нещо познато като храна, приготвянето в машина за квасене също не изглежда прекалено странно, а и за млякото е нормално да се пастьоризира, което елиминира доста конкуренция и даже се продава готово пастьоризирано. Изобщо не си и мисля че Дейвис е избрал мляко защото е най-подходящата среда евентуално, повече фактори има според мен. Все пак трябва да е осъществимо, да не е твърде странно и от сорта, за да са навити хората да го правят и ядат. А като чуят йогурт и веднага го свързват с пробиотик. Я им кажи да пият вкиснал сок от нещо си? Grinning И то трябва сок без консерванти, това често значи те са си го правят, сигурно и да го преварят пак... да бе да, те основната му клиентела са американците Grinning
Че има и диво във въздуха - има, разбира се. Как мислите че се захваща квас за тесто например? Или катък, който даже само в определени региони става както трябва.

# 1 129
  • Мнения: 1 195
Преди години, когато децата ми и исках да ядат истинско кисело мляко, четох, че става от въздуха, но по бързо било с десетина зърна ориз или 2-3 боб. И така пробвах. За двойно повече време, но стана. Точно сладникаво и на консистенция подобно на кефира, който правим. Още четох, че трябва да се врътне още 2-3 пъти, и хоп - имаш вече натурална българска закваска. Ама като завъртиш толкова пъти и подквасата от купешко мляко пак ставала такава. Мен тогава ме глождеше любопитство, как от боб кисело мляко!? Имаше един човек, Бог да го прости, дето всяка сутрин на врата ми караше домашно мляко и с години правех, а и събирах каймаците, и от тях масло.

# 1 130
  • Мнения: 24 841
И с листо от смокиня става, не се мие старателно, ако изобщо. Дали е точно прословутата ни бактерия не знам, разбира се. Но става с нормална гъстота кисело мляко.
От скоро се захванах с тия неща, малко над месец си квася и бях почнала от доста приди това да чета но спорадично. И аз не знам къде е "истината" и дали изобщо е само една. Щом има толкова ползи, честно казано не ми е важно точно за тия цифрички там. Аз не знам точните щамове нито в кефира, нито в киселото зеле, нито в домашно кисело мляко, нали? Ще продължа да ровя когато имам възможност, просто съм скептична не ами и чак цинична. И считам че тия дето хлопат менците как едва ли не Уилям Дейвис е измамник и много лъже (вероятно си лъже малко, за много не знам Grinning ), повечето просто са напипали какво може да ги направи популярни, понеже тия пробиотици набраха много популярност.
И ти да създаваш съдържание, свързано с нещо което се обсъжда много, ще станеш и ти известен. Независимо дали е пробиотик, диета, лекарство, музика, филм или каквото там.

# 1 131
  • Мнения: 1 403
Само изразявам съмнение, че за 36 часа остава ройтери и не се конкурира с нашия бацил...
А инулине НЕ е хранителна среда за ройтери, проверих. Той е пребиотично вещество, спомагащо за средата, но не е пряко свързан с ройтери.
Лично аз съм склонен да вярвам, че ройтери мога да развъдя за по-кратко време, като не давам условия за другите пробиотици...
Ще продължавам да чета, но съмнението ми, че тези 36 часа му помагат силно се увеличава.
Истината е някъде другате, леко в страни от комерса...

# 1 132
  • Мнения: 24 841
А какво яде ройтери тогава? Имам още да ровя и чета, това си е така. Не твърдя че това дето пишеш не е вярно, но и едната, и другата крайност са ми съмнителни.
Ако решиш да ядеш някакво време това дето се е заквасило без да слагаш от партидата с ройтери, ще ми е интересно да споделиш дали имаш същите ползи.

# 1 133
  • Мнения: 40 738
Инулина знам, че е храна за пробиотиците.
Е, но те може да не ядат само това.

# 1 134
  • Мнения: 24 841
Пребиотик е, не че е единственият разбира се. Всякакви такива фибри си ги хранят, доста видове захари също но те хранят и още разни неща и вероятно затова не са предпочитани.

# 1 135
  • Мнения: 1 403
А какво яде ройтери тогава? Имам още да ровя и чета, това си е така. Не твърдя че това дето пишеш не е вярно, но и едната, и другата крайност са ми съмнителни.
Ако решиш да ядеш някакво време това дето се е заквасило без да слагаш от партидата с ройтери, ще ми е интересно да споделиш дали имаш същите ползи.

Това е една от научните статии, които ме вкарват в размисли:

https://tgw1916.net/Lactobacillus/reuteri.html

И чатГПТ взе да омеква:

Метаболизъм:
Бактерията е задължително хетероферментативна, което означава, че разгражда хексози (напр. глюкоза) до млечна киселина, оцетна киселина (етанол) и CO₂ чрез фосфоглуконатния път.
Пентозите (напр. рибоза) също се ферментират, но по свързан биохимичен механизъм (пентозофосфатен път).

Ферментационна активност:
Положителна ферментация (т.е. тези захари могат да бъдат усвоени от бактерията):
Галактоза, глюкоза (без производство на газ), лактоза, малтоза, мелибиоза, рафиноза, рибоза и захароза.
Това означава, че бактерията може да използва тези захари като източник на енергия.

Отрицателна ферментация (т.е. тези захари НЕ могат да бъдат усвоени от бактерията):
Включва широк спектър от захари и захарни алкохоли като сорбитол, манитол, еритритол, фруктоза, арабиноза, инулин, нишесте, ксилитол и други.
Това показва, че бактерията има ограничен капацитет за разграждане на по-сложни или редки захари.

# 1 136
  • Мнения: 24 841
Интересно тогава защо точно инулин или нишесте препоръчва точно Дейвис. Все ще е прочел минимум колкото твоя бот Grinning Нещо има което пропускаме, въпросът е какво.

# 1 137
  • Мнения: 1 403
Интересно тогава защо точно инулин или нишесте препоръчва точно Дейвис. Все ще е прочел минимум колкото твоя бот Grinning Нещо има което пропускаме, въпросът е какво.

Писал съм на съпорта на д-р Берг, в канала на д-р Берг, в канала на д-р Дейвис...
В канала на още 2-ма, които са популярни с това мляко...
В групата на Ultimate yogurt machine у фейса...

Все още нямам отговор от никъде... което подсилва още повече съмнението ми.

Това, че този йогурт се получава различен като вкус и като странични ефекти спрямо нашенското кисело млекце е другия дявол, който ме дърпа...
Лошото е, че нашата българска бактерия визулно прилича на ройтери, щото са си лактобацили, пръчковидни, двусегментни при делене и ако отида в някой микробиология тук, във Варна... какво ще гледаме?

# 1 138
  • Мнения: 24 841
Е, то е различно на вкус и заради инулина, на мен ми има намек за сладост, той си сладни по принцип мисля. Дори и въпросното ройтери да не го яде него, нещо очевидно го яде защото иначе ще е по-сладко, а и се заквасва, както казваш.

# 1 139
  • Мнения: 1 403
Е, то е различно на вкус и заради инулина, на мен ми има намек за сладост, той си сладни по принцип мисля. Дори и въпросното ройтери да не го яде него, нещо очевидно го яде защото иначе ще е по-сладко, а и се заквасва, както казваш.
Еми да... яде го стрептококус термофилус и го подквасва лакто булгарикус, които си прихванала от въздуха и си има дала 36 часа възможност за доминиране и развитие Simple Smile

Това ме кара да се чувствам измамен и търся по веригата къде е заровено кучето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт