Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 681
  • 1 519
  •   3
Отговори
# 1 140
  • на острова на мечтите
Navy, гледам в статията, която си споделил, че ройтери е създаден, или по скоро подновен 2021_ва години. Ковид в разгар ! Хич няма да пробвам. Вярно, че щамът е от 1962 година, но защо точно 2021 го преоткриват? Като намериш къде е заровено кучето, викай!
Мен ме мъчат резултати от меренето на гличемията. Сутринта 6,88 на гладно. Преди обяд след две кафета и дозата колаген към 10:00 сутринта 4,44!? Нищо не разбирам 🤔😥

# 1 141
Дани, синдром на зазоряването, стрес, студ?

# 1 142
  • на острова на мечтите
Дани, синдром на зазоряването, стрес, студ?
Студ е силно казано, тук градусите са +10° сутрин, стрес нормален, ежедневни глупости. Не бях чувала за синдром на зазоряване? Пък и беше след седем и половина. Даже се кефих, че в понеделник по това време съм на път вече! Ще меря пак. Благодаря, Долче!

# 1 143
Дани, бих казала, че доста често го споменаваме тук феномена на зазоряване или поне периодично.🙂 Ако е само сутрешната стойност по-висока, а после през деня са ок, най-вероятно е това. Също може и да е грешно измерване или просто инцидентна стойност.

# 1 144
Navy, гледам в статията, която си споделил, че ройтери е създаден, или по скоро подновен 2021_ва години. Ковид в разгар ! Хич няма да пробвам. Вярно, че щамът е от 1962 година, но защо точно 2021 го преоткриват? Като намериш къде е заровено кучето, викай!
Мен ме мъчат резултати от меренето на гличемията. Сутринта 6,88 на гладно. Преди обяд след две кафета и дозата колаген към 10:00 сутринта 4,44!? Нищо не разбирам 🤔😥
Това него схващам, кое било създадено или подновено през 2021ва? По някое време спряха да ги водят лактобацили а отделен вид - limosilactobacillus или както там го пишат. Все още някои си ги наричат лактобацилус и тях де.
Те не са създадени тия бактерии а са взети отнякъде, поне тия от Био Гая твърдят нещо от сорта че първоначално са изолирани техните от кърма на жена от регион където са едва ли не в дивото и няма за тях антибиотици, пестициди и прочие. Какво да им създават като всички бозайници е нормално да ги имат?

А че всеки ги говори нещата както на него му отърват да са - това е единственото сигурно и нито на един не вярвам напълно и сляпо Grinning Всеки има нещо за продаване на днешно време, независимо дали книга, продукт или просто онлайн съдържание дето пак им носи приходи като повече хора ги виждат или чуват. И всякакви данни и резултати, дори и да са придобити по подходящ начин, после как се тълкуват е трето и пето. Има много варианти да интерпретираш едни и същи данни и изводите обикновено не са едни и същи... та си избираш начина който подкрепя каквото ти твърдиш и публикуваш това Grinning

Другото ей това
Цитат
Ферментационна активност:
Положителна ферментация (т.е. тези захари могат да бъдат усвоени от бактерията):
Галактоза, глюкоза (без производство на газ), лактоза, малтоза, мелибиоза, рафиноза, рибоза и захароза.
Това означава, че бактерията може да използва тези захари като източник на енергия.
Е тогава какъв е проблемът че твърдят че в мляко не ставало и не можело? Лактоза или разпадната до глюкоза и галактоза от които е съставена - това го има в млякото. Пак нещо не съвпада и пак иди разбери кой прав и кой крив.

# 1 145
Как въобще работят тия приложения за следене на крачките? Днес инсталих едно, аз ходя, то отчита през 10 секунди крачка

# 1 146
Трябва ти фитнес гривна или такъв смарт часовник Simple Smile

Аз подарих един преди седмица на жена ми, FitBit Sense 2, харесва си го и е полезен, но за мен... си търся нещо по стилно, по малко и изчистено... умувам за FitBit Charge 6 или нещо друго, НО оше не съм решил какво... УМУВАМ Simple Smile

# 1 147
Как въобще работят тия приложения за следене на крачките? Днес инсталих едно, аз ходя, то отчита през 10 секунди крачка
Аз имам две инсталирани 😁
Пропуснах да кажа че имам I watch - смарт часовник
Но следя това приложение Steps. app

Като тренирам ползвам Fitnes

# 1 148
На телефона е малко афиф тая работа, трябва да свикнеш все да ти е в джоба, то ползва неговия жироскоп да засича движението. Досадно е, мен ме натоварваше все да гледам да не го оставям като щъкам насам-натам че бях наумила да проследя, а пък правех по хиляди крачки на ден само на работа, вътре в обекта.
С някакъв фитнес тракер е по-добро за целта, има и съвсем бюджетни. И повечето ако примерно направиш само няколко крачки, може и да не ти ги броят изобщо, то едвам си мръднал - все тая дали си направил 3-4-5 крачки или само си се протегнал, това изобщо не минава за ходене Grinning Гривната ми е последният модел Ми Банд и пак е под 100лв със сигурност, че я спечелих като награда и това го уточниха изрично - за над 100 щеше да трябва да ми вземат данните и да уведомят НАП, сакън нали да не забогатея тайно Grinning
Другото удобно на такава играчка е че като свикнеш с нея и не ти се пречка повече, можеш да си я носиш и по време на сън и да си следиш там какво и колко се случва. И ако евентуално вземаш някакви мерки по въпроса, пак да си правиш изводите кое колко работи. Ти като влезеш в коловоз с режима можеш да очакваш подобрения и в това отношение де. Но това не при всеки става съвсем в началото, при мен отне повечко време.

# 1 149
  • на острова на мечтите
Натка, ето какво имах предвид:

Поне аз така го изтълкувах! Пренесено от ... във Phylum Firmicutes, дано го изписвам правилно. Не се разбира добре, защо?

# 1 150
Идвам да споделя, че от днес официално ми спряха бетаблокера, който пиех около 3 години. По принцип не го пия вече около 3 месеца, взимала съм само при нужда през това време. Днес бях при д-р Карди и след направените изследвания, официално ми го спря.
По принцип нямаше да го пиша, защото не е важно какво пия и не пия. Но го пиша, тъй като след прегледа се обадих на половинЪТ, и той не пропусна да ми спомене, че ето - откакто съм вдигнала въглехидратите /писала съм назад за това/, сърцето ми се било оправило. Честно казано, изобщо не се бях сетила за това, но факт, че стана точно така. От около 5-6 месеца съм на по-високи сложни вхг и се пада, че някъде след 3 месеца от вдигането им, спрях бетаблокера.
Това го пиша също поради факта, че някога, когато минах на кето, половин година след него ме удари в сърцето и ми изписаха същия този бетаблокер. Тогава точно моя мъж ме направи на 2 стотинки и анатемоса режима ми. Писала съм тук за това.
Та... радвам се, че се оттървах и от тези хапове. Yum

Шарпи чудесна новина ❤
Може ли да ми кажеш какво ти беше на сърцето? Сигурно си писала но аз не помня (старост нерадост). Питам защото и аз имам някакъв проблем и май оттам и високото кръвно излиза и ще ходя на някакъв stress exsercise test в понеделник и отсега съм в стрес 🙄
Факт че и аз не ям въглехидрати от доста време изкл някои зеленчуци но за връзка не се бях сещала🙄

# 1 151
Четох, четох и така и не видях някой дали отговори за глюкофажа и алкохола - твърдо не! 
Понеже сме хора и имаме поводи за почерпка - когато ще пием си пропускаме хапа. Пробвай следващия път да видиш дали пак така ще стане със сърцето.

# 1 152
Мерете си кръвната захар 2-3 часа след събуждане сутрин, на гладно.
// Вероятно нямате диабет тип 2.

# 1 153
Натка, ето какво имах предвид:

Скрит текст:
Поне аз така го изтълкувах! Пренесено от ... във Phylum Firmicutes, дано го изписвам правилно. Не се разбира добре, защо?
То че не е написано пространно, не е. Но поне аз го чета че от 62ра година са ги водели еди как си, пък от 2021ва това изброеното, като друг вид вече а не баш лактобацили да се наричат. Няма как да са ги "създали" преди няколко години, тия неща си живеят в хора и в животни а пък кой когато и както иска да си ги кръщава наново, на тях едва ли им пука Grinning
Ще ровя още тия дни като се сетя, те доста пушилка вдигнаха и из някои ФБ групи че били си пращали уж от киселото мляко да им го изследват... ама нещо и тяхното дето цитират ми е странно като постановка. Някаква компания дето съвсем други неща тества по принцип, те и после се отметнаха от някои от тия резултати дето така бойно ги размахваха. Пък и доколкото разбирам става дума че по поща или куриер се пращат тия проби до някъде си, съвсем не ми допада. Но много мърморят и се губя на моменти, то логорея направо. Бързо ми омръзва да им изчета всичко и имам още да преглеждам от тия им велики открития... Най-малкото ми стават съмнителни и те, не че нещо. Но то както вече стана ясно - на мен всички са ми съмнителни по подразбиране Joy

# 1 154
Току що направих една ЛУДНИЦА Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Не знам откъде ми хрумна тази щуротия, но сложих в машината за 12 часа при 42 градуса една партида, заквасена с микс пробиотици:
Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus...

... и забележете - по една-две лъжички и КЕФИР!

ха ха ха... утре ще видя какво ще стане...

Пусто, нямам и микроскоп, има едни дето стават в Амазон, ама по 700 лева...

Общи условия

Активация на акаунт